Közélet

Szombattól helyreáll a tömegközlekedés a Kossuth Lajos sugárúton

Szombattól helyreáll a tömegközlekedés a Kossuth Lajos sugárúton

2016. augusztus 18., csütörtök
Szombattól helyreáll a tömegközlekedés a Kossuth Lajos sugárúton

Elkészült a tervezett határidőre az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán a villamospálya garanciális burkolatjavítása, ezért augusztus 20-tól helyreáll a tömegközlekedés rendje, megszűnnek a forgalmi terelések. Kérjük az utasokat, hogy a szokásos buszmegállókat használják, illetve előzetesen tájékozódjanak a DAKK Zrt. ügyfélszolgálatán vagy honlapján!

Elkészült a tervezett határidőre a kivitelező, A-Sz-E konzorcium az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sgt. Párizsi krt. és Rókusi krt. közötti szakaszán a villamospálya garanciális burkolatjavítási munkáival - közölte a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Augusztus 20-tól helyreáll a Kossuth Lajos sugárút érintett szakaszán a közlekedési rend. Megszűnnek a közúti forgalmi terelések, a 7F, 64, 67, 67Y, 71, 72, 75, 78 és 78A jelzésű autóbuszok a szokásos módon a közös tömegközlekedési sávban haladhatnak a Kossuth Lajos sugárút Rókusi körút és Párizsi körút közötti villamos vonal-szakaszon, a szokásos megállóhelyeiket használva. A villamosok változatlanul, a szokásos rend szerint közlekednek. Kérjük az utasokat, hogy előzetesen tájékozódjanak a részletekről a DAKK Zrt. ügyfélszolgálatán vagy honlapján! A javítás a garanciavállalási kötelezettség keretében valósult meg, azaz a városnak nem került pénzébe. Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2015-ig európai uniós támogatással megvalósult, 29,887 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része volt. Kivitelezési munkáit az A Sz E Konzorcium végezte 4,9 milliárd forint értékben. A villamos vonal felújításának két eleme 2010-ben készült el: a Boldogasszony sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utcai körforgalommal, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmával. 2012-ben megvalósult a villamos vonal belvárosi szakaszának korszerűsítése is az Anna-kút és a Hősök kapuja között, valamint az Indóház tér rekonstrukciója. Ezzel teljes egészében megújult a város legforgalmasabb villamos vonala.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.