Sport

Labdarúgás: az utolsó másodpercekben döntött a SZEOL a Budaörs ellen + FOTÓK

Labdarúgás: az utolsó másodpercekben döntött a SZEOL a Budaörs ellen + FOTÓK

2016. augusztus 14., vasárnap
Labdarúgás: az utolsó másodpercekben döntött a SZEOL a Budaörs ellen + FOTÓK
szeol_budaors53_gs

A legvégén lőtte a három pontot érő gólt a SZEOL SC a Budaörs ellen: Nikola Maksimovic utolsó másodpercekben szerzett találatával mindhárom pontot itthon tartotta Tóth Ákos együttese.

Második hazai mérkőzésére készült a SZEOL SC, amely a tavalyi idény egyik meglepetés csapatát, a Budaörsöt fogadta a hétközi fordulót követően - a szegediek kezdőjében a Balmazújváros elleni meccshez képest mindössze annyi volt a változás, hogy a csapat kapitánya,

Puskás Csaba

visszatért, míg a kispadra már le tudott ülni a korábbi sérültek közül

Gajág Gergő

. Nehezen lendültek játékba a csapatok, mindössze apró lehetőségekig jutott mindkét együttes, amiben főszerepet játszottak a pontrúgások: legfőképp a rögzített szituáció után alakult ki a legkomolyabb helyzet mindkét oldalon. Egy hete a Cegléd ellen Puskás Csaba szögletei és beívelései rendre veszélyesek voltak - most is ebből volt a SZEOL első nagyobb helyzete, amikor

Péter Antal

csúsztatása ment el keresztbe a kapu és a társak előtt. Mind a két csapat főleg az ívelésekre épített, ezekből azonban nem tudtak gólhelyzetig jutni - az első félidő hajrájában megsérülő

Lévai Norbert

helyére

Ondrejó Tamás

érkezett a szegedieknél.

Rácz László

és Puskás Csaba még eleresztett egy-egy távoli lövést, de ezeknél résen volt

Ordasi Gergő

, így kiegyenlített játékot követően 0-0-al fordultak a csapatok. Nagy változás a szünet után sem állt be, bár jóval határozottabban játszott a SZEOL, mint az első félidőben, azonban a kapu előtti utolsó passzok nem ültek. A Budaörs nem tudta felépíteni támadásait, jól zárt a szegedi védelem, majd a cseréket követően a meccsen talán először sikerült laposan kijátszania a vendégek hátsó alakzatát

Tóth Ákos

együttesének, de

Grünvald Attila

lapos visszapasszát nem tudta erővel kapura lőni

Harsányi István

. Ondrejó Tamás is már komolyabb feladat elé állította a budaörsi kapust, de az utolsó tíz percre is maradt a 0-0. Akárcsak egy hete, most is

Leindler Domonkos

hajrábeli védésére is szükség volt egy büdaörsi szöglet után - majd már amikor mindenki elkönyvelte a döntetlent, a hosszabbítás utolsó pillanataiban Puskás mesteri labdájával lépett ki a csereként beállt

Nikola Maksimovic

, aki jobbról szépen kilőtte a hosszú alsót, a labda a kapufáról befele vágódott - a középkezdést követően pedig

Radványi Ádám

le is fújta a meccset, így ezzel a góllal nyerni tudott a SZEOL SC. Az NB II-ben újonc szegedi klub második hazai mérkőzését is meg tudta nyerni, a lelátóra visszatért ultrák segítségével a legvégsőkig megharcolt ezért a három pontért a SZEOL, amely így négy fordulót követően hatpontos a másodosztályban. A heti két meccset követően a következő héten egy fordulót rendeznek az NB II-ben, legközelebb a SZEOL jövő vasárnap a Soroksár vendége lesz.

Szeged, SZVSE-stadion, 1200 néző
2016. augusztus 14., 17.30
SZEOL SC
Budaörs
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Radványi Ádám •* Asszisztens: Buzás Balázs, Kovács II Gábor.
1
-
0

Labdarúgó NB II, 4. forduló:

SZEOL SC - Budaörs 1-0 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 1200 néző. Vezette: Radványi Ádám (Buzás Balázs, Kovács II Gábor)

SZEOL SC:

Leindler - Kéri, Rácz, Ikonomu, Grünvald, Forró, Puskás, Harsányi, Lévai (Ondrejó, 41'), Buzási (Beretka, 61'), Péter (Maksimovic, 81').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Budaörs:

Ordasi - Horváth L., Kinyik, Gyurácz, Ódé, Sajbán Miklós, Csillag, Menyhárt, Deli (Horváth P., 68'), Bogáti (Stieber, 60'), Sajbán Máté.

Vezetőedző:

Miskei Attila.

Gól:

Maksimovic (90+3').

Sárga lap:

Beretka (68'), Ondrejó (80'), Maksimovic (90+3'), ill. Csillag (86'). Tóth Ákos:

"A Budaörs játékát sikerült olyan szinten elrontani, hogy kidolgozott helyzetük egy sem volt. Két dolog volt döntő, a minőségi cserék hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez, és meggyőződésem, hogyha a közönség nem hajtja a srácokat, akkor a kapufáról nem befele, hanem kifele pattan a labda, de mivel befele pattant, így egy újabb nagyszerű győzelmet ünnepelhettünk. Csak Puskás Csaba pihent a csapatból, ami a szomszédos Balmazújvárosban volt, tompán kezdtünk majd szép lassan belementünk a meccsbe. Egy ikszes meccsen nagyszerű győzelmet szereztünk."

Miskei Attila:

"Számomra értékelhetetlen a mérkőzés. A Szeged egyet lőtt kapura, és nyert."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
VÉGE IS! Radványi lefújja, a végén jött a slusszpoén, és Maksimovic góljával az utolsó pillanatokban kiharcolva mindhárom pontot megszerzi a SZEOL!
90+3'
GÓÓÓÓÓÓL! Mikor már nincs ideje válaszolni az ellenfélnek! Maksimovic lépett ki, majd a jobbösszekötő helyéből kilőtte a hosszú alsót a kapufa segítségével, 1-0!
90+2'
Megint egy nagy védés a hajrában Leindlertől! Egy budaörsi szöglet után az emberrengetegben sikerült kapura tennie a vendégeknek, de szerencsére pont középre érkezett, így Leindler védett
90+1'
Három percet tesz rá Radványi Ádám.
90'
Ondrejó szerez labdát, majd vállalja el távolról, de jóval kapu fölé pörköli.
86'
Csillag kap sárgát, miután földhöz vágja a labdát egy neki nem tetsző ítélet után.
81'
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is a SZEOL: Péter Antal helyére Maksimovic áll be.
80'
A másik szegedi csere, Ondrejó is besárgul.
79'
Semmi?! Hát ez meglepő! Péter remek magas indításával lépett ki középen Harsányi, akit meglökött a védője hátulról, de Radványi sporttárs továbbot intett.
77'
A meccs legnagyobb lehetősége: Ondrejó harcolt meg egy labdáért, majd meg is indult vele, 16-ról pedig rá is lőtte: a keresztléc alól szedte ki Ordasi szép mozdulattal.
72'
Ebben több volt: Grünvald kapott jó keresztlabdát a tizenhatos bal szélén, okosan visszatette Harsányi elé, akinek kapáslövése azonban gyengére sikerült, így Ordasi könnyedén fogta.
68'
Beretkáé a meccs első sárgája, aki visszarántotta ellenfelét már éppen a szegedi térfélen.
68'
Újabb vendég csere: Deli helyét a hátralévő bő húsz percre Horváth Patrik áll be. Továbbra sincs változás a játékot tekintve, nehéz elképzelni, hogy ne legyen 0-0 a mai meccs.
61'
Változtat Tóth Ákos is: Buzási jön le, és érkezik Beretka Péter a SZEOL-ba.
60'
Cserél a Budaörs: Bogáti jön le, akinek a helyét Stieber András veszi át.
58'
Harsányinak hosszú az ütempassz a jobbösszekötő helyén: ezek a kapu előtti pontosabb megoldások nagyon hiányoznak ahhoz, hogy komolyan veszélyeztetni tudjon a SZEOL.
52'
Ondrejó ível középre balról, de ezt kifejelik, majd Harsányi és Puskás együtt küzdenek meg a kipattanóért, végül utóbbi lő 18-ról, de nem fog kaput.
49'
Szegedi helyzettel kezdődik a második félidő: Buzási előtt volt terület a tizenhatos jobb oldalánál, de Harsányi ugyan fejjel beleért, de nem tette kapura - ha engedi, jó lehetett volna a hosszún érkező társnak.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik fél sem cserélt.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: egyelőre nehezen látszik, hol tudná megfogni ellenfelét valamelyik csapat, kiegyenlített meccsen jobbára a pontrúgások után veszélyeztet mindkét gárda.
42'
Rácz kínálja meg távolról Ordasit: lökete nem is volt rossz, de egy fél méterrel elkerülte a bal felsőt.
41'
Így van, kényszerű csere: Lévai nem tudja folytatni, Ondrejó áll a helyére még a szünet előtt.
40'
Bogáti lőhet 20 méterről szabadrúgást: elakad a sorfalban, pedig lehet, hogy ment volna rossz helyre.
40'
Ondrejó tér vissza a melegítésből - minden bizonnyal cserélni fog az átmenetileg emberhátrányban játszó SZEOL, hiszen Lévai lejött a pályáról.
35'
Harsányi becsúszva előzi meg emberét, ez ki is érdemli a közönség tapsát - majd a haragot a játékvezető váltja ki a nézőkből, aki lefújja Buzási nem különösebb ártalmasnak tűnő belépőjét.
32'
Puskás lő távolról, ezekben még lehet ráció: lapos löketét fogja Ordasi.
30'
Az első fél óra nem hozott igazi helyzetet: egyelőre változás nem állt be a játék kezdeti képéhez képest, mindkét csapat főleg a felívelt labdákkal, vagy a szélen vezetett támadásokkal próbálkozik, különösebb eredmény nélkül.
26'
A jól ismert szöglet: Puskás íveli be balról, a röviden érkezik Péter, csúsztatása azonban elmegy a kapu előtt keresztbe - több is volt ebben.
25'
Megint egy határozatlanság hátul, de Horváth Levente beadása nem talál embert szerencsére - majd Péter indult volna meg, de felpassza után visszakerül a szegedi tizenhatos elé a labda, majd csukafejessel hárít a szegedi védelem.
18'
Puskás ível a kapu elé jobbról, jó 40 méterről: Ordasi csak kiütni tudja, de Forrónak már nincs annyi területe és ideje, hogy visszaemelje az üres területre.
13'
Ez viszont már helyzet volt: Menyhárt több szegedi között is el tudta vinni az alapvonalig, majd beadását háttal a kapunak Bogáti vette át, be is fordult, de Leindler lábbal védett.
12'
Az első szegedi lehetőség: Harsányi kap egy remek labdát a jobb oldalon, a védője nem is tudja szerelni őt, de Ordasi kijön a kapujából, és felszedi a labdát.
10'
Egyelőre főleg mezőnyjáték: egy újabb szabadrúgás töri ezt meg a vendégektől, de ez talán akkor is fölé ment volna harmincról, ha még egy kapu van a "rendes" tetején.
5'
Forró és Buzási meg nem értése után rúghat szabadot a Budaörs jó szögből: Bogáti nagy erővel lő, de Leindler könnyedén fogja.
2'
Rögtön egy veszélyes kapu elé ívelt kapu elé ívelt szabadrúgással indít a Budaörs - ebből egymás után két szögletet végezhet el a vendég gárda, de egyik után sincs helyzet.
1'
A SZEOL hagyományos kék-fekete szerelésben játszik, míg a vendégek tiszta fehérben lépnek pályára. A Budaörs kezdte a meccset.
17.23 - A SZEOL kispadján Tóth Levente kapus mellett Mendebaba Szása, Beretka Péter, Gajág Gergő, Ondrejó Tamás, Fülöp Tibor és Nikola Maksimovic vár bevetésre a 90 perc során. 17.09 - Megérkeztek a szegedi ultrák is: kikerült az Ultras Szeged és Fidelity Gruppo drapéria a kerítésre - a biztatásuk sokat jelenthet a meccsen. A két csapat egyébként ugyanolyan mérleggel várja a mai meccset, mindkét gárda egy győzelme mellett két vereséget szenvedett az eddigi fordulók alatt. 17.05 - Ami a SZEOL összeállítását illeti, visszatért a kezdőbe az egy hete két gólpasszt jegyző csapatkapitány, Puskás Csaba, ugyanakkor a sérültek terén sokkal jobb helyzetbe nem került Tóth Ákos, mert bár már Gajág Gergő is már le tudott ülni a kispadra, de továbbra is több hiányzóval kell dolgoznia a szegediek mesterének. 17.00 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-pályáról, a SZEOL SC második hazai NB II-es meccséről! A két csapat már javában melegít a hamarosan kezdődőd találkozóra, miképp a lelátó is kezd egyre jobban benépesülni - messziről pedig az ultrák hangja is hallható volt egy időre. A mérkőzés Radványi Ádám sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.