Új klubokat alapítana az RC Szeged – Tisza elnöke

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rotary_lancatado004kf

Az integráció mellett egy hazai és egy külföldi Rotary Club alapítását tervezi elnöki egy éve alatt az RC Szeged – Tiszát vezető Fehér Éva. Mint elmondta, ezen feladatokat önként vállalta fel, reméli, hogy a rotarysták támogatásával meg is valósítja ezeket.

Júniusban vette át a Rotary Club Szeged – Tisza soros elnöki láncát Fehér Éva, aki éves tervében három kiemelt programot határozott meg. „Az elnöki lánc átvétele után júliusban kellett adatokat szolgáltatni a tagokról, illetve az éves tervet elkészíteni, hogy mi mindent szeretnék megvalósítani a következő Rotary év végéig, azaz 2017. június végéig. Ezt a magyarországi kormányzónak, Pénzes Ilonának juttattam el, aki elfogadta, és szeptemberben közösen fogjuk itt Szegeden ismertetni a rotarystáknak” – magyarázta. Fehér Éva kiemelte, hogy az RC Szeged – Tisza felívelő pályán van, Nagy Gábor Dániel elnöksége alatt sok fiatal csatlakozott hozzájuk, így megfiatalodott a szervezet, a mostani elnök is célul tűzte ki a fiatalítást, és az új irányzatoknak az integrálását a meglévő senior és alapító klubtagok által megkezdett projektek folytatása mellett. Kérdésünkre elmondta, a szervezetre nemcsak hazánkban, hanem a világ számos táján jellemző, hogy elöregszik, a tagság átlagéletkora 55-60 év között mozog. „Ők már nem olyan életpályán vannak, mint a 35-40 éves korosztály, akik energiával telten ötleteikkel is hozzá tudnak járulni a klub megújításához, ezért fontos szempont, hogy a fiatalokat is meg tudjuk nyerni ennek az ügynek” – fogalmazott.

Az integráció mellett egy magyarországi, illetőleg egy fejlődő országbeli klubnak az alapítását tervezi Fehér Éva még ebben az évben, mindkét utóbbi egyaránt nagy munkát jelent. Mint elmondta, egy klub létrehozásához legalább tíz elkötelezett tagot kell találni, akik továbbviszik a rotarysták gondolkodásmódját, és olyan területek mellett állnak ki például karitatív és egyéb jótékonysági akciók keretében, ami alapvetően kötődik az RC szervezethez szerte a világon. Fehér Éva kérdésünkre elmondta, reméli, hogy az elnöki egy évére saját maga számára meghatározott célokat el tudja érni a tagtársak segítségével.

Default thumbnail
Előző sztori

Minden évfolyamra elkészültek az új kísérleti tankönyvek

Default thumbnail
Következő sztori

Augusztus 31-én nagyobb hallgatói csoportnak jár le az oklevélszerzés határideje

Legutóbbi hasonló cikkek