Szombaton ismét sűrű lesz az ég Szatymaz felett + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

perulonap_sajttaj_szatymaz04_gs

Szeptember első szombatján rendezik meg a hagyományos szatymazi repülőnapot, amelynek kísérőprogramjaként pörköltfőző versenyt is rendeznek.

Szeptember harmadikán kilencedik alkalommal rendezik meg a település egyik legnagyobb rendezvényét, a szatymazi repülőnapot: bár korábban májusban népesült be Szatymaz felett az ég, az időjárási viszontagságok miatt módosítottak az időponton, így szeptember első hétvégéjére került a repülőnap, az előrejelzések szerint pedig idén is kegyeibe fogadja az időjárás a szervezőket és a kilátogató nézőket.

Mint azt a szerdai sajtótájékoztatón Barna Károly, a település polgármestere elmondta, idén a repülőnapot marhapörköltfőző verseny, illetve civil rendezvények és a gyerekeknek szóló műsorok egészítik ki. “Örülünk, hogy Szatymazon ilyen rendezvényt tudunk megvalósítani, ez is öregbíti a település hírnevét. Nemrég volt a 61. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság és Alföld Kupa, aminek Szatymaz adott otthont, ekkor beszélgettem a résztvevőkkel, hogy a többi repülőtérhez képest milyen a szatymazi. Erre azt válaszolták, hogy egy igazi kis ékszerdoboz a mi pályánk, nincs hasonló lehetőségekkel bíró sportrepülőtér az országban. Örömmel jelenthetjük be, hogy jövőre vitorlázórepülő világbajnokságot is rendezhetünk” – fogalmazott Barna Károly, aki hozzátette: az őszibarack fesztivál mellett a repülőnap a település másik jelentős rendezvénye, amely tömegeket tud megmozgatni.

A repülőnapon a családok számára is kínálnak programokat, a gyerekeket reggel kilenctől 15 óráig várják a különböző programok, kint lesz a Kövér Béla Bábszínház is, de kézműves foglalkozással és bűvésszel is várják az érdeklődőket.

A főzőversenyre bárki jelentkezhet, erre szerda 12 óráig van lehetőség, személyesen a faluházban, vagy pedig a 0662/583-520-as telefonszámon. Bár a versenyre marhapörkölttel lehet nevezni, versenyen kívül bármi mást lehet főzni, és fontos megjegyezni, hogy az ételek árusítására nincs lehetőség, azonban a Postakocsi csárda is jelen lesz a helyszínen, így éhen bizonyára senki sem marad.

Szabó Péter, világbajnok, friss nemzeti bajnok repülős hozzátette, idén is bemutatókkal készülnek az kilátogatók számára, amelyben önmaga mellett négy műrepülő világbajnok fog részt venni. A meghirdetett programokon kívül három meglepetéssel is készülnek a nézők számára, akik ingyen látogathatnak ki a szatymazi repülőnapra, amelyen a parkolásért sem kell majd fizetni. Annyit elárulhatunk, érdemes lesz majd egészen naplementéig kint maradni a repülőtéren.

A IX. Szatymazi repülőnap programja:

8:00 Vendégek fogadása
9:00 Megnyitó
9:15 Főzőverseny kezdete
11:00 Forráskúti sárkányrepülők hármas kötelékrepülés bemutatója
11:15 PA-25 transzparensvontatás
11:20 Hársfalvi Pál vitorlázó műrepülő bemutatója, a magyar világbajnok csapat csapatkapitánya.
11:40 AN-2 kötelék bemutató
Pilóták: Szabó Péter világbajnok, Molnár Géza, Molnár Mihály, Páli Attila, Móczán János
12:00 Ábrányi Tamás (Motoros Műrepülő Klub elnöke) műrepülő bajnok bemutatója.
12:00-13:00 Főzőverseny zsűrizése
13:10 Tóth Ferenc műrepülő vitorlázó világbajnok bemutatója.
14:00 Veres Zoltán világbajnok műrepülő, számos bajnokság első helyezettje különleges programja
15:00 Eredményhirdetések

Gyermekprogramok

9:00-14:00 Gyermeksátor:
Kézműves foglalkozás,
Játékkuckó a Csipet-Csapat Nagycsaládos Egyesülettel,
Ingyenes ugrálóvár
„Repcsik” rajzverseny gyermekeknek.
10:00 Kövér Béla Bábszínház Gólyalábas bemutatója
11:00 Bűvész műsor

Egész nap
Sétarepülés: 1-3 és 12 fős gépekkel reggel 9 órától napnyugtáig.
Repülőgép típusok: Cessna 150, Cessna 172 SF-25 (motoros vitorlázó) AN-2.
A közönség láthatja repülni a Cessna-150, Cessna-172, SF-25, Z-37, Autogiro, JK05 UL, stb. típusú gépeket
repülőgép modellező bemutató

no images were found

Előző sztori

Eltűnt egy szegedi férfi egy fővárosi egészségügyi intézetből – a rendőrség keresi

Következő sztori

Balog: versenyképes és értékalapú iskola a cél