Sport

Labdarúgás: harmadik hazai meccsét is megnyerte a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: harmadik hazai meccsét is megnyerte a SZEOL + FOTÓK

2016. augusztus 24., szerda
Labdarúgás: harmadik hazai meccsét is megnyerte a SZEOL + FOTÓK
szeol_szolnok27_gs

Mindkét félidő elején betalált a SZEOL SC, amely ezzel harmadik hazai mérkőzését is megnyerte, és legyőzte a Szolnokot.

Harmadik hazai mérkőzését játszotta a hétközi fordulóban a SZEOL SC, amely ezúttal az egyik nyári edzőpartnert, a Szolnoki MÁV FC-t fogadta a SZVSE-pályán. A szegediek keretéből a korábbi sérültekhez csatlakozott

Lévai Norbert

és

Nikola Maksimovic

, így először kapott helyet a kezdőben a múlt héten kölcsönvett

Nagy Richárd

. A szolnokiak több helyen is változtattak a legutóbbi, Békéscsaba ellen 2-0-s győzelmet aratott csapatukon. Még egy perc sem telt el, de máris a második középkezdést láthattuk:

Kéri Tamás

lépett ki a jobb oldalon, majd befele cselezett, a tizenegyespont körül pedig kapura is lőtt, a labda felpattant

Molnár Tamásról

, majd a vendégek kapujába pattant, így rögtön megszerezte a vezetést a SZEOL, 1-0. A vezető találat megszerzését követően azonban nem tudta ugyanilyen elánnal folytatni a játékot

Tóth Ákos

együttese, mintegy tíz perc elteltével folyamatosan átvette az irányítást és a kezdeményezést a Szolnok, aminek a huszadik percre lett meg az eredménye: egy szabadrúgás-variáció után jobbról jött a veszélyes beadás, majd a fejes, de elsőre

Leindler Domonkos

védeni tudott, a kipattanóra érkező

Berdó Péter

azonban már nem hibázott, 1-1. A folytatásban ritkán alakult ki folyamatos játék, nagyon sok volt az apró, és olykor picit keményebb fault, az igazán veszélyes lehetőségig egészen öt perccel a szünet előttig kellett várni: ekkor Nagy Richárd lövése zúgott el kevéssel a keresztléc fölött. A második félidőt egészen hasonlóan kezdte a SZEOL, mint az elsőt: igaz, ezúttal négy percet kellett várni a gólra, ami ismét

Puskás Csaba

remek szögletét követően érkezett - most

Konstantinos Ikonomu

robbant be középen, és fejelt a szolnoki kapuba, 2-1. Az első cseréket követően Leindler Domonkosnak kellett nyújtóznia egy távoli löket után, majd egy kicsit a tűzzel játszott a Szolnok, egyre több kemény fault volt a vendégektől, de a játékvezető nem rendezett kártyapartit. Negyed órával a vége előtt

Harsányi István

akár el is dönthette volna, de fejese a keresztlécről pattant fel - a Szolnok nem tudott olyan veszélyesen futballozni, mint az első 45 perc folyamán, miközben a SZEOL kontrái és támadásai rendre a kapu előteréig jutottak. A hajrában Harsányi István és Nagy Richárd is befejezhetett volna egy ellentámadást, majd

Pintér Norbert

ballábas lövése okozott veszélyt a szegedi kapura.

Buzási Péter

előtt adódott még egy gólszerzési lehetőség a végén, de Molnár Tamás ezúttal bravúrral hárítani tudott - a négyperces hosszabbítás leteltével pedig harmadik hazai mérkőzésén harmadik győzelmét ünnepelhette a SZEOL SC. Ezzel az újonc szegediek kilenc ponttal állnak az NB II-ben, amellyel a tizedik helyet foglalják el a tabellán, bár a Zalaegerszeg-Cegléd meccs félbeszakadt az első félidőt követően, ez a meccs pedig még megváltoztathatja a SZEOL helyezését hat fordulót követően. Gajág Gergőék a következő fordulóban a Békéscsabán 5-0-s vereséget szenvedett, tavaly még NB I-es Puskás Akadémia vendégei lesznek a Pancho Arénában.

Szeged, SZVSE-stadion, 900 néző
2016. augusztus 24., 17.30
SZEOL SC
Szolnoki MÁV FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Takács János •* Asszisztens: Albert István, Csatári Tibor.
2
-
1

Labdarúgó NB II, 6. forduló:

SZEOL SC - Szolnoki MÁV FC 2 - 1 (1-1)

Szeged, SZVSE-stadion, 900 néző. Vezette: Takács János (Albert István, Csatári Tibor).

SZEOL SC:

Leindler - Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünvald, Forró, Puskás (Beretka, 70'), Ondrejó (Rácz, 62'), Nagy R., Péter (Buzási, 76'), Harsányi.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Szolnok:

Molnár-Farkas - Rokszin (Kánya, 81'), Balogh M., Magyar, Pintér, Tóth I. Balázs, Berdó, Tóth L. (Pantovic, 69'), Tóth II B. (Olasz, 60'), Török, Papp.

Vezetőedző:

Balogh Pál.

Gól:

Kéri (1'), Ikonomu (49') ill. Berdó (20')

Sárga lap:

Ondrejó (56'), Nagy R. (82') ill. Papp (40'), Balogh (68'). Tóth Ákos:

"Úgy néz ki, ilyen sorozatunk van, otthon nyerünk, idegenben kikapunk, ráadásul a mérkőzések forgatókönyve is kísértetiesen hasonlít egymásra. Vezetésünk megszerzése után, a közönség segítségével sikerült nyernünk. Boldog vagyok, hiszen egy jó játékerőt képviselő Szolnokot győztünk le, ez látszott ma is, valamint az is, hogy a kollégám több friss embert tudott játszatni. Az első félidőben tompák voltunk, frissebb volt az ellenfél és a párharcok sem úgy sikerültek. Ennek hangot is adtam félidőben, majd a szünet utáni játékunk teljesen rendben volt. Nyilván az, hogy megint az elején rögtön gólt szereztünk egy pontrúgásból, ez öröm, és van benne szerencse is, de aki látja a meccseinket, az láthatja, hogy ez nem a véletlen műve. Annak ellenére, hogy az ellenfél próbálta gyorsítani a játékot, úgy éreztem, hogy nem voltak veszélyesek, sőt, nekünk volt kapufánk és helyzeteink. Megérdemelt győzelmet szereztünk egy erős ellenfél ellen, ami nagy boldogsággal tölt el, mert látom a srácokon, hogy átérzik, hogy beérik a munkájuk gyümölcse, a közönség is mellettük áll, remélem, hogy nézők nagy része belátja, hogy nekünk most ezt kell játszanunk. Kilenc pontunk van hat mérkőzésből, ez maximum közeli állapot. Vasárnap egy igen nehéz feladat vár ránk, a Puskás Akadémia az öt-nullás veresége után biztos helyre akarja állítani a világ rendjét. Ha így küzdenek a srácok, és ilyen becsvággyal és hittel játszanak, akkor ott sem tartok semmit sem lehetetlennek, még ha tudjuk is, hogy milyen erős ellenfél ellen játszunk. Jól jött, hogy Nagy Ricsi játékengedélye megérkezett, bár hiányozni fog a megsérült Maksimovic. Nagyon fontos része a történetnek a cserejátékosok szerepe. Ilyen gyors gólra nem nagyon emlékszem, pláne ilyen hőfokú, színvonalú mérkőzésen. Szeretnénk minden meccset így kezdeni, bár hozzáteszem, hogy amit az első gólunk után láttam, az nem tetszett. Sokkal jobb volt a játékunk a második gólunk után, nem megszeppentünk attól, hanem magabiztossá váltunk. Teljesen tudatos, hogy megpróbálunk a meccs elején betalálni, ennek örülünk, hogy ezúttal is sikerült."

Balogh Pál:

"Kellemetlen stílusban játszó hazai csapat ellen végig uraltuk a játékot, de sajnos nem tudtunk érvényesíteni fölényünket. Nagyon sok hibával és lassan játszottunk, így nem lehet kezdeni egy meccset, ahogy mi tettük. Lassan védjegyünk lesz, hogy minden meccset úgy kezdünk, hogy az ellenfélnek van egy óriási ziccere vagy gólt szerez. Az első félidőben hamar tudtunk egalizálni, utána a félidőben megbeszéltük, hogy sokkal türelmesebben kell játszani. Készültünk a pontrúgásokra, mert tudtuk, hogy a hazai csapat a kontratámadásokból lesz eredményes, ha hagyjuk őket, vagy az életveszélyes pontrúgásokból, ez be is bizonyosodott. Ugyanezt a hibát elkövettük Sopronban is. Sokkal nagyobb fegyelemmel és nagyobb hittel kell játszanunk idegenben, el kell hinnünk, hogy tudunk nyerni idegenben is, nem csak hazai pályán, addig viszont csak gratulálnunk kell a hazai csapatnak, ami nem kellemes. Egy edzőmeccs mindig más, sokkal bátrabban futballozik mind a két csapat, akkor abszolút nem ezt játszotta a SZEOL, mint amit most. Gondoltuk, hogy nem fognak úgy kinyílni. A mellett, hogy ők is veszélyesek hazai pályán, de láttuk, hogy a részükről is van bizonytalanság, ha nekik kell levédekezni ezeket a szituációkat. A végén volt is egy lehetőségünk, de Olasz Dénes fölé fejelte. Nem érdemeltünk egy pontot sem, mert ilyen hibákkal nem lehet játszani."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+5'
VÉGE! Lefújja Takács János, ezzel a SZEOL bezsebeli a harmadik hazai győzelmét is!
90+1'
Buzási robog el a bal szélen, majd jó a visszacsel is tőle, de lövését kiüti a keresztléc alól Molnár, nagy védés volt!
90'
Négy percet hosszabbít a játékvezető.
89'
Pintér egy csel után ereszti el ballal, Leindlernek rajta kellett lennie a bal alsóba tartó labdán.
88'
Nagy fejezne be egy villámgyors szegedi kontrát, de lövése pont középre érkezik, így nem okoz gondot Molnárnak.
83'
Harsányi lövése után hördül fel a publikum, miután egy jó ütemű indítást követően durrant a kapu fölé 14 méterről.
82'
Sárgát kap Nagy Richárd, mert nem engedi elvégezni a szolnoki szabadrúgást.
81'
A meccs utolsó változtatása: Kánya jön Rokszin helyére.
76'
KAPUFA! Majdnem ott a harmadik, egy remek bal oldali beadásra érkezett a hosszún Harsányi, akinek magas ívű fejese a keresztlécről vágódik a játéktéren kívülre.
76'
Szegedi csere: a sokat küzdő Péter Antal jön le, és Buzási Péter érkezik a pályára.
74'
Balogh Milán buktatja Nagy Richárdot - neki is volt már sárgája, előbb utóbb azért ezekből a szituációkból nem fog jól kijönni a vendégcsapat.
70'
Változtat Tóth Ákos is, és mivel az imént Nagy Richárdot hívta ki magához, vélhetően ő veszi át Puskás eddigi szerepkörét, merthogy a mai is gólpasszt adó rutinos középpályás jön le, akit Beretka vált.
69'
Újabb szolnoki változtatás: Tóth László helyére a hétvégén betaláló Pantovic áll be.
68'
Balogh Miklósnak mutatja fel utólag a lapot a játékvezető - szó se róla, voltak kemény belépők a vendégek részéről.
67'
Jöhet a szolnoki szöglet, majd egy kis kapu előtti játék után egy ollózás, de ez veszélytelen.
66'
Leindler mutat be akrobatikus védést egy távoli lövést követően, ujjheggyel tolja ki a labdát.
63'
Ezért sincs lap?! Hát Berdó két kézzel húzza-vonja Puskást, de nem fúj a játékvezető. Sőt, Péternél meg visszafogást ítél - szerettek már jobban embert, mint Takács János sporttársat.
62'
Cserél Tóth Ákos is: Ondrejót Rácz László váltja a SZEOL-ban.
60'
Először a Szolnok cserél a meccsen: a nyári felkészülési meccsen betaláló Olasz Dénes érkezik Tóth II Balázs helyére. Közben a szegedi kispad reklamálja Papp megmozdulását, szó se róla, jöhetett volna a második sárga a szolnokinak.
56'
Ondrejó lapot is kap az eset után.
55'
Ez most veszélytelenebb, kifejeli a vendégek védelme, sőt, indul a kontra, amit Ondrejó állít meg.
54'
Grünvald még eléri a második szegedi gólszerző indítását, és be is tudja adni: szerencsére nem érti meg egymást a szolnoki védő és kapus, így jöhet egy újabb szöglet.
49'
GÓÓÓÓÓÓL! Akárcsak az első félidőben, megint az elején szerez gólt a SZEOL! Puskás mesteri szögletére érkezik Ikonomu, majd be is csúsztatja a labdát Molnár kapujába, 2-1!
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45+1'
Vége az első félidőnek, ugyan kiválóan kezdett a SZEOL, de a Szolnok egyre inkább átvette a meccs irányítását, és ki is tudott egyenlíteni - hasonló kezdést, mint a meccs elején!
45'
Minden bizonnyal egy perc a ráadás, bár a negyedik játékvezető 0 perc ráadást jelzett.
40'
Papp az első sárga tulajdonosa, aki Harsányi lábát húzta ki a szolnoki tizenhatos előtt, kissé balra.
39'
Nagy Richárd távoli kísérletét követi vastaps: Kéri jobb oldali bedobása után csúsztatja az első szegedi meccsén szereplő játékos elé a labdát a szolnoki védelem, Nagy kapásból elengedi, kevéssel megy a keresztléc fölé a labda.
36'
Egy villámgyors kontra a Szolnoktól: ennek végén Tóth László ér be a labdával a tizenhatoson belülre, de Forró menteni tud az utolsó pillanatban lövésre lendülő lába elöl.
31'
Nehezen alakul ki folyamatos játék: amint egy kicsit előrébb jutna valamelyik csapat, rögtön egy apró, vagy komolyabb taktikai fault, elég töredezett a meccs.
28'
Főképp mezőnyjáték az utóbbi percekben: az egyenlítés óta a Szolnok sem tud már annyiszor a kapu elé kerülni, ugyanakkor a SZEOL-t picit megfogta a kapott gól.
20'
Gól, egyenlít a Szolnok, 1-1! Az utóbbi percek szolnoki fölénye egyenlítést eredményez, egy szabadrúgás után érkezik középre a labda a jobb szélről, majd ugyan elsőre nagyot véd a fejesnél Leindler, de a kipattanóra érkező Berdó két méterről az üres kapuba fejel, 1-1.
17'
Ez már komolyabb volt a vendégektől: egy jobb oldali szöglet után érkezett középre a labda, majd középre csorgott, ahol viszont jó ütemben vetődött ki rá Leindler.
14'
Az első szolnoki próbálkozás: Rokszin lő a balösszekötő helyéről, de legalább öt méterrel fölé bombáz.
13'
Péter jó húsz méterről lő fordulta után, lapos kísérletét magabiztosan fogja Molnár.
9'
Harsányi küzd meg egy elveszettnek tűnő labdáért: végül becsúszva kihoz belőle egy bedobást a szolnoki térfél közepén. A gól alapvetően változtathatja meg a játékot - a Szolnoknak innentől nincs mit védenie, a SZEOL pedig nyugodtabban játszhat.
5'
Kéri előrevágott labdájára Harsányi csap le a kissé határozatlan védő mellett, majd befele tolja a tizenhatos előterében, de lövése levágódik.
1'
GÓÓÓÓÓÓL! Így kell kezdeni egy meccset! Kéri lép ki a jobb oldalon, majd átteszi a bal lábára a tizenhatoson belül, lövésébe ugyan beleér Molnár kapus, de felperdül a labda, hárítani már nem tudja - vezet a SZEOL!
1'
A SZEOL kezdte a mérkőzést.
17.28 - Jönnek a csapatok: a SZEOL hagyományos kék-fekete szerelésében, míg a Szolnok tiszta fehérben játszik a mai meccsen. 17.12 - Közben egy eredmény: a SZEOL hétvégi ellenfele, a Puskás Akadémia közel egy órányi játék után 2-0-s hátrányban van a Békéscsaba otthonában. 17.05 - A két csapat ismerheti egymást, hiszen a nyáron is összecsapott felkészülési mérkőzésen, ráadásul éppen a SZEOL a szolnokiaktól szerződtette Búrány Zoltánt, aki viszont sérülése miatt nem léphet pályára egykori csapata ellen. 16.54 - A szegediek kezdőjét illetően két változás van a legutóbbi, soroksári fellépéshez képest: az izomsérülést szenvedett Nikola Maksimovic, és Lévai Norbert került ki, először kezdhet viszont a SZEOL-ba igazolását követően Nagy Richárd, valamint visszatér a kezdő tizenegy tagjai közé Harsányi István is. 16.51 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-pályáról, a SZEOL SC harmadik hazai, NB II-es mérkőzéséről. Mindkét együttes már kint melegít a pályán - az utóbbi napokhoz képest kellemes, bár kissé szeles idő fogadta a feleket. A mérkőzés Takács János sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.