Ferenc pápa az erőszakot szenvedő nőkért imádkozott Nagyboldogasszony ünnepén

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nőkereskedelem áldozatairól, a visszaélést és erőszakot szenvedő, jogaikban sértett nőkről emlékezett meg Ferenc pápa Nagyboldogasszony vagy Mária mennybevétele ünnepnapján a római Szent Péter téren mondott beszédében hétfő délben.

Ferenc pápa a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepén a világban szenvedő nőkről beszélt: “számos aktuális fájdalmas helyzetről, amelyekben a nőket az élet súlya és az erőszak tragédiája igázza le, a hatalmasok visszaéléseinek rabszolgáivá válnak, kislányokat embertelen munkákra kényszerítenek, testükben és lelkükben megadásra kényszerítik a nőket a férfiak vágyai előtt”.

Ferenc pápa a világ számos részén “figyelmünket fel sem keltő, szégyenletes csendben” zajló konfliktusok ártatlan áldozatairól is megemlékezett. Külön szólt a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén lévő Észak-Kivu tartományban elkövetett mészárlásokról, a körzetben fegyveresek nőket és gyermekeket gyilkoltak le.

Nagyboldogasszony ünnepével esik egybe a nyári idegenforgalmi főszezon Olaszországban. Ferenc pápa köszöntötte a vakációzókat és azokat is, akiknek nincsen lehetőségük nyaralásra, betegeket, magányosokat, valamint az alapvető szolgáltatásokat nyáron is biztosító dolgozókat.

Előző sztori

Köszönet a 20. Jubileumi ÁGOTA Tábor segítőinek és támogatóinak

Default thumbnail
Következő sztori

Lelki Egészség Központokat alakít ki az Országos Tisztifőorvosi Hivatal

Legutóbbi hasonló cikkek