Bulvár

A hatodik rendőrkontingens indult a macedón-görög határra

A hatodik rendőrkontingens indult a macedón-görög határra

2016. szeptember 29., csütörtök
A hatodik rendőrkontingens indult a macedón-görög határra
Illegális bevándorlás - Újabb magyar rendõrkontingens utazi

Elindult a hatodik rendőri egység is Macedóniába csütörtökön, a 25 magyar rendőr a macedón-görög határon lát majd el járőrszolgálatot - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A közlemény szerint a magyar rendőrök egy hónapon át a macedón rendőrökkel együttműködve elsősorban járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében. Emellett részt vesznek az embercsempészek és a Macedónia területére belépett illegális migránsok előállításában is. A kiutazó szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területen található főbb és alsórendű utakon is - tették hozzá. A Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel - terepjárókkal, hőkamerákkal és éjjellátó készülékekkel - látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolhatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.