Újabb homokháti értéktár bemutatót tart a mórahalmi szabadtéri makett múzeum

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

repa_zoldseg

Az értéktár-bemutató szlogenje: „Domaszéki ízek a répa jegyében!”. A Mini Hungary-ben most a települési gazdák terményportékáikból lesz ingyenes kóstoló: a Domaszéki Családi Klub répalekvárt fog kínálni, illetve grillen sütött répacsemegével lehet ismerkedni a helyi Jázmin Nyugdíjas Klub jóvoltából.

A történelmi Magyarország költői szépségű makett-műemlékei között (pl. Országház, egri vár, ópusztaszeri Árpád-emlékmű, Festetics kastély, temesvári barokk palota, munkácsi vár, stb.), a szervezők szombaton délután 2 órától este 6-ig, vasárnap délelőtt 10 órától délután 2 óráig várják az érdeklődőket a domaszéki értékekkel. Emellett, mindkét nap 10 és 18 óra között ugrálóvár fogja még mosolygósabbá tenni a gyermekes családok pillanatait. Bővebb információ a múzeum honlapján található a programról és a Mini Hungary Parkról: www.minihungary.eu.

A dél-alföldi, Szeged mellett elterülő községet még Mórahalom, Zákányszék, Bordány és Röszke öleli körbe a napfényes Homokháton, amelyet az 55-ös főútról lehet megközelíteni. A település nemcsak a Dél-Alföldről, hanem az ország minden tájáról várja közönségét értéket teremtő kulturális és szabadidős programjaival. Rendszerint évente nagy sikerrel szerepel a Község rendezvény palettáján a Búcsú, a Falunap, a Sörfesztivál, a Megyejáró Táncfesztivál, a Lovasnap, a Falukarácsony és a Téli esték program, no meg a Répafesztivál. Ennek apropóján kerülnek bemutatásra Mórahalmon a domaszéki gazdák kincsei, valamint a helyi ízek és zamatok széles tárháza.

Előző sztori

Rihanna, Parov Stelar, Movits! és Buika ma a Szigeten

Következő sztori

Előzetesét indítványozta az ügyészség az áruházi rablónak