Bulvár

Vádat emelt az ügyészség egy dél-alföldi betöréssorozat miatt

Vádat emelt az ügyészség egy dél-alföldi betöréssorozat miatt

2016. július 8., péntek
Vádat emelt az ügyészség egy dél-alföldi betöréssorozat miatt
jog_birosag_torveny

Csaknem negyven, főként idősek sérelmére, 2015 tavaszán-nyarán elkövetett betörés miatt emelt vádat az ügyészség tizenegy ember ellen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Serfőző Katalin

közölte, az elkövetőket társtettességben, nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják. A vádirat szerint jellemzően idős, magányos sértettek otthonába mentek be a vádlottak, gyakran álkulcs segítségével. Megvárták, hogy a sértettek elmenjenek otthonról vagy elterelték a figyelmüket, miközben a társuk bejutott az ingatlanba. Előre megegyeztek abban, hogy ki milyen szerepet tölt be: egyesek gépkocsiból figyelték a környéket vagy a menekülést biztosították, mások átkutatták az ingatlant és a talált készpénzt, értékeket elvitték. A csoport tagjai Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések magánházaiból csaknem hétmillió forintnyi készpénzt és ékszert tulajdonítottak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.