Sport

Labdarúgás: szezonbeli első döntetlenjét játszotta a Zete ellen a Szeged-Grosics

Labdarúgás: szezonbeli első döntetlenjét játszotta a Zete ellen a Szeged-Grosics

2016. augusztus 21., vasárnap
Labdarúgás: szezonbeli első döntetlenjét játszotta a Zete ellen a Szeged-Grosics
szeged_2011_csakvar51_gs

Nem hozott gólt a Szeged-Grosics Zalaegerszeg elleni csatája: Klausz László együttese ezzel először osztozik meg a pontokon aktuális ellenfelével.

Két fájó vereséget követően a feljutásra pályázó Zalaegerszeg ellen játszott a Szeged 2011-Grosics Akadémia -

Klausz László

ugyanannak a tizenegy játékosnak szavazott bizalmat, amelyik Vácott is a kezdőt alkotta. Az első húsz perc kaput eltaláló lövés nélkül, de igen nagy iramban telt el:

Bedi Bence

, majd

Germán Tamás

tesztelhette először a kapusokat, de mindkét hálóőr megóvta kapuját - sőt, a folytatásban

Szappanos Péter

és

Szántai Levente

is bemutatott egy-egy bravúrt. Ezen kívül azonban elvétve forogtak veszélyben a kapuk, mindkét védelem nagyon kevés helyet engedett a támadóknak - hiába jutottak el többnyire könnyedén a tizenhatosig a csapatok, ott megálljt parancsoltak nekik a védelmek. A szünet után sem állt be különösebb változás a játékba: bár a meccsnek volt egy olyan periódusa, amikor a Zalaegerszeg többet birtokolta a labdát, és kisebb fölénybe tudott kerülni, de a Szeged-Grosics kontrái ellensúlyozták ezt. A cserék sem tudtak lendíteni a játékon, így végül egy igazságosnak mondható döntetlennel zárt a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelynek ez volt az első döntetlenje az idei évadban. A következő héten ismét két fordulót rendeznek NB II-ben, ennek értelmében Klausz László tanítványai előbb szerdán a Mosonmagyaróvárhoz utaznak, majd vasárnap a Siófok látogat Gyulára.

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző
2016. augusztus 21., 17.30.
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Zalaegerszegi TE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Ducsai József • asszisztens: Szvetnyik Bence, Bornemissza Norbert
0
-
0

Labdarúgó NB II, 5. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Zalaegerszegi TE FC 0-0

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Ducsai József (Szvetnyik Bence, Bornemissza Norbert).

Szeged-Grosics:

Szántai - Zabari, Farkas M., Tóth G., Achim, Horváth A., Király, Coroian (Pászka, 59'), Mészáros, Germán (Balogh G., 81'), Zádori (Andorka, 68').

Vezetőedző:

Klausz László.

ZTE:

Szappanos - Deutsch, Forgács A., Szakály A., Városi, Patvaros, Daru (Bailo, 81'), Króner, Gottfried (Ekker, 68'), Bedi, Nagy T.

Vezetőedző:

Csató Sándor.

Sárga lap:

Zádori (40'), Germán (44'). Klausz László:

"Elégedett vagyok az eredménnyel és a csapat küzdőszellemével. Helyén kell kezelnünk ezt a mérkőzést, mert mégiscsak a Zalaegerszeggel játszottunk, ráadásul helyzeteink is voltak."

Online közvetítésünk

VÉGE

90'
Ducsai sem izgulta túl a végét: hosszabbítás nélkül lefújta a meccset, amely jókora küzdelmet hozott, de helyzeteket és főleg gólt nem, így ugyan két meccs után nem kap ki a Szeged 2011-Grosics Akadémia, de egy döntetlent el tud érni az erős Zalaegerszeg ellen.
86'
Továbbra is ugyanez folyik a pályán: a két tizenhatos között remekül eljátszanak a felek, ennél tovább azonban senkinek sem sikerül jutnia.
81'
Két frissítés a hajrára: a zalaiaknál Daru Bence helyét Bailo foglalja el, míg a Szeged-Grosicsban lejön Germán Tamás, akit Balogh Gusztáv vált az utolsó szűk tíz percre.
78'
Ebből nehéz elképzelni, hogy ne egy 0-0-s döntetlen legyen: egyik csapat sem kockáztat sokat a győzelem érdekében, ráadásul hátul mindkét védelem szinte hiba nélkül teszi a dolgát.
74'
Egyelőre nincs változás: bár az utóbbi percekben kisebb fölénybe tud kerülni a nagyobb labdabirtoklása okán a Zalaegerszeg, és a Szeged-Grosics inkább a kontrákra épít, de helyzetig egyik csapat sem jut el.
68'
Mindkét együttes cserél: a vendégeknél Gottfried helyére Ekker áll be, míg a Szeged-Grosicsban Zádori számára ér véget a meccs, őt Andorka Péter váltja.
61'
Rögtön Pászka jut lövési lehetőséghez, de Zabari kissé lecsúszó beadása után nem tudja kellően a sarokra helyezni a labdát.
59'
Először Klausz László cserél a két vezetőedző közül: Coroian helyére Pászka áll be.
58'
Deutsch meglepő, egyben okos megoldása egy kissé jobbról elvégzett szabadrúgás után: sikerül a fal mellett elrúgnia a labdát a rövid felé, azonban Szántai bravúrral odaér!
54'
Bedi távoli lövése töri meg a második játékrész álmoskás kezdését: egy kipattanó labdát jó 30 méterről, kapásból tűz kapura, de lövése a kerítésen is túl landol - amerikai fociban ezek után örülnének, de itt ezért nem jár se pont, se gól.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: igen kiegyenlített 45 percen vannak túl a csapatok, egyelőre gól nélkül - a folytatásra tekintettel igen nagy szerepe lehet a meccs kimenetelében annak, hogy melyik csapat szerzi az első gólt - már amennyiben megrezdül ma valamelyik háló.
44'
Hát ez kicsit érdekes, Germán felé érkezett egy beadás oldalról, akinek egy picit hosszú volt, így megpróbált rácsúszni a labdára - igen ám, de ugyanezt tette a védője is, találkoztak, majd mindenki meglepetésére a Zete kapott szabadrúgást, mi több: Germán pedig egy sárgát.
40'
Zabari sárgul be: túlzottan erőszakos volt a Szeged-Grosics fiatalja, aki egy előrevágott labdára startolt rá, és agresszívan próbálta is azt megszerezni, majd Krónerrel való párharcukat követően felmutatja a sárgát a támadónak a játékvezető.
36'
Szerencsére Daru Bence nem éri el a labdát a bal oldali beadás után a rövidre érkezve, a hosszún pedig hiába zárkózik Gottfried, Zabari jó ütemben felszabadít előle.
32'
Szappanos bravúrja! A bal oldalról érkező beadás egészen az ötös jobb sarkáig száll, ott Coroian tudja átvenni, ám kisodródik vele az alapvonal fele, lövése így is veszélyes, de Szappanos lábbal védeni tud, ez volt a meccs első komolyabb szegedi lehetősége!
27'
Főképp a mezőnyben folyik a játék, a két tizenhatos között pattog a labda: odáig egyébként mindkét csapat egészen látványos megoldásokkal, lendületesen jut el, viszont az is látszik, hogy mindkét fél alaposan megszervezte a védekezését.
23'
Újabb trükkös lövés: a kaputól húsz méterre végezhet el szabadrúgást a Zete, majd az erős lövés ugyan megpattan a sorfalon, de pont ez nehezíti meg Szántai dolgát, aki már elindult a másik irányba, de visszaér, és felszedi a labdát.
21'
Szappanos első komolyabb feladata Germán éles szögből leadott lövése után akad, de a zalaiak kapusa is "játékban van".
20'
Egy visszapassz után Bedi Bence lőhetett kapura mintegy 18 méterről: lapos lövése elsuhant a lábak között, ez okozhatott volna gondot Szántainak, de megfogja a szegediek kapusa.
19'
Egy igen veszélyes helyről próbálkozhat a Zalaegerszeg: 27-28 méterről, oldalról tekerhetik középre a labdát, de a visszahúzódó Zádori kifejeli azt, és felszabadít.
15'
Újabb kontakt, de ez most jóval egyértelműbb volt: Zabari tudta beadni balról a labdát, majd Zádori érkezett volna fejelni, aki ütközik is Szappanossal, de mivle már a kapus kezében volt a labda, így nincs fault.
13'
A szemek Ducsai játékvezetőre szegeződnek, miután Achim jobbról visszatett labdájával Zádori fordulna kapura a tizenegyespontnál, ketten is becsúsznak, a csatár el is esik, de nincs sípszó, hiába reklamálnak a kispadról is.
8'
Mindezek mellett az is látszik, hogy igen képzett labdarúgók alkotják a ZTE keretét, akik néhány érintésből gyorsan fel tudnak érni a Szeged-Grosics kapujáig - roppant nehéz meccs lehet ez tehát a a szegediek számára, az első szűk tíz perc pedig komolyabb lehetőség nélkül telik el.
6'
Farkas Márkék ugyan többet birtokolják a labdát, de a tizenhatos előterénél közelebb nehezen tudnak jutni - a zalaiak nagyon jól zárnak hátul.
2'
Rögtön egy ígéretes támadás a Szeged-Grosicstól, de a partjelző zászlaja és Ducsai játékvezető sípja megállítja Germán Tamást, aki lesen állt az indítás pillanatában.
1'
A kék mezben játszó Szeged-Grosics indította útjára a labdát, a vendég ZTE tiszta fehérben lép pályára.

17.29

- Köszöntjük olvasóinkat, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője, Klausz László ezúttal nem nyúlt bele komolyabban a kezdőcsapatba a két vereséget követően. A kezdőcsapat mellett a kispadról Molnár Péter kapus mellett Farkas Aurél, Andorka Péter, Jagodics Bence, Pászka Lóránd, Balogh Gusztáv és Povázsai Zsolt vár bevetésre.

A mérkőzés Ducsai József sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.