Közélet

SZIN-re lépett a kormányhivatal a partfürdőn

SZIN-re lépett a kormányhivatal a partfürdőn

2016. augusztus 24., szerda
SZIN-re lépett a kormányhivatal a partfürdőn
fesztivalhivatal_sajttaj005kf

Fesztiválhivatal nyílt az újszegedi partfürdőn a Szegedi Ifjúsági Napok alatt. A mobil szolgáltatás célja, hogy a fesztiválozók intézkedni tudjanak hivatali ügyeikben, például ellenőriztethetik útlevelük érvényességét, elindíthatják diákigazolvány-kérelmüket, vagy felvilágosítást is kaphatnak a munkavállalás feltételeivel kapcsolatban.

Ez már az ötödik alkalom, hogy kihelyezett szolgáltatásokkal jelenik meg a nyárzáró buliként is ismert Szegedi Ifjúsági Napok rendezvényén a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A fiatalok ezúttal is olyan, őket foglalkoztató ügyekben kaphatnak felvilágosítást, mint a munkavállalás, az egészséges életmód, a jogosítvány megszerzése, illetve a biztonságos és tudatos vásárlás módja. A hagyományos kormányhivatali szolgáltatások mellett először települ ki a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által működtetett mobil ügyfélszolgálat, vagyis akár személyi okmányok ügyintézésére is sort keríthetnek a fiatalok a fesztiválon. "Nyolc és félmillió okmányirodai ügyet intéznek évente az ügyfelek, ez a busz minden olyat tud, amit egy okmányirodában intézni lehet: jogosítványt, forgalmit, útlevelet, személyazonosító igazolványt" - összegezte portálunknak

Nagy Lajos

, a KEKKH Közszolgáltatási elnökhelyettese. Mint mondta, nem először használják már az akadálymenetesített kisbuszt, fesztiváljáró körútjuk óta körülbelül 1000 igénylés történt náluk. Két munkaállomáson dolgoznak a kormányablak munkatársai, a fényképes igazolványokhoz fotót is itt készítenek. Hozzátette, a közigazgatás népszerűsítése is célja a kormányhivatalnak, ezért játékokat hirdettek számukra a fesztivál alatt. "A sátorban az idén négy főosztály, a Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi, a Foglalkoztatási, a Gyámügyi és Igazságügyi, valamint a Népegészségügyi főosztály települt ki. A foglalkoztatási főosztály elsősorban a fiatalokat szeretné megszólítani, információt kaphatnak többek között az ifjúsági garancia programról, valamint az elhelyezkedési lehetőségeikkel kapcsolatban, míg például a népegészségügy főosztály az egészségmegőrzésre, a szűrővizsgálatokra, dohányzásról leszoktató kampányokra fekteti a hangsúlyt" ezt már

Holubán Csilla

, a Szegedi Járási Hivatal vezetője tette hozzá. A kormányhivatal sátra egyébként a fesztivál ideje alatt végig nyitva áll az érdeklődők előtt: déltől 19 óráig várják a fesztiválozókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.