Bulvár

Özönvíz zúdult kedden délután Szegedre

Özönvíz zúdult kedden délután Szegedre

2016. július 27., szerda
Özönvíz zúdult kedden délután Szegedre

Az újszegedi és a szőregi városrészből érkezett a legtöbb bejelentés. Sok helyen a vízelvezető árkok teltek meg és öntöttek ki. Jelentős anyagi kár sehol sem keletkezett - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső miatt kedden délután több helyre is riasztották az egységeket. Szegeden, a Makai úton két ingatlan pincéjébe is betört az esővíz, veszélyeztetve az ott elhelyezett berendezési tárgyakat és az ingatlanokat. A tűzoltók mindkét helyen szivattyúkat telepítettek, ezek segítségével távolították el a helyenként fél méteres magasságban álló, felgyülemlett esővizet. A Csengelei úton, Kistelek közelében, a felázott talajban egy több mint tíz méter magas fa gyökerestől kifordult a földből és az úttestre zuhant. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége motoros láncfűrésszel végezte el a beavatkozást, ennek köszönhetően a forgalom rövid időn belül helyreállt. Szegeden pedig a Szabadkai úton dőlt a járdára egy nyárfa, veszélyeztetve a gyalogosok forgalmát. A város hivatásos egysége végezte el a beavatkozást, az eset során senki sem sérült meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.