Strandfoci: nem sikerült a bravúr – a bronzért küzdhet szombaton a Junior Sport

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

continental_junior_sport_fb

Négygólos vereséget szenvedett a Goldwin elleni pénteki elődöntőben, így szombaton a bronzmérkőzésen léphet pályára a Continental Junior Sport a férfi strandlabdarúgó NB I-ben.

A mérkőzés első harmadában végig jól védekeztek a szegediek, miközben Vasas Gábor is ihletett formát mutatott a kapuban. A rutinos válogatott játékosokkal, ukrán légiósokkal felálló Goldwin azonban ennek ellenére is megszerezte a vezetést a játékrész hajrájában, amikor Besenyei Ferenc bólintott közelről a hálóba egy szép kombináció végén. (1-0)

A második etap ugyanúgy kezdődött, ahogy az első véget ért – jászfényszarui góllal. Ekkor Fekete Viktor szabadrúgása talált utat a bal alsó sarokba, a 21. minutumban pedig a védőjéről leforduló Ughy Márk megpattanó lövését már nem tudta hárítani Vasas. (3-0) Alex Fabiano Dutra Farias tanítványai innen már értelemszerűen nagyon nehéz helyzetből várták a harmadik szakaszt, amit csak erősített az a körülmény, hogy Rutaiék egy-két alkalomtól eltekintve nem tudták igazán munkára bírni Szalánczi Zoltánt.

continental_junior_sport_fb02

Az utolsó harmad első perceiben Szentes-Bíró Tamás közel járt a szépítéshez, de külsős lövését a Goldwin hálóőre bravúrral hárította, ahogy a folytatásban – akárcsak a mérkőzés teljes egészében – Vasas is hatalmas védések sorát mutatta be a szegedi kapuban. A hajrába érkezve aztán előbb Besenyei, majd Rutai Balázs is a kapufát találta el. Az i-re a pontot végül Jenei Ottó tette fel, kihasználva az ekkor már vészkapusként játszó Szentes-Bíró egyéni hibáját. (4-0)

Győzelmével a Goldwin bejutott a strandlabdarúgó NB I szombati döntőjébe, ahol a Gyöngyös és a Bonyhád csatájának továbbjutójával találkozik majd. A Continental Junior Sport pedig a másik vesztessel csaphat össze a 17.30-kor kezdődő bronzmeccsen. A találkozót a Duna World élőben fogja közvetíteni.

Férfi strandlabdarúgó NB I elődöntő:

Jászfényszaru-Goldwin+ – Continental Junior Sport 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
Siófok, MLSZ Beach Arena. Vezette: Legeza László (Takács Ryan Lee).
Goldwin: Szalánczi – Zborovsky, Korniichuk, Fekete, Besenyei. Csere: Ács (kapus), Ughy, Jenei, Schranz, Vernyik. Vezetőedző: Csomós Tamás.
Junior Sport: Vasas – Csamangó, Szentes-Bíró, Rutai, Deák. Csere: Borbély (kapus), Bullás, Rádi, Popovics, Teimel. Vezetőedző: Alex Fabiano Dutra Farias.
Gólszerzők: Besenyei (10′), Fekete (15′), Ughy (21′), Jenei (35′).
Sárga lap: Rádi (32′).

Vasas Gábor: “Gratulálok a Goldwin együttesének, remekül játszottak! Lényegében azt kaptuk, amire számítottunk tőlük: a centerjátékuk nagyon erős volt. Eközben akadt náluk is egy jó kapusteljesítmény, miközben zártan védekeztek, stabilak voltak hátul. Sajnálom, hogy nem jött össze a szépítés.”

Szentes-Bíró Tamás: “Sajnos nem sikerült a bravúr. Jól tartottuk magunkat, jól kezdtük az első harmadot, amikor koncentráltan tudtunk védekezni. A második harmad második felére kicsit elfáradtunk fejben, akkor kaptunk két gólt is, onnan már nehéz volt felállni. A fiatalos lendület sajnos most nem volt elég, a rutin döntött ezen a mérkőzésen. Illetve ugye gól nélkül nem lehet nyerni a futballban. Holnap már szeretnénk nyerni, mert feltett szándékunk, hogy éremmel térjünk haza Szegedre!”

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: barátságos meccsen búcsúztatják Királyt és Juhászt

Default thumbnail
Következő sztori

Nem tudtak kabátot készíteni, azért halhattak ki a neandervölgyiek

Legutóbbi hasonló cikkek