Sport

Asztalitenisz: Bácsi Bernát nyerte a Floratom-kupát

Asztalitenisz: Bácsi Bernát nyerte a Floratom-kupát

2016. szeptember 5., hétfő
Asztalitenisz: Bácsi Bernát nyerte a Floratom-kupát
floratom_kupa005

Erős mezőny gyűlt össze hétvégén a Floratom Szeged AC Probart évadnyitó, egyben teremavató amatőr asztalitenisz megmérettetésén. A klubvezetés jóvoltából a Móricz tornaterme első alkalommal adott otthont amatőr versenynek. Élve az alkalommal, sokan neveztek és kíváncsian fürkészték a létesítmény teremadottságait.

Az impozáns csarnokról minden kilátogató játékos nagyon pozitívan nyilatkozott. A minőségi és kulturált körülményeket csak a nagyszerű világítás, valamint a Joola, Butterfly és Stiga versenyasztalok együttes látványa múlták felül. A klasszisok mellett

Juhász Viktor

személyében egy új tehetség is megjelent a Vajdaságból, de eljött a szabadkai

Klem, Lenner, Szöllősi

és

Nebojsa

alkotta kvartett is. Óriási elánnal melegített a verhetetlen örökös bajnok,

Szelei Ákos

és riválisa,

Bácsi Bernát

is. Minden adott volt egy jó versenyhez, habár a legtöbb versenyzőn látszott a szezoneleji forma, amely főként a rontott adogatások és fogadások számában nyilvánult meg. A papírforma szerint alakultak a selejtezők. Az első meglepetést a szenior korú

Wang

okozta

Bódi

, majd a szentesi Gyenes kiejtésével. Ezután, a négy közé jutásért következett Nebojsa Gabric és az újonc Juhász Viktor párharca. Itt minden volt. Cseles varázsszervák, asztal fölötti "lepörik", lecsapások, magas ívű dobálgatások és erőteljes befejező ütések. Aki az ellenfele kezére adta a labdát, már szedhette is fel azt a földről.

floratom_kupa001

Végül a döntőbe ismét a két ősi rivális, Szelei és Bácsi került be. Egymást nem kímélve, zsigerből pörgették két oldalról a labdát. A tenyeres kontra és erőteljes átlós fonák "pöriknek" köszönhetően óriási, tapsfakasztó labdamenetek kísérték egymást. Az embernek az volt az érzése egy erőteljes befejező pörgetés után, hogy a labda a sebességtől szinte ketté válik, és mielőtt földet érne, sisteregve elég a levegőben. Az óriási adok-kapok utáni döntő ötödik szett 6-3-as Szelei-vezetésénél eldőlni látszott a kupa sorsa. Ekkor Bácsi minden erőtartalékát mozgósítva 8-8, 9-9-re egyenlített. Ezen a napon most neki jött ki jobban a lépés, mert a fizikát is új törvények szerint értelmezve végül 11-9-re nyert. Főként az döntött, ki tud előbb a szerva után megindulni, illetve az asztal fölötti játékot ki játssza fejből, kézből és pszichéből biztosabban.

Eredmények:

A döntő:

1. Bácsi Bernát (Hódmezővásárhely) 2. Szelei Ákos (ATSK) 3. Nebojsa Gabric (Szabadka) és Wang Xiao Zong (ATSK)

B döntő:

1. Klem István (Szabadka) 2. Zsoldos Alexandra (Hódmezővásárhely) 3. Győrki László (MOAC) és Sitkei Bence (Floratom)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.