/

Elérhető a Szent Gellért Fesztivál részletes programja

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szent_gellert_fesztival_vasarnap13_gs

Az egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan szeptember 24. és október 1-je között rendezi a Szeged-Csanádi Egyházmegye a hagyományos Szent Gellért Fesztivált. A Dómban rendezendő komolyzenei koncertsorozaton olyan művek csendülnek fel, amelyek Szeged gazdag zenei életét tovább színesítik és igazi komolyzenei ritkaságok.

A fesztivál alaptóinak fontos a tehetségek felkarolása, támogatása, ezért a hangversenysorozat során az egyéni bemutatkozás mellett lehetőséget biztosítanak a fiataloknak arra, hogy a Szent Gellért Akadémia tagjaiként is felléphessenek.

Az egy hetes rendezvénysorozat műsorán szimfonikus hangversenyek, jótékonysági koncertek, az SZTE Zeneművészeti Kar művészeinek előadása, valamint a Tomkins Énekegyüttes műsora szerepel. Az immár 9. alkalommal rendezendő fesztivál kísérő rendezvénye a Szeged és folyója, a Tisza című időszaki kiállítás lesz. A tárlatot a Dóm Látogatóközpontban tekinthetik meg az érdeklődők.

A részletes program ITT található.

Szent Gellért Nap a fiatalokért

Az idén immár 40. alkalommal rendezi meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája a Szent Gellért Napot.

Az ifjúsági találkozó témája ezúttal az elköteleződés lesz, amelyről Pálfai Zoltán atya tart előadást.

Az iroda munkatársai színes programokkal és egy rendhagyó zarándoklattal várják a 13 év feletti fiatalokat a Szeged-alsóvárosi Ferences Rendházban valamint a Karolina Iskolában.

A nap zárásaként, 15 órakor, a Dómban, Gyulay Endre nyugalmazott püspök celebrál szentmisét a résztvevők számára.

Előző sztori

Tisza Lajos Közéleti Egyesület: Ne tárgyaljanak pénteken a szegedi parkolórendszerről!

Következő sztori

Amfetamint találtak egy autóban a rendőrök Hódmezővásárhelyen