Ultimate frizbi: három csapattal rajtol a szegedi amatőr bajnokság

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

frizbi18kf

Lezárult a jelentkezés első fázisa, így kialakult a szegedi umatőr ultimate frizbi bajnokság (SZAUB) mezőnye.

Mint arról korábban írtunk, az Ujszegedi TC sportági szakosztálya, a SZUFLA szervezi a helyi küzdelemsorozatot, amelyre a regisztrációs időszakban 19 játékos adta le a nevezését. Belőlük a szervezők három együttest (A-Team, UltiSnails, SzaubZero) alakítottak ki, amelyek a nyár folyamán harcba szállhatnak a bajnoki elsőségért.

“A létszám alapján lehetett volna akár négy-öt csapat is, ami változatosabb fordulókat hozott volna, ám mivel ez az első ilyen bajnokság, így az esetlegesen előforduló gyermekbetegségeket könnyebben tudjuk kezelni ezzel a felosztással. Szervezőként igyekeztünk mindenkihez egyénileg is alkalmazkodni, ami magában foglalja a nyári kirándulások miatti kihagyásokat, a munkahelyi időbeosztásokat és azokat az igényeket is, ha valaki együtt szeretni játszani egy barátjával, ismerősével. Emiatt most még a kevesebb csapatot preferáltuk inkább. Ugyanakkor reményeink és egyéb ígéretek szerint szeptember közepétől egy újabb és nagyobb volumenű bajnokságot is el tudunk majd indítani, ahol már a visszatérő középiskolások is nagy számban részt tudnak venni” – fogalmazott portálunknak Rózsa Tibor főszervező. Hozzátette, újabb csapatot már nem indítanak a nyári sorozatban, de játékosok jelentkezését még elfogadják.

Az első SZAUB mérkőzéseit hat héten át követhetik figyelemmel az érdeklődők. Az első találkozó július 18-án, hétfőn 18 órakor kezdődik a Kertész utcai UTC-pályán. A további sorsolás a bajnokság honlapjáról érhető el.

Előző sztori

A többség leszavazta, így csúszik a járdafelújítás Algyőn

Következő sztori

NFM: az Uber nem vállalja a tisztességes piaci versenyt és törvényes működést