Közélet

Több mint háromszáz I. világháborús emlékmű újult meg két év alatt

Több mint háromszáz I. világháborús emlékmű újult meg két év alatt

2016. július 28., csütörtök
Több mint háromszáz I. világháborús emlékmű újult meg két év alatt

Több mint háromszáz I. világháborús emlékmű újult meg, valamint több kulturális rendezvény valósult meg az elmúlt két évben a Nagy Háború centenáriumi emlékév keretében - mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

"Szomorú emléknap van ma, hiszen 102 évvel ezelőtt ezen a napon indult el az I. világháború, vagy ahogy akkor hívták a Nagy Háború, amely teljes mértékben megváltoztatta az emberiség történetét" - fogalmazott az államtitkár az I. világháborús emlékév elmúlt két évének eseményeiről beszámoló csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy a két éve létrejött Centenáriumi Emlékbizottság pályázatainak köszönhetően eddig több mint 300 világháborús emlékmű újult meg. Emellett több mint kétszáz kulturális rendezvényt, 30 kötet megvalósulását és félszáznál több filmforgatókönyvet támogatott a bizottság 710 pályázaton keresztül.

Gyutai Csaba

, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az emlékév alkalmából nyílt Új világ született című kiállítás eddig több mint 19 ezer látogatót vonzott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.