Egyház

Ferenc pápa az erőszakot szenvedő nőkért imádkozott Nagyboldogasszony ünnepén

Ferenc pápa az erőszakot szenvedő nőkért imádkozott Nagyboldogasszony ünnepén

2016. augusztus 15., hétfő
Ferenc pápa az erőszakot szenvedő nőkért imádkozott Nagyboldogasszony ünnepén

A nőkereskedelem áldozatairól, a visszaélést és erőszakot szenvedő, jogaikban sértett nőkről emlékezett meg Ferenc pápa Nagyboldogasszony vagy Mária mennybevétele ünnepnapján a római Szent Péter téren mondott beszédében hétfő délben.

Ferenc

pápa a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepén a világban szenvedő nőkről beszélt: "számos aktuális fájdalmas helyzetről, amelyekben a nőket az élet súlya és az erőszak tragédiája igázza le, a hatalmasok visszaéléseinek rabszolgáivá válnak, kislányokat embertelen munkákra kényszerítenek, testükben és lelkükben megadásra kényszerítik a nőket a férfiak vágyai előtt". Ferenc pápa a világ számos részén "figyelmünket fel sem keltő, szégyenletes csendben" zajló konfliktusok ártatlan áldozatairól is megemlékezett. Külön szólt a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén lévő Észak-Kivu tartományban elkövetett mészárlásokról, a körzetben fegyveresek nőket és gyermekeket gyilkoltak le. Nagyboldogasszony ünnepével esik egybe a nyári idegenforgalmi főszezon Olaszországban. Ferenc pápa köszöntötte a vakációzókat és azokat is, akiknek nincsen lehetőségük nyaralásra, betegeket, magányosokat, valamint az alapvető szolgáltatásokat nyáron is biztosító dolgozókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.