Bulvár

Késsel sebesített meg papot egy menedékkérő Belgiumban

Késsel sebesített meg papot egy menedékkérő Belgiumban

2016. augusztus 1., hétfő
Késsel sebesített meg papot egy menedékkérő Belgiumban
pillangokes_bicska

Késsel sebesített meg egy menedékkérő egy katolikus papot vasárnap este a kelet-belgiumi Limbourgban - írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap internetes oldalán hétfőn.

A beszámoló szerint a Hollandiában regisztrált menedékkérő azt kérte a paptól, hadd zuhanyozzon le a plébánián. Jos Vanderlee ezt megengedte, majd később a fiatalember pénzt kért, amit a plébános megtagadott - írta a napilap. Ekkor a menedékkérő kést rántott és megfenyegette a papot, aki védekezés közben kézfején súlyosan megsebesült. A tájékoztatás szerint a fiatalember elmenekült. Az eset után a plébános saját autóján a genki kórházba hajtott, ahol még az éjjel megoperálták - tették hozzá. A rendőrség információi szerint a támadónak nincs dossziéja a belga menekültügyi központban, és azt feltételezik, hogy nem áll kapcsolatban terrorista csoportokkal. Ugyanakkor körözést adtak ki ellene. A La Libre Belgique belga napilap hétfőn arról számolt be, hogy vasárnap Brüsszel Saint-Roch templomában szentmisét mutattak be a múlt héten Franciaországban meggyilkolt Jacques Hamel katolikus pap emlékére. A szertartáson számos muzulmán vett részt, kifejezve szolidaritását a terrortámadások áldozataival. Múlt hét kedden két 19 éves férfi késekkel felfegyverkezve túszokat ejtett a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomában. A 85 éves Jacques Hamel plébánost megölték, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek, mielőtt a rendőrök agyonlőtték őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.