Közélet

Terrorizmus: fontos lenne növelni a rendőrség iránti bizalmat

Terrorizmus: fontos lenne növelni a rendőrség iránti bizalmat

2016. augusztus 6., szombat
Terrorizmus: fontos lenne növelni a rendőrség iránti bizalmat

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint fontos lenne növelni a rendőrség iránti bizalmat Magyarországon, hogy a gyanús eseteket jelentsék a hatóságnak.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azzal kapcsolatban mondta ezt, hogy az európai államok látványosan és érezhetően megerősítették a rendőrséget és a titkosszolgálatokat és arra ösztönzik az embereket, hogy tegyenek meg mindent saját biztonságuk érdekében.

Gyarmati István

szerint érthetőek az egyének önvédelemmel kapcsolatos lépései, az önvédelmi eszközök vásárlása mindaddig, amíg betartják a törvényt. Ugyanakkor megjegyezte, hogy Európa e tekintetben nem jut odáig, mint az Egyesült Államok, ahol szabadabban lehet fegyvereket vásárolni. A legutóbbi, brüsszeli rendőrtámadással kapcsolatban azt mondta, nem koordinált támadásról lehet szó, ezeket "ingyen" megkapja az Iszlám Állam, később pedig magára vállalja. Az ilyen esetek ellen nehezen lehet védekezni, mert nincs előtte kommunikáció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.