Sport

Labdarúgás: tizenegyespárbajban gyűrte le az UTC a Kiskundorozsmát + FOTÓK

Labdarúgás: tizenegyespárbajban gyűrte le az UTC a Kiskundorozsmát + FOTÓK

2016. augusztus 3., szerda
Labdarúgás: tizenegyespárbajban gyűrte le az UTC a Kiskundorozsmát + FOTÓK
kk_dorozsma_utc08_gs

Döntetlennel zárult a rendes játékidő, végül pedig a vendég UTC büntetőkkel jutott tovább a Magyar Kupa megyei selejtezőinek 2. körébe a Kiskundorozsma ellenében.

Nem kezdődött túl magas iramban az egyébként hamisítatlan nyári kánikulában megrendezett találkozó, az első játékrész talán leginkább kecsegtető helyzetére félórát kellett várni, amikor éles szögből

Ottlik Márk

nem tudott a kapuba fejelni egy

Czirják Tamás

felett átszálló beadásból. Eleinte a szünet után sem mutattak sokat a felek, ám a 60. percben mégis megszületett az első gól. Ekkor

Füleki Gábor

lépett ki középen egy jó ütemű indítással, nem hagyta magát elnyomni

Zsibrita Ákos

által sem, végül becsúszva gurított a hálóba a kivetődő Czirják alatt. (1-0) Nem örülhettek azonban sokáig a vezetésnek a piros mezes hazaiak, hiszen alig öt perccel később máris jött az egyenlítés, amint

Pióker Tamás

továbbított a hálóba egy gyors támadás végén

Mácsai Tamás

centerezéséből. (1-1) A hajrába érkezve bajba kerültek az újszegediek: Zsibrita kapott a combjához, ami után lebicegett a pályáról és már nem is tudott visszaszállni a játékba. Mivel pedig

Pálfy Zoltán

korábban kihasználta a kupameccseken engedélyezett három cserelehetőségét, az UTC emberhátrányban volt kénytelen befejezni az összecsapást. Jöttek is a dorozsmai rohamok, előbb

Antal Sándor

bombáját védte bravúrral Czirják, majd Ottlik lőtt laposan centikkel a jobb alsó mellé 16-ról. A hosszabbításban a vendégek kapusa

Kiss Attila

mesteri fejesét is kiszedte a kapufa mellől, így a döntetlennel véget ért rendes játékidő után következhettek a tizenegyesek. Az első öt párban mindkét gárdából egy-egy rúgó hibázott. A hirtelen halál első párjában aztán

Udvari Tamás

kis híján kifogta

Gulyás János

büntetőjét, de a labda végül mégis a hálóban kötött ki. A következő lövő szerepét

Géczi Tibor

vállalta el, ő azonban magasan a keresztléc fölé bombázta a játékszert, amivel az újszegediek léptek tovább a Magyar Kupa megyei selejtezőinek 2. körébe.

Szeged-Kiskundorozsma, 75 néző
2016. augusztus 3., 17.30
Kiskundorozsmai ESK
Ujszegedi TC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Tihanyi Gábor •* Asszisztens: Kócsó Tibor Zsolt, Szeri Tamás
1
-
1

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, 1. forduló:

Kiskundorozsmai ESK - Ujszegedi TC 1-1 (0-0) - tizenegyesekkel: 4-5

Szeged-Kiskundorozsma, 75 néző. Vezette: Tihanyi Gábor (Kócsó Tibor Zsolt, Szeri Tamás).

Kiskundorozsma:

Udvari - Kiss, Marjanucz, Szabó (Makai - a szünetben), Takács, Katona, Füleki, Szecskó, Antal, Ottlik, Géczi.

Vezetőedző:

Fazekas István.

UTC:

Czirják - Gulyás, Zsibrita, Kis (Hevesi - a szünetben), Rácz, Mácsai, Laczkó, Balogh D., Valach, Pióker (Szeles 72'), Szántó D. (Szántó A. - a szünetben).

Vezetőedző:

Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Füleki (60'), ill. Pióker (65').

Sárga lap:

Antal (78'), ill. Rácz (75'). Fazekas István:

"Úgy láttam az eddigi edzőmérkőzéseken és edzéseken, hogy - az igazolásainknak is köszönhetően - előrébb tudtunk lépni. A mai meccs megmutatta azért, hogy sok dolgot meg kell még tanulnunk. Legfőképpen azt, hogy egy olyan mérkőzést, ahol mi irányítunk és helyzeteket dolgozunk ki, illik behúzni. A tizenegyesek viszont már természetesen lutri, ott már Fortuna kezében van a csapat. Szerencsére megvannak az edzőpartnereink a felkészülési mérkőzésekre, igyekszünk még az erőnlétünkön és a játékunkon is csiszolgatni. Ilyen szempontból nem estünk tehát kétségbe a kupabúcsú miatt, bár nyilván szerettünk volna továbbmenni, hiszen csak más egy edzőmeccs, mint egy éles mérkőzés. Mindemellett gratulálok az UTC-nek!"

Pálfy Zoltán:

"A legrosszabb időszakban, a felkészülés kellős közepén játszottunk. Egy jó edzőmeccsnek fogtuk fel, a célt ebből a szempontból elérte. Sajnálatos, hogy lehet, hogy véráldozat van benne. Reméljük, nem történt komolyabb baja Zsibrita Ákosnak."

Online közvetítésünk:

Tizenegyesek:6. pár: Gulyás tizenegyesét kis híján kitolta a bal alsó elől Udvari egy gyors vetődéssel, de a labda mégis befért végül a hálóba! 4-5! VÉGE! Géczi a keresztléc fölé bombázta a maga lövését, mint annak idején Roberto Baggio az 1994-es világbajnokságon. Az Ujszegedi TC büntetőkkel jut tehát tovább a következő körbe! Innentől jön a hirtelen halál.5. pár: Czirják maga lőtte az UTC ötödik büntetőjét, egyenesen a jobb felsőbe! Pók ott nem maradt életben! 3-4! Kiss Attila sem hibázott, helyezve emelt a jobb kapufa mellé, miközben Czirják megint a másik irányra voksolt. 4-4! 4. pár: Szeles izomból középre bombázta a maga tizenegyesét, a helyén maradó Udvari pedig kitolta! 2-3. Katona egyenlít! A hazaiak tízese magabiztosan lőtt a jobb kapufa mellé, miközben Czirják a túlsó oldalra mozdult el. 3-3! 3. pár: Valach balosa védhetetlenül szállt a kapu bal felső negyedébe. 1-3! Makai erőből tüzelt, Czirják nem tudott odaérni az egyébként kissé középre tartó löketre. 2-3! 2. pár: Ezúttal balra indult Udvari, Laczkó viszont a jobb alsót választotta. 0-2! Szecskó szépít: a jobb alsóba erőből lőtt labdájára nem érhetett oda Czirják. 1-2! 1. pár: Udvari hiába érezte az irányt, Mácsai jól helyezte a labdát a jobb alsóba. 0-1! Antal kihagyta! Nagyon magasan lőtt a bal felső fölé-mellé! Marad a 0-1. VÉGE
90+2'
Vége, TIhanyi sporttárs lefújta! Büntetők döntenek a továbbjutásról!
90+1'
Mekkora védés?! Kiss Attila gyönyörűen bólintott 16-ról (!) a bal kapufa mellé, de Czirják erre is odaért!
90'
Újfent Ottlik fogja a fejét, miután 16 méterről centikkel lőtt csupán a jobb alsó sarok mellé.
87'
...Antal vállalta el végül a szabadot, egyenesen a sorfalban álló Valachba lőtte.
86'
Hevesi belépője nyomán 26 méterről, kissé balról jár szabad a Kiskundorozsmának. Azonnal érkezik is a specialista Makai, hogy elvégezze.
82'
Szép! Bitang nagy rakétát eresztett kapura Antal, Czirjáknak nyújtóznia is kellett, hogy kitolja a bal kapufa mellől.
81'
Továbbra is csak fekszik a kispad előtt Zsibrita Ákos - úgy tűnik, emberhátrányban fejezi be a meccset az UTC.
78'
Zsibritának meghúzódott a combja, le is bicegett a pályáról.
75'
Kis híján letépte a nadrágot Makairól, ezért aztán kapott is egy sárgát az újszegedi Rácz.
72'
Újabb csere a fehér mezeseknél: Szeles váltotta a gólszerző Piókert.
68'
Ez nem volt rossz! Makai egy felpasszból ügyesen fordult át Gulyáson, Czirják azonban jól élt együtt a játékkal, így még idejében elhagyta a kapuját, hogy felvegye a labdát a dorozsmai támadó elől.
65'
GÓÓÓL!!! Egy gyors támadást befejezve Pióker továbbított a hálóba Mácsai beadásából! 1-1!
64'
Bő 30 méterrő lsem volt rest elvállalni a lövést Makai, habár az irányzék nem volt túl acélos.
60'
GÓÓÓL!!! Füleki kapott egy remek kiugratást középen, megküzdött Zsibritával, majd becsúszva lőtt Czirják alatt a hálóba 10 méterről. 1-0!
56'
Ottlik és Füleki összjátéka végén utóbbi tüzelt 15 méterről - egyenesen Czirják kezébe.
54'
Szélvészként fújt végig a pályán egy dorozsmai ellentámadás, végül Ottlik tört volna be a tizenhatosra jobbösszekötőből, de az előtte összezáró védők gyűrűjén nem jutott át.
52'
Hasonlóan indul a második félidőre, mint amit az elsőben lehetett látni, ugyanakkor ahogy enyhül a hőség a lemenő Nappal, úgy kapcsolnak magasabb fokozatba a felek is.
46'
Szabó Makai váltotta hazai oldalon, Kist és Szántó Dánielt pedig Hevesi és Szántó Adrián a vendégeknél.
46'
Folytatódik a meccs, mindkét mester cserélt a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amely nem hozott igazán attraktív játékot, egyben túl sok helyzetet sem. A hazaiak némiképp aktívabbak voltak, erre mindenképpen alapozhat Fazekas István legénysége a második játékrész során.
44'
Megint Antal maradt üresen a jobb szélen, a hosszúra átlőtt labdáját viszont a szabadon lévő Katona elbombázta keresztbe.
39'
Antal éles alapvonali beadásába Czirják vetődött bele bátran középen, majd a kipattanóra is odaért.
37'
Agilis kontra végén Katona bombázott a kapu mögötti labdafogó hálóba 16 méterről - pörölnek vele a társak, többen várták volna a passzt.
34'
Újabb újszegedi szabad, ezt most Balogh tekerte rá - 24-25 méterről két méterrel a kapu fölé.
32'
Életerős bombát repesztett a léc alá tartóan Laczkó a tizenhatos oldalvonalától. Udvari résen volt, nem lepte meg a középre húzó szabadrúgás, de fogni nem tudta a kísérletet a kapus, csak kiütni.
30'
Ezúttal saját maga fogja a fejét Ottlik, amint egy Czirják felett átszálló szabadrúgást nem tudott nullszögből a kapu felé fejelni. Kiszorított volt a helyzet, nem lett volna könnyű mutatvány onnan a gólvonal mögé stukkolni.
28'
Társánál reklamál Antal, miután Ottlik két-három ütemmel késve ugratta volna ki a jó helyzetben lévő szélsőt. Egy-egy passz eddig rendre hibádzik, így aztán helyzetekig sem jutnak a hazaiak.
22'
Balogh Dávid végezte el az újszegediek első tizenhatoshoz közeli szabadrúgását, majd rögtön az első szögletét is. Mindkét esetben magabiztos mentettek a piros mezesek.
20'
Antal korai megindulásai ellenére is egyelőre keveset használja a Dorozsma a széleket, középen pedig jól tömörül az UTC. Mindezek hatására többnyire meddő mezőnyjátékkal peregnek a percek.
15'
Kezdenek kiegyenlítődni a kezdetben sem igazán felboruló erőviszonyok. Az iram egyelőre még az idénykezdetnek megfelelő, de ehhez hozzá kell tenni, hogy a kánikula egyáltalán nem játszik a játékosok kezére e tekintetben.
9'
Antal tüzelt ezúttal a tizenhatos sarkától a rövidre, majd a hozzá visszapattanó labdát másodjára már beadta. Katona 8-9 méteres fejese viszont nem jelentett igazi veszélyt a kapura.
7'
Füleki iramodott meg egy lendületes szólóval, végül 17-18 méterről tüzelt kevéssel a keresztléc fölé. A próbálkozás középre ment egyébként, Czirják végig ott volt biztosítani.
5'
Két védőt bolondított meg cseleivel Ottlik, lapos beadását aztán Rácz vágta ki középen. Az első percekben a hazaiak mutatnak több aktivitást, de helyzetekig ez még nem jutott el.
1'
A fehér mezes vendégek kezdték a mérkőzést, az új módinak megfelelően immár hátrafelé. A dorozsmaiak piros mezben igyekszenek kiharcolni a továbbjutást a mai napon. A körülményekről annyit mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy aki a nyarat szereti, most itt megtalálhatja a számítását - a Nap teljes erejével csap le a pályára, egy-egy enyhe szellő jelent csak menedéket időnként.
A mérkőzés Tihanyi Gábor sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Mint azt korábban írtuk, a 2016/2017-es idénytől új rendszert vezet be a Magyar Labdarúgó Szövetség az első számú honi kupasorozat lebonyolításában. A változás értelmében ezentúl a megyei selejtezőket közvetlenül a főtábla küzdelmei előtt rendezik, az állva maradó együttesek pedig szeptembertől már a nemzeti bajnokságok résztvevőivel mérhetik össze erejüket. Így tehát hiába jutott el az előző szezon során egészen a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa döntőjéig, - ellentétben a korábbi évek gyakorlatával - a Kiskundorozsmának újabb akadályokat kell megugrania, hogy a legjobbak között mérettethesse meg magát a sorozatban. Fazekas István megyekettőből feljutott legénysége az első fordulóban azt az UTC-t fogadja, amely a nyári átigazolási időszak első etapjában nem ment át különösebben drasztikus átalakuláson a megyei élvonal előző pontvadászata során 11. helyre befutott alakulatához képest. Magyarán mondva előzetesen nem mutatkozik kiugró differencia a felek között, így egy izgalmas, szoros összecsapásra lehet számítani szerda késő délután Kiskundorozsmán. E ponton érdemes talán megjegyezni azt is, amennyiben a mérkőzés a rendes játékidő leteltével is döntetlenre állna még, úgy egyből büntetők következnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.