Hátország: majdnem 100%-os Szeged 2011-hétvége

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

labdarugas_foci_futball_gs

Az elmúlt vasárnap – szinte azonos időben – a Szeged 2011 négy különböző utánpótlás bajnokságban is szerepelt és valamennyi kiemelt (U19, U17, U15, U14) csapatunk veretlenül zárta, csaknem 100%-os teljesítményt nyújtva a SZEOL SC ill. a DAFC elleni helyi rangadókat.

A kiemelt II. osztályú bajnokságokban a Szeged 2011 U15-ösei a Grosics Akadémia skalpjának idegenbeli megszerzése után ezúttal a helyi rivális szeolosokat verték 8-2-re, míg Kiss Balázs U14-es tanítványai végig remek játékkal ugyancsak a SZEOL együttesét 9-2-re! Az NB III-as Délkeleti csoportban pedig az alaposan meggyengített U17-esek a Vasutas-stadionban 1-1-re mérkőztek a helyiekkel, míg a Patrascu János (címlapfotónkon jobbról) által irányított U19-esek idei első meccsükön igazi kapus nélkül is 2-1-re megverték a DAFC együttesét. – írja honlapján Vitos György, a szegedi futball krónikása.

A vonatkozó mérkőzés jegyzőkönyve ide kattintva érhető el

Majó Ádám (U15) “Gratulálok a csapatomnak, ugyanis nagyszerű első félidőt produkáltak, ami az eredményen is meglátszott (6-0)!! Minden az elképzeléseink szerint történt, amit gyakoroltunk, amit megbeszéltünk az öltözőben, az maradéktalanul megvalósult. Jó volt viszontlátni a mérkőzéseken a több hetes munka eredményét, és úgy gondolom, hogy ez a legfontosabb!! A második félidő történései előtt viszont értetlenül állok, néhány játékos teljesítményével, hozzáállásával nagyon nem voltam megelégedve, annak ellenére, hogy a félidőben kihangsúlyoztuk, ugyanúgy megyünk tovább és megpróbálunk még több gólt szerezni. Sajnos, a nagy hőségben két ellentétes félidőt láthattunk… Szünet után már nem koncentráltunk eléggé, fegyelmezetlenül játszottunk, sem támadásban, sem védekezésben nem valósítottuk meg a megbeszélt taktikai elemeket, és ennek volt köszönhető a 2-2-es második félidő. Összességében úgy ítélem meg, hogy jó úton járunk, és ha az első félidőben mutatott játékunkat sikerül kitolni az utolsó percekig, akkor komoly céljaink lehetnek a jövőben! De ezért még nagyon sokat kell dolgoznunk, fejlődnünk! Jövő héten Gyulára a 3 pontért utazunk! Hajrá SZEGED!!!”

Az U14-esek mérkőzése:

Kiss Balázs: “Az, amit üzengettek felénk a SZEOL vezetői és játékosai, nos, az mind, egytől egyig bejött, de fordítva, mert az U15-öseink 6-0-ás félidő után 8-2 re, mi pedig 9-2 re nyertünk!!! Bizonyítva, hogy mi edzünk és nem üzengetünk… Én arra tanítom a csapatomat, hogy ha jobb az ellenfél, akkor gratulálok, mint én a múlt héten a Grosics ellen. Ezt ma a kollégám és a csapata is megtette sportszerűen! Egy jól felkészített SZEOL SC-t sikerült legyőznünk remek játékkal! Dolgozunk keményen tovább, készülünk a Gyula Termál elleni meccsünkre! HAJRÁ SZEGED 2011!!!”

A két idősebb korosztály labdarúgói az első fordulóból elhalasztott Orosháza-Szeged meccsek miatt (pótlás: szeptember 21-én, szerdán!) csak most vasárnap kezdték az idei pontvadászatot és a jó öreg Vasutas-stadionban lejátszott helyi rangadókon négy pontot raboltak a hazaiaktól! Először Vágó Mihály alaposan meggyengített U17-esei játszottak 1-1-es döntetlent a hazaiakkal, majd Patrascu János U19-esei verték meg 2-1-re a DAFC együttesét.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Patrascu János: “Tipikus idénynyitó mérkőzés volt, ahol ha szűkösen is, de megérdemelten nyertünk. Legközelebb még biztosabban hozhatjuk az ilyen meccseket, hogyha a ziccereink közül csak a felét berúgjuk…”

Való igaz… Nem sokan maradhattak a Szeged 2011 tavalyi U19-es ill U17-es csapataiból… Egyesek kiöregedtek, másokat meg a SZEOL csábított el, de Patrascu János ( fotónkon balra) szerint menni kell tovább a megkezdett úton – egészen a leendő és vadonatúj szegedi stadionig!!

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Vágó Mihály: “A bajnoki rajton az ismert körülmények miatt alaposan és tudatosan meggyengített U17-es csapatunk megérdemelten szerzett pontot a szegedi rangadón a vasutasok otthonában! Sajnos, a vezető gólunk szerzője, Hajdú Márkó súlyos sérüléseket, kulcscsont-törést és agyrázkódást szenvedett, akinek az egész egyesület nevében mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk!”

Vitos György

Előző sztori

Ultimate frizbi: szlovak-amerikai győzelmet hozott a DISCover Szeged + FOTÓK

Következő sztori

Tíz egyesület bokszolói húztak kesztyűt az I. Faragó Kupán + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek