Bulvár

Vádemelés a különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő szegedi férfiakkal szemben

Vádemelés a különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő szegedi férfiakkal szemben

2016. július 29., péntek
Vádemelés a különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő szegedi férfiakkal szemben

A Csongrád Megyei Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik pentedronnal kereskedtek, illetőleg egyikőjük kábítószer hatása alatt vezetett személygépkocsit.

A vádirat szerint 2015. március 20-án a vádlottak együtt közlekedtek Szegeden egy személygépkocsival, amikor is rendőri intézkedés alá vonták őket. Ennek során megállapították, hogy az autót vezető vádlott amfetamint és pentedront fogyasztott, a vizeletéből hasonló anyagokat lehetett kimutatni, ahogyan társáéból is. A gépkocsi átvizsgálása során kisebb fóliákba csomagolt kábítószert, illetőleg új pszichoaktív anyagot találtak fel a rendőrök. Mindezen túlmenően 2015. márciusa és júliusa között a vádlottak kétheti rendszerességgel értékesítettek pentedront egy szegedi férfinak, amelyet Budapestről szereztek be. A legutolsó alkalommal 2015. július 20-án különösen jelentős mennyiségű kábítószert szereztek be továbbértékesítési céllal. A rendőrség azonban egy szegedi benzinkúton a vádlottakat ellenőrzés alá vonta és előállította. A Csongrád Megyei Főügyészség a két kereskedőt különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettével, valamint társtettességben elkövetett kábítószer birtoklás bűntettével vádolja, míg a tőlük rendszeresen vásárló harmadik férfit kábítószer birtoklás bűntette miatt állítja bíróság elé. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő kábítószer kereskedéssel vádolt vádlottak, valamint a tőlük vásárló férfi bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog határozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.