Vádemelés a különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő szegedi férfiakkal szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik pentedronnal kereskedtek, illetőleg egyikőjük kábítószer hatása alatt vezetett személygépkocsit.

A vádirat szerint 2015. március 20-án a vádlottak együtt közlekedtek Szegeden egy személygépkocsival, amikor is rendőri intézkedés alá vonták őket. Ennek során megállapították, hogy az autót vezető vádlott amfetamint és pentedront fogyasztott, a vizeletéből hasonló anyagokat lehetett kimutatni, ahogyan társáéból is. A gépkocsi átvizsgálása során kisebb fóliákba csomagolt kábítószert, illetőleg új pszichoaktív anyagot találtak fel a rendőrök.

Mindezen túlmenően 2015. márciusa és júliusa között a vádlottak kétheti rendszerességgel értékesítettek pentedront egy szegedi férfinak, amelyet Budapestről szereztek be. A legutolsó alkalommal 2015. július 20-án különösen jelentős mennyiségű kábítószert szereztek be továbbértékesítési céllal. A rendőrség azonban egy szegedi benzinkúton a vádlottakat ellenőrzés alá vonta és előállította.

A Csongrád Megyei Főügyészség a két kereskedőt különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettével, valamint társtettességben elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével vádolja, míg a tőlük rendszeresen vásárló harmadik férfit kábítószer birtoklás bűntette miatt állítja bíróság elé.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő kábítószer kereskedéssel vádolt vádlottak, valamint a tőlük vásárló férfi bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog határozni.

Előző sztori

Megúszta a makói nyaraló a kidőlt fa okozta veszélyt

Következő sztori

Labdarúgás: a tradíciókat őrizve újult és izmosodott meg a Szegedi VSE + FOTÓK