Közélet

Augusztus 20. - Trócsányi: Szent István Magyarországa a kis közösségek Magyarországa

Augusztus 20. - Trócsányi: Szent István Magyarországa a kis közösségek Magyarországa

2016. augusztus 20., szombat
Augusztus 20. - Trócsányi: Szent István Magyarországa a kis közösségek Magyarországa

Szent István Magyarországa a kis közösségek Magyarországa - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter szombaton a Bács-Kiskun megyei Petőfiszálláson, a XVII. Szállási napok önkormányzati rendezvény ünnepélyes megnyitóján. Hozzátette: "azt szeretnénk, ha az Európai Unió sem csak az intézmények, hanem a közösségek Európáját valósítaná meg".

A miniszter köszöntőjében kifejtette, a globalizáció önmagában nem rossz: számos alkalmat, lehetőséget kínál például a természeti erőforrásokkal nem rendelkező, külgazdaságra utalt országok számára, mint amilyen Magyarország is. A globalizáció azonban időnként pusztító hullámokat is vet. Nemcsak az esélyek, a kereskedelem, a kulturális csere, hanem az erőszak és a gyűlölet is terjedhet általa - tette hozzá.

Trócsányi László

kiemelte: szükségünk van a közösségek Európájára, amely sűrűbb szövésű, és ezért jobban megvéd, jobban megtart. Ellenkező esetben kis közösségek talajt veszíthetnek, elbizonytalanodhatnak. "Szent István-i örökségünk, európai és keresztény értékeink védelme különösen fontos és aktuális ma, amikor e közös értékeink, így - többek között - egyesült és határok nélküli Európánk soha nem látott nyomás alatt állnak immár több mint egy éve" - emelte ki az igazságügyi miniszter. Kijelentette: a tömeges bevándorlás, a folyamatosan létező és minden bizonnyal még hónapokig, évekig fenyegető migrációs válság rendkívüli kihívást jelent közös európai és keresztény értékeink, az európai polgárok biztonságának megőrzése, védelme tekintetében. "A rossz vagy erőtlen, következetlen döntések, a válság, illetve az ahhoz vezető folyamatok lényegének megértése, a hatékony és hosszú távra megoldást kínáló válságkezelés elmulasztásának veszélye súlyos felelősséget ró a döntéshozókra. Határainkat védeni, a biztonságot szavatolni kell, és mielőbb meg kell szüntetni a válság okait" - fogalmazott Trócsányi László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.