Bulvár

Nem jogerős a szegedi befőtt-tolvaj előzetes letartóztatása

Nem jogerős a szegedi befőtt-tolvaj előzetes letartóztatása

2016. július 4., hétfő
Nem jogerős a szegedi befőtt-tolvaj előzetes letartóztatása

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt szombaton vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása augusztus negyedikéig tart.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta

K. M.

gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július másodikán hajnalban

bement egy szegedi ingatlan udvarára

, ahol a sértett tulajdonát képező tároló helyiségbe - annak nyitott ajtaján keresztül - jogtalan eltulajdonítási céllal behatolt. A gyanúsított a tárolóba jutva, a nála lévő szatyorba jogtalan eltulajdonítási céllal elrejtett jelenleg még pontosan meg nem állapítható értékű befőtteket, majd azokkal kifelé indult. A gyanúsított által keltett zajra felfigyelt egy a szintén házban lakó személy, aki a tároló helyiség ajtajában várakozott, és a kifelé tartó gyanúsítottat megpróbálta feltartóztatni, mire a gyanúsított az eltulajdonított dolgok megtartása érdekében erőszakot alkalmazva, a nála lévő kalapáccsal őt fejbe vágta. A gyanúsított az eltulajdonított befőtteket a menekülése során elrejtette, majd a közelben letámasztott kerékpárját eltolva, a helyszínről távozott. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint az ugyancsak vagyon elleni bűncselekmény miatt más büntetőeljárás hatálya alatt álló, többszörösen büntetett előéletű gyanúsított kiemelkedő tárgyi súlyú (két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt látszik megvalósítani, ezért megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a hatóságok elő megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a végzés nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.