Novemberi Szerencsenapok Extra
/

Lehet kutyát sétáltatni a Fokán vagy nem?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kutyastrand01_gsÚgy tűnik, örök vitatéma marad: vajon lehet-e a Fokán kutyát sétáltatni vagy nem. Szinte naponta vannak kisebb-nagyobb szóváltások a Tisza partjának ezen a szakaszán, főleg a nagytestű kutyákat sétáltató gazdikat szólják meg a pihenni vágyók. Pedig a Foka a Szegeden kijelölt tíz kutyasétáltató hely egyike. Cikkünkben sorra vettük, hol futtathatják szabadon az ebeket a négylábúak szerelmesei.

A Szegedi kutyások Facebook-csoportban szinte naponta olvasni bejegyzéseket arról, hogy Szeged egy-egy frekventált részén, főleg a partszakaszokon, összetűzésbe keverednek kutyások és nem kutyások. A szóváltások témája szinte minden esetben az: lehet-e az adott területen kutyát futtatni vagy sem. Talán a nagytestű kutyusok gazdái kapják a legtöbb rosszalló pillantást és kéretlen megjegyzést, a parton pihenni vágyók főleg gyerekeiket féltik.

Sokan nem tudják, de a Foka kijelölt kutyasétáltató hely, a város önkormányzati rendelete szerint ugyanis az új hídtól északra a Tisza hullámtere (az üdülőteret kivéve) mindkét oldalon kutyafuttató hely. Ugyancsak kutyák vehetik birtokba a az újszegedi Kamaratöltést; a Csongrádi sugárút-Körtöltés és Hódmezővásárhelyi vasútvonal által bezárt területet; a körtöltést; és a Cserepes sortól délre található területet is. A hajóállomás és az új Tisza-híd közötti hullámtér, a Fodortelep-Tölgyes utca területe, a Csongrádi sugárúttól a Körtöltésen át a Rókusi lakótelepig, illetve Új Rókuson Franciahögy beépítetlen erdei városrészein szintén szabadon sétáltathatják a kutyákat a gazdik anélkül, hogy bárki megszól(hat)ná őket.

Aki pedig kutyamentes szabadstrandot keres a környéken, választhatja a Sziksósfürdő Strand és Kempinget, vagy az újszegedi Partfürdő kempinget is.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: hétfőn Tápéra érkezik Király Gábor

Következő sztori

„Példa legyen hited, bátorságod!” - koszorúzással emlékeztek a szőregi csatára + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek