Floorball: döntetlennel nyitotta bajnokságot az SZFE Veszprémben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

floorball_mj73

Az ob II-es újonc Lizards vendégeként Veszprémben kezdte a 2016/2017-es szezont a Szegedi FE. A nyitómeccs 4-4-es döntetlent hozott.

Szegedi szempontból nem indult jól a meccs, hisz Papp Z. a meccs 3. percében lesérült, és nem is tudott később visszatérni a pályára. Ugyanakkor a 6. percben a kapus indításából Papdi megszerezte a vezetést övéinek. (0-1) A következő egy percben aztán két labdaszerzést is gólra váltották a hazaiak. (2-1) A 8. percben egy visszatámadás után Papdi egyenlített Keszthelyi passza után, szinte lemásolva első gólját. (2-2) Gyors gólváltás után a csapatok visszább vettek a tempóból. Helyzetek, lehetőségek adódtak mindkét oldalon, de gól sokáig nem esett, majd a 18. percben a vendégek térfelén megszerzett labdából Csordás ugrott meg, és kihasználva előnyét gólt szerzett. (2-3)

A 23. percben emberelőnybe kerültek a Tisza-partiak, de azt nem sikerült jól kihasználniuk. Sőt, Feilt szabálytalannak látták a 25. percben, így büntetőt ítéltek a bírók. A szegedi kapus, Bak ezt sikerrel védte, így nem változott az állás, de egy percig négy a négy ellen folyt a játék. Rohanóssá vált a játék, de gól, gólok nem estek ebben az időszakban. A 29. percben egy jól eltalált lövéssel egyenlítettek a hazaiak. (3-3) Félóra elteltével Papdi javára is befújtak egy büntetőt, amit Papp T. a kapust elfektetve lőtt a kapufára. A veszprémiek próbáltak az ellenfél térfelén felállva, járatva a labdát gólt szerezni, de a szegedi védekezés állta a sarat.

A 44. percben Papp T. labdaszerzés után a hazaiak térfeléről lőtte ki a hosszú felsőt. (3-4) Az egyenlítés megint hamar jött. A 47. percben a Lizards használt ki egy védelmi hibát. (4-4) A hálók ezt követően többször már nem rezdültek, így maradt a döntetlen.

A SZFE legközelebb már hazai pályán szerepel, október 2-án a Miskolc látogat majd Szegedre.

Férfi floorball ob II, 1. forduló:

Lizards Floorball Team – Szegedi FE 4-4 (2-3, 1-0, 1-1)
Szegedi pontszerzők: Bak (0+1); Csordás (1+0), Feil (2 perc), Keszthelyi (0+1), Papdi (2+1 és 2 perc), Papp T. (1+0).

Előző sztori

Kézilabda: a Pick testvércsapata lesz a Csakazért SE

Következő sztori

Jól esett a bringás reggeli a cudar időben + FOTÓK