Írjon nekünk

Sport

Futsal: új mesterrel, új csoportban rajtol az SZTE EHÖK SE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szte_ehok-godollo19kf

Az első fordulóban szabadnapját töltötte a futsal NB II-ben az SZTE EHÖK SE, amelynek szeptember utolsó hétfőjén kezdődik az idei bajnokság: a szegediek új ellenfelekkel szemben, új vezetőedzővel rajtol az NB II Közép-keleti csoportjában.

Új rendszer szerint bonyolítják le a 2016/17-es NB II-es futsal bajnokságot: a tavalyival ellentétben idén három helyett négy csoportban zajlanak majd a küzdelmek, az előző bajnokságban a keleti csoportban ötödik helyen végzett SZTE EHÖK SE éppen az egyik újonnan létrehozott, Közép-keleti csoportban játszik majd az idén. A gárda az első fordulóban szabadnapját töltötte, így az első mérkőzésére szeptember 26-án, hétfőn kerül sor, amikor a Scoregoal Kecskemét látogat Szegedre.

„Továbbra is ugyanaz a koncepciónk, a fiatalokat játszatjuk a felnőtt bajnokságban. A keretünk egy része a rutint képviseli, minél előrébb szeretnénk végezni, aztán meglátjuk, milyen erős is lesz ez a csoport. Azt gondolom, sokat fejlődtek azok a fiatalok, akik bekerültek a csapatba, a továbbiakban is ez a cél, az pedig, hogy ilyen fiatalon játéklehetőséget kapnak a felnőttek között, az mindenképpen az ő fejlődésüket szolgálja” – fogalmazott portálunknak Erhardt Szilárd, az SZTE EHÖK SE szakmai vezetője.

Hozzátette, bár továbbra is vannak sztereotípiák a labdarúgás ezen szakágával kapcsolatban, de kezdenek elismerő nyilatkozatok jönni a futsalról, mint amit Dárdai Pál is mondott, aki a Herthánál is alkalmazta ezeket a módszereket. „Nem csak az a lényege, hogy a nagypályások fogadják el a futsalt, hanem hogy azt fogadják el, hogy vannak olyan játékosok, akik a kvalitásaik alapján többet tudnak elérni a futsalban vagy a strandfociban, mint a nagypályán, de ettől nem kell abbahagyni egyiket sem. Aki ebben régóta benne van, látja a futsal előnyeit, nyugaton nem véletlen használják, Nagy Ádám is futsalozott korábban. Az a technikás, rövid passzos, gyors játék most hasznára válik, ma már nem lehet csak erőből megoldani mindent a nagypályán is. Az emberek egyre jobban elfogadják ezt. Látom, hogy a gyerekek fejlődnek, Batik Bence anno fél év alatt sokat fejlődött nálunk” – fejtette ki Erhardt Szilárd.

Nagy változások nem álltak be a gárda keretében: a tavalyi csapatból egyedül Szentes-Bíró Tamás távozott, akit felvettek a debreceni egyetemre, így a DEAC-ban folytatja pályafutását. A kispadról viszont már nem Makra Zsolt irányítja az együttest: a SZEOL SC-nél betöltött pályaedzői feladata mellett nem tudta tovább vállalni a gárda irányítását, azonban nem távolodik el az csapattól, alkalmanként játékosként segíti tovább az EHÖK SE-t. A szegediek irányítását Brinszky Adrián vette át, valamint érkezési oldalon a nyáron a Hódmezővásárhelyi FC-be igazoló Szabó Marcell neve áll, aki Vasas Gábor társa lehet a kapuban.

Az új lebonyolítás alapján a négy csoport bajnoka egy négyes döntőt játszik, ahol eldől, melyik együttes jut fel az NB I-be, a második helyen végzett csapat pedig egy osztályzót játszik az élvonal utolsó előtti helyen végzett gárdával. Az SZTE EHÖK SE meccseit továbbra is az újszegedi sportcsarnokban játssza majd, amelyre a belépés a továbbiakban is ingyenes lesz.

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál