Gazdaság

Lendületbe jött a lakásépítési piac Magyarországon

Lendületbe jött a lakásépítési piac Magyarországon

2016. július 7., csütörtök
Lendületbe jött a lakásépítési piac Magyarországon

Lendületbe jött a lakásépítési piac Magyarországon, a lakásépítési engedélyek, illetve bejelentések növekedése alapján az idén 10-15 ezer új lakás építése kezdődhet meg a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE) szerint.

Az egyesület az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) havi bontású adatai szerint már áprilisban több mint duplájára nőtt a kiadott engedélyek - beleértve a január óta működő egyszerű bejelentéseket is - száma a tavalyi év azonos hónapjához képet. A bővülés májusban megismétlődött, így akkor már több mint 1400 engedélyt regisztráltak. A piaci fellendülés az új lakásokra vonatkozó áfa-kedvezmények és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), valamint a kedvező lakáshitelek hatásának tudható be - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.