Közélet

2017 elején veszi fel az első dolgozókat a British Petrol + FOTÓK

2017 elején veszi fel az első dolgozókat a British Petrol + FOTÓK

2016. szeptember 27., kedd
2017 elején veszi fel az első dolgozókat a British Petrol + FOTÓK
bp_sajttaj002kf

Egyelőre átmeneti helyen dolgoznak a cég munkatársai. 2017 közepére kész lesz az irodaház, ahol a jövő év végére már 200 munkavállaló fogja a feladatokat ellátni. Elsősorban jó szaktudással, idegennyelv-ismerettel rendelkezőket várnak a BP-hez.

"Nemcsak a British Petrol, hanem Magyarország és Szeged számára is nagyon fontos a bejelentésünk. 500 új munkahelyet hoz létre a BP, amely olyan emberek vár, akik magas szintű képzettséggel rendelkeznek, idegennyelveket beszélnek. Ők fognak dolgozni cégünk új szolgáltatóközpontjában" - jelentette be Szegeden

Richard Hookway

, a BP globális szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója. A globális üzleti szolgáltatási központ felel a pénzügyi, számviteli feladatokért, támogatja az európai ügyfeleket, elősegíti, hogy mindenhova megfelelő mennyiségben és időpontban érkezzenek meg a szállítmányok, biztosítja a pontos adózási elszámolást a különböző országokban, valamint a BP zökkenőmentes tevékenységét beszerzéssel erősíti. A legújabb információs technológiai eszközöket, rendszereket felhasználva a British Petrol folyamatosan javítja a szolgáltatások minőségét. "Tulajdonképpen ezzel a tudásalapú társadalmat, avagy gazdaságot valósítjuk meg" - tette hozzá.

bp_sajttaj007kf

"Próbálkoztunk a szegedi dómmal, de úgy néz ki, hogy az nem jön össze" - poénkodott Hookway, így kénytelenek átmenetileg a Deák Ferenc és Rigó utcai épületekkel megbarátkozni. Az irodaház 2017 közepén épül fel, de szeretnék a lehető leghamarabb megnyitni. A fizikai infrastruktúra mellett a később itt dolgozók megfelelő képzettségének biztosítására is jelentős összegeket költenek. Az első munkavállalókat 2017 első negyedévében veszik fel, 2017 végén már 200-an fognak dolgozni.

Nagy Sándor

városfejlesztési alpolgármester egyelőre titkolózott a konkrét helyszínnel kapcsolatban, de

lapunk információi szerint

a volt ruhagyár területén, a Kossuth Lajos sugárúton épül fel az irodaház. A politikus emlékeztetett rá, hogy egy éve indították el az SSC Szeged projektet az SZTE Bölcsészettudományi Karával, Gazdaságtudományi Karával, valamint számos helyi vállalkozással együttműködve, mert felismerték, hogy a globális üzletközpontok növekedő piacot jelentenek. Céljuk meggyőzni az érintett beruházókat, hogy "Szeged egy jó hely". Az Együtt alpolgármestere kiemelte -

B. Nagy Lászlóhoz

hasonlóan - a Nemzeti Befektetési Ügynökség komoly támogatását információban, tájékoztatásban, lobbiban. Nagy Sándor úgy látja, nemcsak az 500 új munkahely a fontos, hanem az, hogy az itt megkeresett pénzt elköltik, ez mások megélhetésében is megjelenik. Hookway ügyvezető igazgató nagy várakozással tekint a várossal és a Szegedi Tudományegyetemmel történő együttműködésre. "Azt mondják, Szeged a napfényvárosa, mert sokszor verőfényes idő van. Bízom benne, hogy ez a mostani bejelentés nemcsak a napsütés jelent, hanem átvitt értelemben is még fényesebbé teszi ezt a várost" - zárta szavait Richard Hookway.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.