Közélet

Szijjártó: Európa a huszonnegyedik órában van

Szijjártó: Európa a huszonnegyedik órában van

2016. július 26., kedd
Szijjártó: Európa a huszonnegyedik órában van
katonai_misszio_felkeszites008

Európa a huszonnegyedik órában van, a terror megfékezésének feltétele az illegális bevándorlás megállítása - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közleményében, amelyet a tárca juttatott el kedden az MTI-hez.

A külügyminiszter kiemelte: megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a múlt heti négy németországi támadás után "ismét barbár merényletet követtek el", ezúttal Franciaországban. Úgy fogalmazott: "a bestiálisan meggyilkolt katolikus pap" családjával és az egész francia néppel együttéreznek, mielőbbi felépülést kívánnak minden sérültnek.

Szijjártó Péter

szerint a keddi merénylettel "a terroristák ismét átléptek egy határt". Világos, hogy "nemcsak" meggyilkolni akarják az európai embereket, hanem fel akarják számolni a kultúránkat, vallásunkat, civilizációnkat - fogalmazott. Hangsúlyozta: ki kell mondani, hogy Európa a huszonnegyedik órában van. A legutóbbi, vasárnapi németországi késes támadás és robbantásos merénylet után az európai emberek mindössze egy napot élhettek terrortámadás nélkül, és ma már újra családok gyászolnak vagy aggódnak szerettük kórházi ágya mellett - mutatott rá. A tárcavezető kiemelte: minden felelős politikusnak fel kell tennie a kérdést, hogy együtt akarunk-e élni a félelemmel, a terrorral. Szijjártó Péter szavai szerint a kormány megadta a választ: a magyar kormányt a magyar emberek választották, a magyarok biztonságáért felelős, és ez határozza meg minden döntését. A terror megfékezésének feltétele az illegális bevándorlás megállítása, Magyarország ezért védi meg a saját és egyben az Európai Unió külső határát - áll a külügyminiszter közleményében. Kedden két támadó hatolt be az észak-franciaországi Saint-Etienne-du-Rouvray templomába, ahol egy papot, két apácát és két hívőt ejtettek túszul. A rendőrség közlése szerint a késsel felfegyverkezett férfiak elvágták az idős pap torkát és egy további túszt súlyosan megsebesítettek. A támadókat a helyszínre érkező biztonsági erők lelőtték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.