Bulvár

Vádat emeltek egy ittasan halálos balesetet okozó szegedi férfi ellen

Vádat emeltek egy ittasan halálos balesetet okozó szegedi férfi ellen

2016. július 20., szerda
Vádat emeltek egy ittasan halálos balesetet okozó szegedi férfi ellen
jog_birosag_torveny

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly ittasan és kábítószer által befolyásolt állapotban halálos balesetet okozott Szegeden - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Serfőző Katalin

közölte, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészég a szegedi férfit ittas és bódult állapotban elkövetett, halált okozó járművezetés bűntettével, valamint kábítószer birtoklásának vétségével vádolja. A vádirat szerint az ittas, korábban kábítószert is fogyasztó férfi tavaly október 24-én éjjel Szegedről Kiskundorozsma felé haladt az autójával, öt utassal. A hátsó ülésen négyen utaztak, köztük a balesetben később életét vesztő 17 éves fiatal, akinek az ölében egy 14 éves fiú ült. A vádlott az egyik vasúti átjáró utáni kanyarból jelentős sebességtúllépéssel - mintegy 160 kilométer/órával - hajtott ki, és elvesztette az uralmat a jármű felett. Az autó két kerékre dőlve, keresztirányban sodródni kezdett, az útpadkának és egy fának ütközött, átszakította az út melletti házak kerítéseit, és a bal oldalára dőlve az egyik udvaron állt meg. A hátsó ülésen utazó egyik, 17 éves fiatal a helyszínen meghalt, ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek - ismertette az ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.