Sport

Magyar labdarúgó-válogatott: megfiatalított keretet hirdetett Storck

Magyar labdarúgó-válogatott: megfiatalított keretet hirdetett Storck

2016. augusztus 27., szombat
Magyar labdarúgó-válogatott: megfiatalított keretet hirdetett Storck
Böde Dániel

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya edzői pályafutásának legfiatalabb keretét állította össze a csapat Feröer-szigetek elleni, szeptember 6-án sorra kerülő világbajnoki selejtezőjére.

Az mlsz.hu szombati beszámolója szerint a diósgyőri

Bognár István

és az újpesti

Kálnoki Kis Dávid

mellett az U21-es válogatottból

Vida Máté

(Vasas) is csatlakozhat majd a kerethez a korosztályos együttes jövő csütörtöki, Liechtenstein elleni Európa-bajnoki selejtezője után. "Ez a folyamat már az Európa-bajnokság előtt elindult, a stratégiai célok, a hosszú távú fiatalítás miatt olyan játékosok helyére kellett fiatal labdarúgókat keresnem, mint

Vanczák Vilmos

vagy

Leandro

" - idézte a magyar szövetség honlapja

Bernd Storckot

. "Az Eb-t követően a csapat több meghatározó játékosa is lemondta a válogatottságot, és ugyan még feltétlenül számítok a rendkívül tapasztalt, de ezúttal sajnos sérült Gera Zoltán segítségére, a szemem előtt már a markáns fiatalítás lebeg. Ez a stratégiai szempont vezérelt a bő keret összehívásánál, majd a keretszűkítés során is." A szövetségi kapitány hozzátette: az elmúlt két hétben elvégzett közös munka a távlati célokat erősítette, neki pedig az a meggyőződése, hogy ez a fiatal csapat szolgálja leginkább a magyar futball hosszú távú érdekeit és céljait. A magyarok szeptember 6-án Tórshavnban kezdik a vb-selejtezős sorozatot.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth).

Védők:

Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton FC).

Középpályások:

Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt), Nagy Ádám (Bologna).

Támadók:

Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.