/

A hatodik rendőrkontingens indult a macedón-görög határra

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Illegális bevándorlás - Újabb magyar rendõrkontingens utazi

Elindult a hatodik rendőri egység is Macedóniába csütörtökön, a 25 magyar rendőr a macedón-görög határon lát majd el járőrszolgálatot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A közlemény szerint a magyar rendőrök egy hónapon át a macedón rendőrökkel együttműködve elsősorban járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében. Emellett részt vesznek az embercsempészek és a Macedónia területére belépett illegális migránsok előállításában is.

A kiutazó szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területen található főbb és alsórendű utakon is – tették hozzá.

A Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel – terepjárókkal, hőkamerákkal és éjjellátó készülékekkel – látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolhatják.

Default thumbnail
Előző sztori

Pénteki programajánló: Kutatók Éjszakája, operett-délután

Default thumbnail
Következő sztori

NATO-bizottsági elnök: Magyarország aktív, megbízható tagja a szövetségnek

Legutóbbi hasonló cikkek