Bulvár

Mintegy ezerötszáz bográcsban főzik a halászlét Baján

Mintegy ezerötszáz bográcsban főzik a halászlét Baján

2016. július 10., vasárnap
Mintegy ezerötszáz bográcsban főzik a halászlét Baján

Megkezdődött a Bajai Halfőző Fesztivál szombaton kora este, amikor mintegy ezerötszáz bogrács alatt gyújtották meg a tüzet a Bács-Kiskun megyei városban.

Zsigó Róbert

, Baja és térsége országgyűlési képviselője, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár szerint a Bajai Halfőző Fesztivál ugyan 21. alkalommal zajlik, mégis egy valamiben első a mostani programsorozat: az elmúlt év októberében ugyanis a bajai halászlé bekerült a hungarikumok közé. Az államtitkár kiemelte a helyeik erősségét: a bácskai vendégszeretetet és ízeket, valamint a sokszínű kultúrát. A bajai városháza udvarán

Fercsák Róbert

bajai polgármester elmondta, hogy hagyományosan egy díszvendéget is köszönt Baja városa a gasztronómiai rendezvény alkalmából, ezúttal a vajdasági Zombor város küldöttségét. Ötven éve, 1966-ban kötött ugyanis testvérvárosi egyezményt a két település. Kiemelten fontosak azok a kapcsolatok, amelyek túlmutatnak határaikon, ugyanakkor keresztény európai értékeket képviselnek - fogalmazott a polgármester a két város fél évszázados együttműködése kapcsán. A városháza udvarán kiosztották az idei Baja város bora elismerő címeket is. Szombaton este a Petőfi-szigeten Szabó Benedek és a Galaxisok mellett fellép a Belmondo is a Bajai Halfőző Fesztiválon. A fesztivál újdonsága a Ficánka családi vasárnap, amely vidámparkkal, élményparkkal, állatsimogatóval, gyermekkoncertekkel, buborékszínházzal és kutyás játszóházzal várja az érdeklődőket Baján. A programok vasárnap este a Szentháromság téren a Halott Pénz koncertjével zárulnak. A halfőző fesztivált Baja várossá nyilvánításának 300. évfordulóján szervezték meg először. 1996-ban még csak 400 kondérban főzték a halétket, az esemény azóta több napos programsorozattá vált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.