Tóth Krisztián: agyonnyom az olimpia

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tóth Krisztián

Tóth Krisztián szerint “agyonnyomja az olimpia” a magyar sportolókat. A riói játékokon a nyolcaddöntőben kiesett cselgáncsozó úgy véli, “otthon senkinek nem felel meg semmi.”

A 90 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth jelezte, az utóbbi időben olyan pszichés hullámvölgyek jellemezték, hogy nem tudta, milyen formában van.

“Nem tudom, hogy ez közép-európai vagy magyar betegség-e, de akivel a faluban beszélgettem ezekről, mindenkit agyonnyom az olimpia” – fogalmazott. Hozzátette: épp tegnap olvasott cikkeket, és “borzalom volt”.

“Ha valaki aranyérmet szerez, akkor az folyamatosan kokszol, ha valaki ezüstérmet szerez, akkor az hogy rontotta el a döntőt, ha valaki kiesik, akkor… Hallottam olyat, hogy csak súly a repülőn, akkor meg minek jön ki…” – fakadt ki kiesése után Tóth.

“Otthon senkinek nem felel meg semmi. Nem tudom, hogy ez minek köszönhető. Mi az országot képviseljük, tudása legjavát szeretné szerintem mindenki kiadni, aki itt van. Nyilván van, akinek ez arra elég, hogy három-négy olimpiai bajnoki címet szerezzen, van akinek arra, hogy kijutott…” – fogalmazott. Hozzátette: valahogy át kellene strukturálni ezt a “sporttal kapcsolatos dolgot”.

“Én azt hittem magamról, hogy fejben nagyon erős versenyző vagyok… De egész egyszerűen agyonnyom ez az egész” – mondta Tóth Krisztián.

Előző sztori

Bőrig áznak a színészek a szegedi szabadtéri szuperprodukciójában

Következő sztori

Labdarúgás: a megyei kupaselejtező eredményei (FRISSÍTVE)