Bulvár

Életfogytiglanra ítélték jogerősen egy szolnoki házaspár támadóját

Életfogytiglanra ítélték jogerősen egy szolnoki házaspár támadóját

2016. szeptember 22., csütörtök
Életfogytiglanra ítélték jogerősen egy szolnoki házaspár támadóját

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki még 2013-ban az otthonában támadt rá egy szolnoki házaspárra: a férjet megölte, a feleséget megsebesítette.

A táblabíróság előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés, rablás, lőfegyverrel visszaélés és magánlaksértés bűntettében, valamint súlyos testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek az 53 éves vádlottat, és döntött arról, hogy legkorábban 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A bűncselekmény idején két céget is vezető, büntetlen előéletű férfinak jelentős adósságai voltak, egy kilencmilliós jelzáloghitel és egy ugyanekkora autólízing-tartozás. Ezért elhatározta, hogy megszerzi egy vele korábban üzleti kapcsolatban álló szolnoki férfi és felesége értékeit, úgy, hogy megöli a házaspárt. A vádlott 2013. május 27-én - olyan időpontban, amikor tudta, hogy csak ketten lesznek otthon - autóvásárlás ürügyén ment el a sértettekhez. Miközben az asszony az adásvételi szerződést kezdte kitölteni, csőre töltötte illegálisan beszerzett pisztolyát, és a házaspárra fogta. A fegyverrel fenyegetőzve arra kényszerítette a nőt, hogy kötözze meg a férjét. Ezután pénzt követelt, azt mondta, ha nem kapja meg, viperával egyenként töri el az asszony csontjait. A nő az erőszaknak engedve mintegy 1,4 millió forintnyi valutát és ékszert vett elő a széfből és adott át a támadónak. Később, miközben a vádlott a viperával fenyegetőzve újabb értékeket követelt, a férfinak sikerült részben kiszabadítania magát, ezt kihasználva az asszony az ablakon keresztül kijutott az utcára, de a támadó közben a viperával fejen ütötte. A nő elmenekülése után a férj dulakodni kezdett a támadóval, de ő négy lövést is leadva megölte. Az asszony a közeli adóhivatalból kért segítséget. A vádlott elmenekült a helyszínről, de a rendőrök még aznap este a városban elfogták. A vádlott az utolsó szó jogán arra hivatkozott, egy elszámolási vita durvult el, és azt mondta, nagyon bánja a történteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.