Sport

Magyarország a 2020-as vízilabda és úszó Eb-re is pályázik

Magyarország a 2020-as vízilabda és úszó Eb-re is pályázik

2016. július 1., péntek
Magyarország a 2020-as vízilabda és úszó Eb-re is pályázik
uszas

Magyarország pályázik a 2020-as olimpiai kvalifikációs vízilabda, illetve az azévi úszó Európa-bajnokságra is, miután a kormány felhatalmazást adott erre mindkét sportági szövetségnek.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) pénteki közleménye szerint az már korábban is egyértelműen megfogalmazott cél volt, hogy a jövő évi vizes világbajnokságra készülő Dagály Úszóaréna ne maradjon kihasználatlanul a 2017-es vb és a 2019-es junior vb után. Ezért is határozott a kormány a kontinensviadalok rendezésének támogatásáról. "A májusban megválasztott LEN Büro július 9-én és 10-én Budapesten ülésezik" - kommentálta a hírt

Gyárfás Tamás

, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki továbbra is a LEN gazdasági vezetője. "Nagyszerű lenne, ha már most megszületne a számunkra kedvező döntés, ennek érdekében mindent megteszünk a lehetőségeink szintjén." A MÚSZ első embere mindehhez hozzátette, hogy a magyar pályázatok mellett szólhat, hogy hazai pályán indulnak harcba a rendezésekért, és hogy az új komplexumnak "már most csodájára jár mindenki". Azt ugyanakkor szintén jelezte, ellenérv lehet, hogy 2005 óta a jövő héten sorra kerülő hódmezővásárhelyi junior úszó Eb már a hatodik magyar rendezésű úszó kontinensbajnokság: Magyarország 2006-ban, 2010-ben és 2012-ben felnőtt kontinensviadalnak adott otthont, míg 2007-ben rövidpályás Eb-nek, 2005-ben és 2016-ban junior úszó Eb-nek. Vízlabdában is rendszeres házigazdának számít az ország, így például a 2014-es Európa-bajnokság Budapesten volt, csakúgy, mint legutóbb a Bajnokok Ligája hatos döntője. Az úszók, műugrók, szinkronúszók és nyíltvízi úszók következő, 2018-as kontinensviadalát Glasgow-ban, a vízilabdázókét Barcelonában rendezik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.