Ultimate frizbi: lezajlott a szegedi bajnokság első köre

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ultimatefrizbi_24_ia

Féltávjához érkezett az első alkalommal kiírt szegedi amatőr ultimate frizbi bajnokság (SZAUB), az A-Team hibátlan kezdett.

A-Team – SzaubZero

A SZAUB első nyitómérkőzése az A-Team – SzaubZero között zajlott. A játék három a három ellen zajlott, ami futóórával mért 30 percig tartott. A mérkőzés nagyon szorosan alakul egészen a végéig. Az A-Team csak az utolsó 2-3 percben nyugodhatott meg valamelyest, ugyanis addig folyamatosan 1-1 pont volt a csapatok közötti különbség hol ide, hol oda.

Mindkét együttesben voltak kezdő és haladó játékosok is, akik saját képességeik szerint közel maximumot nyújtottak. Ez az elszántság még a játék végén is látszódott – főleg a szoros állás miatt -, voltak vetődések, nagy versenyfutások, és okos testcselek is, melyekből pazar pontok születtek.

A végeredmény végül 9-6 lett az A-Team javára, de a SzaubZeroval játékosai is minden elismerést megérdemelnek!

A-Team – UltiSnails

Szintén 3v3 felállásban egyeztek meg a csapatok, majd az A-Team nyerte a támadás jogát a flip után. A 30 perces meccs nehéznek ígérkezett, érződött a csapatokon, hogy a legjobbat fogják adni magukból.

Az első 5-8 percben az UltiSnails dinamikus játékkal valamint jó és pontos passzokkal 1-3-as előnyre tudott szert tenni. Az A-Team sem hagyta ennyiben a dolgokat, mert a 10. perc környékén már felzárkóztak 3-3-ra, majd át is vették a vezetést. A csapatok ezután fej-fej mellett 4-4, 5-4-es állásoknál hosszú pontokat éltek meg. Az A-Team egészen jó játékkal 6-4-es vezetést hozott össze.

A szoros játékot azonban itt is meg akarta tartani az UltiSnails is, így felzárkóztak 6-6-ra, majd a 22. percben 6-7-re visszavették a vezetés. A játék hajrájáig, sőt végéig, 1 pontos különbség volt a csapatok között. Előbb újra döntetlenre jött fel az A-Team, 7-7, majd egy ponttal ismét ők vezettek, 8-7. Ekkor alig 2 perc volt már csak hátra, az UltiSnails ismét feljött döntetlenre, 8-8.

Az utolsó 10 másodpercben elkezdődött a küzdelem az utolsó, mindent eldöntő pontért. Egy ideig nem jutottak dűlőre a csapatok, végül az A-Team egész közel tudott kerülni a pontszerzéshez, amit okos játékkal, és egy jól időzített passzal ki is használtak, ami azt jelentette, hogy az A-Team 9-8 arányban megszerezte második győzelmét.

SzaubZero – UltiSnails

Mindkét csapat vereséggel kezdte a bajnokságot, így látszott rajtuk, ezen változtatni szeretnének. A felek 4-4 fővel álltak ki a 3 a 3 elleni mérkőzésre, így 1-1 cserével is rendelkeztek. A 32 Celsius fokos hőség ugyanakkor nem sokat segített a játékosok helyzetén.

A támadás jogát a SzaubZero szerezte meg, ámbár egy turn után a játék első pontját az UltiSnails húzta be. Ezt követően a hazai csapat nagyon koncentrált játékkal folyamatos pontszerzésekkel 3-1-re megfordította az állást a 10. perc környékén. A vendégek lassabban hangolódtak a mérkőzésre, de aztán a 15-16. percben 3-3-ra módosult az állás. Az UltiSnails nem lassított, de a SzaubZero is elkezdett nyomni.

Hosszú pontok következtek és a játék talán legszorosabb szakasza. A csapatok jó pár ponton keresztül egymás nyakában lógtak. Előbb 3-4 lett a vendégeknek, majd a hazai csapat x-elt, 4-4.
Ismét egy hosszú pont, majd 4-5 az UltiSnailsnek, ekkor már a 22. percben jártunk.

A játék végére a SzaubZero kissé elfáradt, így 4-8-as állásig nem sikerült pontot szereznie, csak a vendégeknek. A játékból már csak 3 perc volt hátra, mindkét csapat szerzett még 1-1 pontot, előbb a hazaiak, 5-8, majd pedig a vendégek az utolsót, amivel kialakult az 5-9-es végeredmény.

A táblázat állása:

1. A-Team – 6 pont (18-14-es pontarány)
2. UltiSnails – 3 pont (17-14)
3. SzaubZero – 0 pont (11-18)

Előző sztori

Rio 2016: a magyar versenyzők szombati programja

Következő sztori

Barack Obama feministának tartja magát