Közélet

Újabb homokháti értéktár bemutatót tart a mórahalmi szabadtéri makett múzeum

Újabb homokháti értéktár bemutatót tart a mórahalmi szabadtéri makett múzeum

2016. augusztus 11., csütörtök
Újabb homokháti értéktár bemutatót tart a mórahalmi szabadtéri makett múzeum
repa_zoldseg

Az értéktár-bemutató szlogenje: „Domaszéki ízek a répa jegyében!”. A Mini Hungary-ben most a települési gazdák terményportékáikból lesz ingyenes kóstoló: a Domaszéki Családi Klub répalekvárt fog kínálni, illetve grillen sütött répacsemegével lehet ismerkedni a helyi Jázmin Nyugdíjas Klub jóvoltából.

A történelmi Magyarország költői szépségű makett-műemlékei között (pl. Országház, egri vár, ópusztaszeri Árpád-emlékmű, Festetics kastély, temesvári barokk palota, munkácsi vár, stb.), a szervezők szombaton délután 2 órától este 6-ig, vasárnap délelőtt 10 órától délután 2 óráig várják az érdeklődőket a domaszéki értékekkel. Emellett, mindkét nap 10 és 18 óra között ugrálóvár fogja még mosolygósabbá tenni a gyermekes családok pillanatait. Bővebb információ a

múzeum honlapján

található a programról és a Mini Hungary Parkról: www.minihungary.eu. A dél-alföldi, Szeged mellett elterülő községet még Mórahalom, Zákányszék, Bordány és Röszke öleli körbe a napfényes Homokháton, amelyet az 55-ös főútról lehet megközelíteni. A település nemcsak a Dél-Alföldről, hanem az ország minden tájáról várja közönségét értéket teremtő kulturális és szabadidős programjaival. Rendszerint évente nagy sikerrel szerepel a Község rendezvény palettáján a Búcsú, a Falunap, a Sörfesztivál, a Megyejáró Táncfesztivál, a Lovasnap, a Falukarácsony és a Téli esték program, no meg a Répafesztivál. Ennek apropóján kerülnek bemutatásra Mórahalmon a domaszéki gazdák kincsei, valamint a helyi ízek és zamatok széles tárháza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.