Szombattól helyreáll a tömegközlekedés a Kossuth Lajos sugárúton

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkészült a tervezett határidőre az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán a villamospálya garanciális burkolatjavítása, ezért augusztus 20-tól helyreáll a tömegközlekedés rendje, megszűnnek a forgalmi terelések. Kérjük az utasokat, hogy a szokásos buszmegállókat használják, illetve előzetesen tájékozódjanak a DAKK Zrt. ügyfélszolgálatán vagy honlapján!

Elkészült a tervezett határidőre a kivitelező, A-Sz-E konzorcium az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sgt. Párizsi krt. és Rókusi krt. közötti szakaszán a villamospálya garanciális burkolatjavítási munkáival – közölte a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft.

Augusztus 20-tól helyreáll a Kossuth Lajos sugárút érintett szakaszán a közlekedési rend. Megszűnnek a közúti forgalmi terelések, a 7F, 64, 67, 67Y, 71, 72, 75, 78 és 78A jelzésű autóbuszok a szokásos módon a közös tömegközlekedési sávban haladhatnak a Kossuth Lajos sugárút Rókusi körút és Párizsi körút közötti villamos vonal-szakaszon, a szokásos megállóhelyeiket használva. A villamosok változatlanul, a szokásos rend szerint közlekednek. Kérjük az utasokat, hogy előzetesen tájékozódjanak a részletekről a DAKK Zrt. ügyfélszolgálatán vagy honlapján!

A javítás a garanciavállalási kötelezettség keretében valósult meg, azaz a városnak nem került pénzébe.

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2015-ig európai uniós támogatással megvalósult, 29,887 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része volt. Kivitelezési munkáit az A Sz E Konzorcium végezte 4,9 milliárd forint értékben. A villamos vonal felújításának két eleme 2010-ben készült el: a Boldogasszony sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utcai körforgalommal, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmával.

2012-ben megvalósult a villamos vonal belvárosi szakaszának korszerűsítése is az Anna-kút és a Hősök kapuja között, valamint az Indóház tér rekonstrukciója. Ezzel teljes egészében megújult a város legforgalmasabb villamos vonala.

Előző sztori

Új gyárat épít a Pick

Következő sztori

Augusztus 20: a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat fokozott figyelmet kér az ünneplőktől