Sport

Labdarúgás: új középpályással készülhet a hétközi körre a Szeged-Grosics

Labdarúgás: új középpályással készülhet a hétközi körre a Szeged-Grosics

2016. augusztus 23., kedd
Labdarúgás: új középpályással készülhet a hétközi körre a Szeged-Grosics
szeged_2011_csakvar31_gs

Egy újabb újonc csapat vár a Szeged 2011-Grosics Akadémiára az NB II hétközi fordulójában: Klausz László együttesének ezúttal a távolsággal is meg kell küzdenie, hiszen a Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára – a szerdai bajnokin akár a klub új igazolása is pályára léphet.

Egyaránt három nyeretlen meccsen van túl a Mosonmagyaróvár és a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II-ben, azonban míg Germán Tamásék a legutóbbi hétvégén pontot tudtak szerezni a feljutásra pályázó Zalaegerszeg ellenében, az újonc MTE előző három bajnokiját egyaránt vereséggel zárta, az eddig megszerzett négy pontját pedig a bajnokság első két mérkőzésén szerezte, miután a nyitófordulóban legyőzte a zalaiakat, majd gólnélküli döntetlenre végzett a Kozármisleny elleni idegenbeli mérkőzésén. Az NB III Nyugati csoportjának tavalyi ezüstérmese hét új játékossal erősítette meg keretét a másodosztályra, így többek között a Békéscsabától szerződtetett

Kószó Balázs

, valamint a Győrtől megszerzett

Mayer Milán-Németh Márk

duó is a mosonmagyaróvári klubnál folytatja. Az MTE bár zsinórban három vereséget szenvedett, azonban egy gólnál nagyobb különbséggel egyik meccsét sem vesztette el, a másik bajnokesélyesként számon tartott csapat, a Nyíregyháza is csak egyetlen góllal tudott nyerni a két csapat legutóbbi, Mosonmagyaróváron lejátszott meccsén. A Szeged-Grosics ugyan javítani tudott a két váratlan vereséget követően a ZTE ellen, ám ahhoz, hogy ott tudjon maradni a közvetlen élboly közelében, mindenképpen nyernie kellene a hétközi mérkőzésen. A csapat a nagy távolságra való tekintettel már kedden útra kelt, és nekivágott az országot átszelő túrának, a gárda pedig Gyirmóton száll majd meg, majd a tavalyi NB II-es bajnok pályáján gyakorol még a mérkőzést megelőzően, szerdán pedig tovább utazik a találkozó helyszínére. A hétközi bajnokin akár már a csapat segítségére lehet a frissében leigazolt 29 éves középpályás,

Ivancsics Gellért

is, aki az előző idényben a Siófok együttesében futballozott, és jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik.

Online

Szerdán 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Mosonmagyaróvár - Szeged 2011-Grosics Akadémia másodosztályú bajnoki mérkőzésről.

„Elutazik velünk, ha pedig a papírjai is rendben lesznek, akkor benne lesz a keretben. Nagyon jó lába van, a pontrúgásoknál nagyon veszélyes tud lenni, a Siófokban is jó pár gólt szerzett az előző idényben. Fontos, hogy a rögzített szituációknál hogyan tud beérkezni a labda, ebben nagy segítségünkre lehet, egyúttal szeretném, ha a támadásainkat is úgy tudná majd szervezni, hogy eredményesebbek legyünk” - tért ki a klub új szerzeményére

Klausz László

, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője. A szerdai ellenfél kapcsán Klausz László kitért rá, úgy látja, a Mosonmagyaróvár felvette a ritmust, és bár igaz, hogy annyira nem meghatározó játékosok voltak más csapatokban, de mégiscsak NB II-es múlttal rendelkező játékosokat igazoltak több posztra, akik mellett van két-három fiataljuk, keretüket pedig kiegészíti néhány rutinosabb labdarúgó. „Gondolok itt

Czár Richárdra

, vagy a korábban a Dunaújvárosban játszó

Magasföldi Józsefre

. A mérkőzéseiket nézve, a felkerülő csapatokból a Nyíregyháza után a Mosonmagyaróvár a legjobb csapat, ők tetszenek nekem a legjobban. Nehéz meccsre számítok, hiszen labdabiztosak, próbálnak játszani, nem csak rúgdossák a labdát előre. Ha a védőharmadukban, vagy a félpályánál labdát szereznek, akkor azonnal gyors kontrákat vezetnek a szélsőiknek köszönhetően. Nagyon megizzadt ellenük a Nyíregyháza is, a Zalaegerszeget meg is verték, nehéz meccs vár ránk” - fogalmazott portálunknak Klausz László. A Szeged-Grosics mestere kifejtette, tekintve, hogy a Zalaegerszeg ellen is voltak lehetőségeik, amelyeket főleg a széleken vezetett támadások után dolgoztak ki, így elégedett lehetett a találkozón nyújtott teljesítménnyel. „Egy kívülálló mondhatja, hogy hogy lehetek megelégedve úgy, hogy nem nyertünk, de ezzel együtt kell élnie egy edzőnek, számomra ez nem probléma. Fontos lehet a regeneráció, de az ellenfelünk is pályára lépett a hétvégén, így remélem, hogy minden rendben lesz” - nyilatkozta Klausz László. A sérültek közül

Geiger Norbert

bokája nem jött rendbe, így rá bizonyosan nem számíthat a szerdai találkozón a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője, eltiltottja nincs a csapatnak.

Meccseket eldöntő gólokkal segítené új csapatát Ivancsics Gellért

szeged_2011_siofok38_gs

Az előző két szezont Siófokon töltötte a Szeged 2011-Grosics Akadémia új igazolása, a 162 NB I-es mérkőzéssel rendelkező Ivancsics Gellért, aki korábban az utánpótlás-válogatottakban is megfordult. A középpályás elmondta, elsősorban a körülmények miatt fogadta el a klub hívószavát, amit vendégjátékosként tapasztalt meg a korábbi mérkőzéseken, illetve a Szeged-Grosics mutatott játéka is szimpatikus volt számára. Az elmúlt szezonban 10 gólt szerző futballista mind a két alkalommal betalált egykori csapatának színeiben Szántai Leventének. „Megmaradt ez bennem, de láttam a Szegedet testközelből játszani, jó csapat lehetünk. Az előző szezonom nagyon jól sikerült, még egyelőre nem tudom, milyen poszton fogok játszani, lehet, egy picit hátrébb. Siófokon csatár mögött, vagy olykor csatárként játszottam, még nem tudom, hogy ebben a rendszerben hol számítanak rám, ezt majd az idő eldönti” - fogalmazott portálunknak Ivancsics Gellért. A középpályás hozzátette, ugyan voltak más lehetőségei is, de a Szeged-Grosics által kínált körülmények befolyásolták döntésében, ami biztosíthatja azt, hogy nyugodtan dolgozhassanak. „Először szeretnék beilleszkedni és bekerülni a kezdőcsapatba, majd húzóember lenni. Ha nem is tízszer, de jó párszor szeretnék betalálni. Nem bánom, ha kevesebbszer jön össze, de ezek meccset eldöntő találatok lennének” - mondta el céljairól a Szeged 2011-Grosics Akadémia új játékosa. Ivancsics Gellért beilleszkedését segítheti, hogy korábban új csapatának támadójával, Andorka Péterrel, valamint Horváth Attilával is együtt futballozott a Balaton partján, így nem teljesen ismeretlen közegbe kerülhet. „Andorka Petinek elég jó szezonja volt, amikor én játszottam mögötte, hála isten tudtam neki jó pár gólpasszt adni. Reméljük, ezt át tudjuk menteni mostanra is. Egy kicsit talán felhígult a mezőny azzal, hogy 20 csapatos lett a mezőny, de az idei bajnokságban még nem léptem pályára, annyi viszont biztos, hogy sok az azonos képességű csapat. Jó dolog a szerda-szombat ritmus, inkább játszik az ember, mint edz, ez mindenképpen jó” - fogalmazott a sűrített NB II-es programról Ivancsics Gellért. A 29 éves középpályás a hétvégi mérkőzésen éppen legutóbbi klubja, a Siófok ellen léphet pályára: ezzel kapcsolatban elmondta, biztosan furcsa érzés lesz excsapata ellenében játszani, biztosan más meccs lesz számára, ugyanakkor semmilyen tüske nem maradt benne legutóbbi csapatával összefüggésben.

Így játszottak a csapatok az ötödik fordulóban

Dorogi FC - Mosonmagyaróvári TE 2-1 (0-1)

Dorog, Buzánszky Jenő stadion. Vezette: Berényi Tamás (Máyer Gábor, Kiss Balázs)

Dorog:

Szemerédi - Fekecs, Berkó, Bora, Fürjes, Grabant B., Nagyházi (Vígh, 53'), Mészáros Á., Medgyes, Tóth M. (Grabant P., 75'), Perovics (Sitku, 62').

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

MTE:

Tarczy - Deák (Zsirai - a szünetben), Schmatovich (Jasarevic, 63'), Laki, Darázs (Bartos, 73'), Koszó, Galambos, Baranyai, Bohner, Németh M., Magasföldi.

Vezetőedző:

Király József.

Gól:

Berkó (58'), Sitku (72') ill. Magasföldi (20').

Sárga lap:

Fekecs (85').

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Zalaegerszegi TE FC 0-0

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Ducsai József (Szvetnyik Bence, Bornemissza Norbert).

Szeged-Grosics:

Szántai - Zabari, Farkas M., Tóth G., Achim, Horváth A., Király, Coroian (Pászka, 59'), Mészáros, Germán (Balogh G., 81'), Zádori (Andorka, 68').

Vezetőedző:

Klausz László.

ZTE:

Szappanos - Deutsch, Forgács A., Szakály A., Városi, Patvaros, Daru (Bailo, 81'), Króner, Gottfried (Ekker, 68'), Bedi, Nagy T.

Vezetőedző:

Csató Sándor.

Sárga lap:

Zádori (40'), Germán (44').

A bajnokság állása

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Balmazújváros 5 4 0 1 7 2 5 12
2. Nyíregyháza 5 3 2 0 4 1 3 11
3. Kisvárda 5 3 1 1 11 5 6 10
4. Swietelsky-Sopron 5 3 0 2 8 5 3 9
5. Szolnoki MÁV FC 5 3 0 2 9 8 1 9
6. BFC Siófok 5 3 0 2 8 7 1 9
7. ZTE FC 5 2 2 1 9 5 4 8
8. Puskás Akadémia 5 2 2 1 13 11 2 8
9. Aqvital FC Csákvár 5 2 2 1 5 5 0 8
10. Szeged-Grosics 5 2 1 2 9 6 3 7
11. Ceglédi VSE 5 2 1 2 7 5 2 7
12. Dorogi FC 5 2 1 2 7 8 -1 7
13. Budaörs 5 2 0 3 4 4 0 6
14. Vác FC 5 2 0 3 3 4 -1 6
15. SZEOL SC 5 2 0 3 3 5 -2 6
16. Soroksár SC 5 1 2 2 5 10 -5 5
17. Mosonmagyaróvár 5 1 1 3 4 6 -2 4
18. Kozármisleny 5 1 1 3 3 8 -5 4
19. Cigánd SE 5 1 1 3 4 14 -10 4
20. Békéscsaba 5 0 1 4 1 8 -7 1

A hatodik forduló műsora

augusztus 24., szerda 16.00

Békéscsaba-Puskás Akadémia.

17.30

Cigánd-Soroksár, Nyíregyháza-Kozármisleny, Mosonmagyaróvár-Szeged 2011-Grosics Akadémia, Vác-Balmazújváros, SZEOL SC-Szolnok.

19.00

Siófok-Dorog, Zalaegerszeg-Cegléd, Csákvár-Budaörs, Sopron-Kisvárda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.