Egyház

Európa kereszténységének megmaradásáért hív imára a MEÖT

Európa kereszténységének megmaradásáért hív imára a MEÖT

2016. szeptember 10., szombat
Európa kereszténységének megmaradásáért hív imára a MEÖT
keresztenyseg_ima_vallas_isten

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöksége arra kéri a tagegyházak gyülekezeteit, hogy vasárnapi istentiszteleteiken imádkozzanak Magyarország és Európa keresztyénségének megmaradásáért és megújulásáért.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a háborúk nemcsak egyes országok, hanem a világ minden népének békéjét feldúlják, a környezetszennyezés pedig a Föld egyre nagyobb területét teszi lakhatatlanná. A háborúk, a környezeti és gazdasági nehézségek következtében megállíthatatlan embertömeg indult el Európába. "Könyörögjünk közösen, hogy mindenki a saját országában élhessen békében, hogy ne kelljen ezreknek útra kelniük" - tette hozzá a MEÖT. "Imádkozzunk az ébredésért, megtérésért, a keresztyénség eszméléséért és népünk megtartatásáért Istenhez, hiszen hisszük, hogy egyedül ő képes megváltoztatni az emberi szíveket és helyreállítani a békét" - fogalmazott az ökumenikus tanács. A MEÖT 1943-ban alakult, tagegyházai között van a magyarországi református, evangélikus, baptista, metodista, anglikán és pünkösdi egyház, valamint öt ortodox egyházi szervezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.