Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: egyetlen gól három pontot ért a Szeged-Grosicsnak a Siófok ellen + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged2011_siofok22_gs

Zádori Krisztián hajrában szerzett találatával győzte le a Szeged 2011-Grosics Akadémia a vendég Siófokot az NB II 7. fordulójában.

A hazaiaknál kezdőként mutatkozott be a héten igazolt Ivancsics Gellért, aki éppen egykori kenyéradója ellen léphetett így pályára, akárcsak a túloldalon Berde István, a tavaly még a szegedieknél szerepelt középpályás. A mérkőzésnek a Klausz-legénység vágott neki nagyobb elánnal, Germánék azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést a láthatóan defenzív játékra berendezkedő Balaton-partiakkal szemben. Az első ziccerre a 21. percig kellett várni, ekkor Király Patrik került helyzetbe, de nem tudta végül elpasszolni a labdát Tajti Norbert mellett. A 42. minutumban Germán Tamás is betalálhatott volna, de tiszta lövőlehetőségéből nem tudta a ficakba varázsolni a labdát 16 méterről. Fordulás után sem változott a játék képe, a szegediek folyamatosan mentek előre, nyomás alatt tartva ellenfelüket. A siófoki védelem végül a 82. percben roppant meg, amikor Germán közeli lövését még ugyan menteni tudta egy védő a gólvonalról, Zádori Krisztián ismétlő fejese azonban már eljutott a hálóig. Érdekesség, hogy nem sokkal korábban Andorka Péter majdnem beállt a későbbi gólszerző helyére, de Farkas Márk sérülése okán végül Jagodics Bence lett Klausz László harmadik cseréje. A hajrában a vendégek már nem tudtak egyenlíteni, így maradt az 1-0 a végeredmény.

A Szeged-Grosics ezzel egy négy mérkőzés óta nyeretlenségi sorozatot adott át a múltnak. Az NB II-ben most két hét szünet következik, majd szeptember 11-én Nyíregyházára utazik a szegedi alakulat.

Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző
2016. augusztus 28., 17.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
BFC Siófok
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Bogár Gergő •* Asszisztens: Albert István, Vígh-Tarsonyi Gergő
1
0

Férfi labdarúgó NB II, 7. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – BFC Siófok 1-0 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző. Vezette: Bogár Gergő •(Albert István, Vígh-Tarsonyi Gergő).
Szeged-Grosics: Szántai – Áchim (Povázsai – a szünetben), Tóth, Farkas M. (Jagodics 73′), Zabari, Király, Coroian, Ivancsics (Pászka 63′), Mészáros, Germán, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
Siófok: Tajti – Mogyorósi, Czingráber, Szalai, Farkas N., Berde (Elek 57′), Futó, Nagy D., Gál, Gréczi (Berki 73′), Nagy R. (Kovács 63′). Vezetőedző: Goran Kopunovic.
Gólszerző: Zádori (82′).
Sárga lap: Mészáros (45+1′), Király (53′), Germán (90+4′), ill. Farkas N. (55′).

Klausz László (a nemzetisport.hu alapján): “Kilencven percen keresztül irányítottunk, szép támadásokat vezettünk, de sajnos a helyzetek zöme kimaradt. A végén egy lepattanó labdából szereztük meg a teljesen megérdemelt győzelmet.”

Goran Kopunovic (a nemzetisport.hu alapján): “A Dorogtól és a Nyíregyházától is kikaptunk a szegedi meccs előtt, és úgy jöttünk Gyulára, hogy feltétlenül nyernünk kellene. Követtünk el ugyan néhány hibát, de akkor nem bűnhődtünk, a hajrában viszont igen. Reális eredmény a döntetlen lett volna.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+4′
Vége! Bogár sporttárs lefújta a mérkőzést! A végig támadóbb futballt bemutató Szeged-Grosics Zádori Krisztián fejesével tartja otthon a három pontot, ezzel megszakítva négymeccses nyeretlenségi sorozatát!
90+4′
Sípszó után elrúgta a labdát Germán Tamás, így ő is kapott egy sárgát.
90′
Négy perc hosszabbítás következik.
88′
Nagyon reklamálnak a vendégek, de nincs tizenegyes: egy Tóth blokkjáról lepattant lövés mintha érintette volna Coroian kezét, de szándékosságról semmi esetre sem lehet szó.
87′
Mindent egy lapra feltéve próbálnak támadásba lendülni a fehér mezesek, a bekapott gól óta szemléletet váltott Goran Kopunovic alakulata.
82′
GÓÓÓL!!! Beérett a szegedi presszing! Pászka lövése felpattant egy lábon, majd Germán ismétlését egy védő pöckölte fel a levegőbe a gólvonalról, de Zádori harmadjára már a hálóba juttatta a labdát! 1-0!

75′
Király suvasztott kapura egy bombát, és bár a labda iránya jónak tűnt, végül egy blokkoló lábról szögletre pattant. A sarokrúgás után felszabadítottak a siófoki védők.
73′
Újabb cserék: Farkas Márkot sérülés miatt kellett váltani, Jagodics szállt be, míg a túloldalon Berki pacsizott Gréczivel az oldalvonal és a felező találkozásánál.
69′
Ivószünet miatt áll átmenetileg a játék.
66′
Ez most nagy helyzet volt! Elek küzdötte be magát harcosan a tizenhatoson belülre, jobbal a hosszút vette célba, de pont Szántait lőtte telibe, akiről ki sem jött a labda.
63′
Csere mindkét oldalon: Klausz László Pászkát vetette be Ivancsics helyett, míg a vendégeknél Kovács Dávid állt be Nagy Richárdot váltva.
60′
A játék képe érdemben nem változott, továbbra is főként a Szeged irányítja a mérkőzést.

57′
Berde Istvánt Elek Bence váltotta a siófokiaknál.
55′
Alaposan elkésett a becsúszás ütemével Farkas Norbert Ivancsiccsal szemben, ezért is villant a kártya.
53′
Király is besárgult egy szerelési kísérlet nyomán. Hiába került hozzá a labda, a játékvezető szabálytalannak ítélte a megmozdulást.
50′
Egy veszélyes szegedi lehetőség: három a három ellen mehettek egy gyors ellentámadással a kék mezesek, végül Ivancsics vállalta el a lövést, de a labda 20-30 centivel a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
46′
Áchim már nem jött vissza a második félidőre, a 18 esztendős Povázsai helyette a pályán.
46′
Folytatódik a mérkőzés, szünetben egyet cseréltek a vendéglátók.

SZÜNET

45+2′
Vége az első játékrésznek, amely során többször is megszerezhette volna a vezetést a hazai együttes a defenzív Siófok ellen, de egyelőre nincs gól az összecsapáson. A döntés így a második felvonásra marad.
45+1′
Sárga lapot kapott Mészáros Márk, miután faulttal állított meg a félpályán egy induló siófoki kontrát.
45′
Két perc lesz a hosszabbítás az első félidőben.
42′
Mekkora helyzet?! Germán Tamás fordult le kiválóan az őrzőjéről egy hosszú felpasszt átvéve, majd 16 méterről teljesen tiszta helyzetben lőhetett. A bal felső pipa felé tartó lökete végül kevéssel ment fölé és mellé.
38′
Ivancsics Gellért állítgatja az irányzékot: újfent 20 méterről tüzelt, ezúttal vertikálisan tévesztett nagyjából egy métert.

33′
Dacára annak, hogy a csapatok már a harmadik meccsükön játszanak egy héten belül, az iramra nem lehet panasz. Főként a Szeged hajtja a szekeret, a Klausz-tanítványok talán megérezték, hogy most van lehetőség kijavítani a előző körök pontvesztéseit.
30′
Germán ügyesen készített le egy a hosszúra átszálló beadást Király elé, de a siófoki védő gyorsabb volt, így nem végződött lövéssel az ígéretesnek mutatkozó akció.
23′
A játékvezető adott egy kis pihenőt a csapatoknak az augusztus végi melegben, rövid ivószünet után folytatódik a meccs.
21′
Mi maradt ki?! Király került szembe a kapussal a tizenegyespont magasságában, de Tajti jól olvasta a csatár szándékát, és jó érzékkel vetődött a jobb keze mellé lőtt labdára.
17′
Jellemző a vendégek mai taktikájára, hogy még a szögleteknél is öten maradnak hátul biztosítani egyetlen szegedi csatárral szemben. Kopunovic mester legénysége nem vállal több kockázatot a feltétlenül szükségesnél.

14′
A sarokrúgást Királynak készítették le, ő viszont 17-18 méterről magasan a kapu fölé bombázott.
13′
Na de sporttárs! Egy balról érkező beadásra Zádori startolt rá jó ütemben, védője azonban addig-addig rángatta, húzta-vonta, amíg a csatár lemaradt az átadásról. Bogár bíró azonban nem fújt tizenegyest, csupán egy szöglettel folytatódik a játék.
9′
Ivancsics máris bemutatkozik egy 20 méteres lökettel, ami mintegy egy-másfél méterrel zúgott el a bal kapufa mellett. A játékosban bizonyára munkál némi extra motiváció, hogy egykori csapata ellen bizonyíthat.
6′
Valamelyest aktívabban kezdenek a hazaiak, úgy tűnik, a Siófok stabil, magabiztos védekezéssel készül a mai meccsen.
1′
Elkezdődött a mérkőzés. A szegediek kék, a vendégek fehér mezben lépnek pályára.

17.20: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés a gyulai Grosics Akadémián! Mint az az összeállításokból kiderül, Klausz László három poszton is változtatott a szerdai kezdőhöz képest, így ezúttal csak a kispadon kapott helyet a Horváth Attila, Pászka Lóránd, Andorka Péter trió, akárcsak a kapus Molnár Péter, illetve Jagodics Bence, Povázsai Zsolt és Farkas Aurél. Ismét a gyepen hallhatja ugyanakkor a játékvezető első sípszavát Andrei Ion Coroian és Zádori Krisztián, valamint a héten igazolt Ivancsics Gellért. A 29 éves irányító középpályás számára ráadásul már csak azért is pikáns lesz a mérkőzés a debütálás ténye mellett, mivel éppen az előző klubja ellen húzhatja fel először a szegedi mezt.

A mérkőzés Bogár Gergő sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Sport

Végleges a Pick Szeged BL-menetrendje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Február 16-án jön a PSG.

Tovább olvasom

Sport

Walesi vereségével pótselejtezőre kényszerül a magyar válogatott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Pénteken sorsolnak.

Tovább olvasom

Sport

Szegedi szakembert neveztek ki a junior válogatott élére

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A női vízilabdázók három vezetőedzővel folytatják.

Tovább olvasom

Aktuál