Közélet

Csok - Dömötör Csaba: a szerződők 63 százaléka már megkapta a támogatást

Csok - Dömötör Csaba: a szerződők 63 százaléka már megkapta a támogatást

2016. augusztus 15., hétfő
Csok - Dömötör Csaba: a szerződők 63 százaléka már megkapta a támogatást

Az első fél évben már csaknem 12 ezer család igényelte az új családi otthonteremtési kedvezményt (csok), mintegy 32 milliárd forint értékben. Az igénylők kétharmada szerződést is kötött, és a szerződésbe foglalt támogatások 63 százalékát már megkapták - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn az MTI-nek.

Dömötör Csaba

arra reagált, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) a Népszabadság online kiadására hivatkozva ugyancsak hétfőn közleményben azt írta: hiába vannak már több mint tízezren a csok igénylői, alig jutott el valaki odáig, hogy lakást is tudjon vásárolni. Az Orbán-kormány által beharangozott lakástámogatás "üres ígéret, hazug kampányfogás" maradt - tették hozzá. Dömötör Csaba úgy fogalmazott: az otthonteremtési program eredményes, a DK csok-igénylésekkel kapcsolatos állításai valótlanok. Értékelése szerint a DK közleményéből az látszik, hogy a baloldal most is eltörölné az otthonteremtési programot. Hozzáfűzte: ezt tették korábban is, amikor "felszámolták az első Orbán-kormány által bevezetett lakástámogatási intézkedéseket, és teret engedtek a devizahitelezésnek, aminek következtében százezrek kerültek adósságcsapdába". Az államtitkár közölte: az otthonteremtési program létjogosultságát az új építési engedélyek száma is alátámasztja. Az idei első fél évben Magyarországon több építési engedélyt adtak ki, mint tavaly összesen. A növekedés a fővárosra és a vidéki térségekre egyaránt jellemző - ismertette Dömötör Csaba. Felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy a baloldali pártok álláspontjával szemben "a lakosság 79 százaléka támogatja a kormány otthonteremtési programját", amelyre a kabinet jövőre 211 milliárd forintot biztosít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.