Rio 2016: a realista Nagy Péter nem gondolja, hogy olimpiai bajnok lesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nagy_peter_sajtobeszelgetes11_KF

Nagy Péter, a Rióban rajthoz álló egyetlen magyar súlyemelő megtisztelőnek tartja, hogy az amerikai hírügynökség a várható aranyérmesek közé sorolta, de az ólomsúlyú versenyző nem gondolja, hogy nyerhet kategóriájában a péntektől zajló ötkarikás játékokon.

A szegediek 30 éves óriása, aki a magyar csapat utolsó egységének tagjaként augusztus 10-én kel útra Brazíliába, vasárnap az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy meghökkentette, majd mosolyra fakasztotta az AP jövendölése, amely szerint az öt riói magyar győztes egyike ő lesz.

“Jól esik, hogy olimpiai bajnoknak jósolnak, de a realitás azt mondatja velem, hogy erre vajmi kevés az esélyem” – fogalmazott Nagy Péter, aki leszögezte, hogy akadnak nála jobbak a +105 kilósok súlycsoportjában.

“Úgy gondolom, hogy az már jó szereplésnek számítana részemről, ha ott lennék a legjobb tízben. Amennyiben sikerül országos csúcsokat elérni, mert ez a célom, így összetettben meg tudom dönteni a 425 kilós magyar rekordot, a nyolcadik helyen végezhetek. Ez már pontszerzést jelentene” – mondta.

Nagy, aki a 2012-es londoni ötkarikás versenyeken 11. lett, s a riói a második olimpiája, elégedett a felkészülésével, s jelenlegi állapota bizakodással tölti el.

“Jó erőben vagyok, a 157 kiló körüli testsúlyom is rendben van. Az idén szerencsére elkerültek a sérülések, s remélem, a hátralevő napokban sem zavarja meg semmi a munkát” – jelentette ki a jogász végzettségű súlyemelő.

A felvetésre, hogy a nagy ellenfelek egyike, a végső sikerre is esélyes Ruszlan Albegov nem indulhat Rióban, miután a sportág nemzetközi szövetsége az összes orosz súlyemelőt eltiltotta a részvételtől, Nagy Péter így reagált:

“Egyfelől tény, hogy Albegov kényszerű távolmaradásával egy aranyérem-várományos, sportágunk egyik nagy ikonja hullott ki, másfelől adott esetben egy hellyel előbbre kerülhetek a végső összetett sorrendben” – így a magyar versenyző, akit különösebben nem izgatnak a Brazíliából érkező, olykor riasztó hírek a különféle vírusokról, vagy éppen a bűnözési hullám erősödéséről.

“Szegény anyukám éppen eleget izgul helyettem is, nehogy valami terrorakció vagy fertőzés bekövetkezzen az olimpia alatt. Én nyugtatni próbálom, s a magam részéről egyáltalán nem aggódom, hogy bármi baj lehet Rióban” – szögezte le.

Az olimpia súlyemelő-versenyei augusztus 6-án kezdődnek, Nagy Péter a sportági viadalok zárónapján, augusztus 16-án lép dobogóra.

Előző sztori

Előzetes letartóztatásba került a gödöllői autórabló, aki egy nő halálát okozta

Default thumbnail
Következő sztori

Erős a forgalom Röszkén és Csanádpalotán

Legutóbbi hasonló cikkek