Labdarúgás: az utolsó másodpercekben döntött a SZEOL a Budaörs ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_budaors53_gs

A legvégén lőtte a három pontot érő gólt a SZEOL SC a Budaörs ellen: Nikola Maksimovic utolsó másodpercekben szerzett találatával mindhárom pontot itthon tartotta Tóth Ákos együttese.

Második hazai mérkőzésére készült a SZEOL SC, amely a tavalyi idény egyik meglepetés csapatát, a Budaörsöt fogadta a hétközi fordulót követően – a szegediek kezdőjében a Balmazújváros elleni meccshez képest mindössze annyi volt a változás, hogy a csapat kapitánya, Puskás Csaba visszatért, míg a kispadra már le tudott ülni a korábbi sérültek közül Gajág Gergő.

Nehezen lendültek játékba a csapatok, mindössze apró lehetőségekig jutott mindkét együttes, amiben főszerepet játszottak a pontrúgások: legfőképp a rögzített szituáció után alakult ki a legkomolyabb helyzet mindkét oldalon. Egy hete a Cegléd ellen Puskás Csaba szögletei és beívelései rendre veszélyesek voltak – most is ebből volt a SZEOL első nagyobb helyzete, amikor Péter Antal csúsztatása ment el keresztbe a kapu és a társak előtt. Mind a két csapat főleg az ívelésekre épített, ezekből azonban nem tudtak gólhelyzetig jutni – az első félidő hajrájában megsérülő Lévai Norbert helyére Ondrejó Tamás érkezett a szegedieknél. Rácz László és Puskás Csaba még eleresztett egy-egy távoli lövést, de ezeknél résen volt Ordasi Gergő, így kiegyenlített játékot követően 0-0-al fordultak a csapatok.

Nagy változás a szünet után sem állt be, bár jóval határozottabban játszott a SZEOL, mint az első félidőben, azonban a kapu előtti utolsó passzok nem ültek. A Budaörs nem tudta felépíteni támadásait, jól zárt a szegedi védelem, majd a cseréket követően a meccsen talán először sikerült laposan kijátszania a vendégek hátsó alakzatát Tóth Ákos együttesének, de Grünvald Attila lapos visszapasszát nem tudta erővel kapura lőni Harsányi István. Ondrejó Tamás is már komolyabb feladat elé állította a budaörsi kapust, de az utolsó tíz percre is maradt a 0-0. Akárcsak egy hete, most is Leindler Domonkos hajrábeli védésére is szükség volt egy büdaörsi szöglet után – majd már amikor mindenki elkönyvelte a döntetlent, a hosszabbítás utolsó pillanataiban Puskás mesteri labdájával lépett ki a csereként beállt Nikola Maksimovic, aki jobbról szépen kilőtte a hosszú alsót, a labda a kapufáról befele vágódott – a középkezdést követően pedig Radványi Ádám le is fújta a meccset, így ezzel a góllal nyerni tudott a SZEOL SC.

Az NB II-ben újonc szegedi klub második hazai mérkőzését is meg tudta nyerni, a lelátóra visszatért ultrák segítségével a legvégsőkig megharcolt ezért a három pontért a SZEOL, amely így négy fordulót követően hatpontos a másodosztályban. A heti két meccset követően a következő héten egy fordulót rendeznek az NB II-ben, legközelebb a SZEOL jövő vasárnap a Soroksár vendége lesz.

Szeged, SZVSE-stadion, 1200 néző
2016. augusztus 14., 17.30
SZEOL SC
Budaörs
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Radványi Ádám •* Asszisztens: Buzás Balázs, Kovács II Gábor.
1
0

Labdarúgó NB II, 4. forduló:

SZEOL SC – Budaörs 1-0 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 1200 néző. Vezette: Radványi Ádám (Buzás Balázs, Kovács II Gábor)
SZEOL SC: Leindler – Kéri, Rácz, Ikonomu, Grünvald, Forró, Puskás, Harsányi, Lévai (Ondrejó, 41′), Buzási (Beretka, 61′), Péter (Maksimovic, 81′). Vezetőedző: Tóth Ákos.
Budaörs: Ordasi – Horváth L., Kinyik, Gyurácz, Ódé, Sajbán Miklós, Csillag, Menyhárt, Deli (Horváth P., 68′), Bogáti (Stieber, 60′), Sajbán Máté. Vezetőedző: Miskei Attila.
Gól: Maksimovic (90+3′).
Sárga lap: Beretka (68′), Ondrejó (80′), Maksimovic (90+3′), ill. Csillag (86′).

Tóth Ákos: “A Budaörs játékát sikerült olyan szinten elrontani, hogy kidolgozott helyzetük egy sem volt. Két dolog volt döntő, a minőségi cserék hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez, és meggyőződésem, hogyha a közönség nem hajtja a srácokat, akkor a kapufáról nem befele, hanem kifele pattan a labda, de mivel befele pattant, így egy újabb nagyszerű győzelmet ünnepelhettünk. Csak Puskás Csaba pihent a csapatból, ami a szomszédos Balmazújvárosban volt, tompán kezdtünk majd szép lassan belementünk a meccsbe. Egy ikszes meccsen nagyszerű győzelmet szereztünk.”

Miskei Attila: “Számomra értékelhetetlen a mérkőzés. A Szeged egyet lőtt kapura, és nyert.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4′
VÉGE IS! Radványi lefújja, a végén jött a slusszpoén, és Maksimovic góljával az utolsó pillanatokban kiharcolva mindhárom pontot megszerzi a SZEOL!
90+3′
GÓÓÓÓÓÓL! Mikor már nincs ideje válaszolni az ellenfélnek! Maksimovic lépett ki, majd a jobbösszekötő helyéből kilőtte a hosszú alsót a kapufa segítségével, 1-0!
90+2′
Megint egy nagy védés a hajrában Leindlertől! Egy budaörsi szöglet után az emberrengetegben sikerült kapura tennie a vendégeknek, de szerencsére pont középre érkezett, így Leindler védett
90+1′
Három percet tesz rá Radványi Ádám.
90′
Ondrejó szerez labdát, majd vállalja el távolról, de jóval kapu fölé pörköli.

no images were found

86′
Csillag kap sárgát, miután földhöz vágja a labdát egy neki nem tetsző ítélet után.
81′
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is a SZEOL: Péter Antal helyére Maksimovic áll be.
80′
A másik szegedi csere, Ondrejó is besárgul.
79′
Semmi?! Hát ez meglepő! Péter remek magas indításával lépett ki középen Harsányi, akit meglökött a védője hátulról, de Radványi sporttárs továbbot intett.

no images were found

77′
A meccs legnagyobb lehetősége: Ondrejó harcolt meg egy labdáért, majd meg is indult vele, 16-ról pedig rá is lőtte: a keresztléc alól szedte ki Ordasi szép mozdulattal.
72′
Ebben több volt: Grünvald kapott jó keresztlabdát a tizenhatos bal szélén, okosan visszatette Harsányi elé, akinek kapáslövése azonban gyengére sikerült, így Ordasi könnyedén fogta.
68′
Beretkáé a meccs első sárgája, aki visszarántotta ellenfelét már éppen a szegedi térfélen.
68′
Újabb vendég csere: Deli helyét a hátralévő bő húsz percre Horváth Patrik áll be. Továbbra sincs változás a játékot tekintve, nehéz elképzelni, hogy ne legyen 0-0 a mai meccs.

no images were found

61′
Változtat Tóth Ákos is: Buzási jön le, és érkezik Beretka Péter a SZEOL-ba.
60′
Cserél a Budaörs: Bogáti jön le, akinek a helyét Stieber András veszi át.
58′
Harsányinak hosszú az ütempassz a jobbösszekötő helyén: ezek a kapu előtti pontosabb megoldások nagyon hiányoznak ahhoz, hogy komolyan veszélyeztetni tudjon a SZEOL.

no images were found

52′
Ondrejó ível középre balról, de ezt kifejelik, majd Harsányi és Puskás együtt küzdenek meg a kipattanóért, végül utóbbi lő 18-ról, de nem fog kaput.
49′
Szegedi helyzettel kezdődik a második félidő: Buzási előtt volt terület a tizenhatos jobb oldalánál, de Harsányi ugyan fejjel beleért, de nem tette kapura – ha engedi, jó lehetett volna a hosszún érkező társnak.
46′
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik fél sem cserélt.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: egyelőre nehezen látszik, hol tudná megfogni ellenfelét valamelyik csapat, kiegyenlített meccsen jobbára a pontrúgások után veszélyeztet mindkét gárda.
42′
Rácz kínálja meg távolról Ordasit: lökete nem is volt rossz, de egy fél méterrel elkerülte a bal felsőt.

no images were found

41′
Így van, kényszerű csere: Lévai nem tudja folytatni, Ondrejó áll a helyére még a szünet előtt.
40′
Bogáti lőhet 20 méterről szabadrúgást: elakad a sorfalban, pedig lehet, hogy ment volna rossz helyre.
40′
Ondrejó tér vissza a melegítésből – minden bizonnyal cserélni fog az átmenetileg emberhátrányban játszó SZEOL, hiszen Lévai lejött a pályáról.
35′
Harsányi becsúszva előzi meg emberét, ez ki is érdemli a közönség tapsát – majd a haragot a játékvezető váltja ki a nézőkből, aki lefújja Buzási nem különösebb ártalmasnak tűnő belépőjét.

no images were found

32′
Puskás lő távolról, ezekben még lehet ráció: lapos löketét fogja Ordasi.
30′
Az első fél óra nem hozott igazi helyzetet: egyelőre változás nem állt be a játék kezdeti képéhez képest, mindkét csapat főleg a felívelt labdákkal, vagy a szélen vezetett támadásokkal próbálkozik, különösebb eredmény nélkül.
26′
A jól ismert szöglet: Puskás íveli be balról, a röviden érkezik Péter, csúsztatása azonban elmegy a kapu előtt keresztbe – több is volt ebben.

no images were found

25′
Megint egy határozatlanság hátul, de Horváth Levente beadása nem talál embert szerencsére – majd Péter indult volna meg, de felpassza után visszakerül a szegedi tizenhatos elé a labda, majd csukafejessel hárít a szegedi védelem.
18′
Puskás ível a kapu elé jobbról, jó 40 méterről: Ordasi csak kiütni tudja, de Forrónak már nincs annyi területe és ideje, hogy visszaemelje az üres területre.
13′
Ez viszont már helyzet volt: Menyhárt több szegedi között is el tudta vinni az alapvonalig, majd beadását háttal a kapunak Bogáti vette át, be is fordult, de Leindler lábbal védett.
12′
Az első szegedi lehetőség: Harsányi kap egy remek labdát a jobb oldalon, a védője nem is tudja szerelni őt, de Ordasi kijön a kapujából, és felszedi a labdát.
10′
Egyelőre főleg mezőnyjáték: egy újabb szabadrúgás töri ezt meg a vendégektől, de ez talán akkor is fölé ment volna harmincról, ha még egy kapu van a “rendes” tetején.

no images were found

5′
Forró és Buzási meg nem értése után rúghat szabadot a Budaörs jó szögből: Bogáti nagy erővel lő, de Leindler könnyedén fogja.
2′
Rögtön egy veszélyes kapu elé ívelt kapu elé ívelt szabadrúgással indít a Budaörs – ebből egymás után két szögletet végezhet el a vendég gárda, de egyik után sincs helyzet.
1′
A SZEOL hagyományos kék-fekete szerelésben játszik, míg a vendégek tiszta fehérben lépnek pályára. A Budaörs kezdte a meccset.

17.23 – A SZEOL kispadján Tóth Levente kapus mellett Mendebaba Szása, Beretka Péter, Gajág Gergő, Ondrejó Tamás, Fülöp Tibor és Nikola Maksimovic vár bevetésre a 90 perc során.

17.09 – Megérkeztek a szegedi ultrák is: kikerült az Ultras Szeged és Fidelity Gruppo drapéria a kerítésre – a biztatásuk sokat jelenthet a meccsen. A két csapat egyébként ugyanolyan mérleggel várja a mai meccset, mindkét gárda egy győzelme mellett két vereséget szenvedett az eddigi fordulók alatt.

17.05 – Ami a SZEOL összeállítását illeti, visszatért a kezdőbe az egy hete két gólpasszt jegyző csapatkapitány, Puskás Csaba, ugyanakkor a sérültek terén sokkal jobb helyzetbe nem került Tóth Ákos, mert bár már Gajág Gergő is már le tudott ülni a kispadra, de továbbra is több hiányzóval kell dolgoznia a szegediek mesterének.

17.00 – Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-pályáról, a SZEOL SC második hazai NB II-es meccséről! A két csapat már javában melegít a hamarosan kezdődőd találkozóra, miképp a lelátó is kezd egyre jobban benépesülni – messziről pedig az ultrák hangja is hallható volt egy időre.

A mérkőzés Radványi Ádám sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Hétfői programajánló: 5309 trio

Következő sztori

Labdarúgás: nem tudott válaszolni a Szeged-Grosics a váci bombára