Sport

Labdarúgás: ezt várják a kapitányok a szegedi rangadótól

Labdarúgás: ezt várják a kapitányok a szegedi rangadótól

2016. július 29., péntek
Labdarúgás: ezt várják a kapitányok a szegedi rangadótól
labdarugas_mj

Hétvégén rögtön a szegedi szempontból talán leginkább várt összecsapással rajtol el a labdarúgó NB II 2016/2017-es pontvadászata, hiszen a Szeged 2011-Grosics Akadémia az újonc SZEOL SC-t látja vendégül vasárnap 18 órától. A mérkőzés előtt a két csapatkapitányt kérdeztük várakozásaikról.

Germán Tamás: fontos a jó idénykezdet, pláne most!

"Ha lehet ezt a jelzőt használni erre a derbire, akkor azt mondanám, ez egy pikáns mérkőzés lesz. Az persze továbbra is érdekes, hogy a Szeged - Szeged rangadónak Gyula ad otthont, ettől függetlenül viszont mindenképpen bízom abban, hogy egy jó hangulatú összecsapás sül majd ki ebből. Szeretnénk persze győzni, hiszen a jó idénykezdet mindig nagyon fontos, sőt, ez most talán még hatványozottabban igaz ezzel a presztízsmeccsel" - fogalmazott portálunknak a Szeged-Grosics csapatkapitánya.

Germán Tamás

hozzátette, bár a SZEOL abszolút újoncként érkezik a második vonalba, azaz nem is találkozhattak még eddig, komolyabb meglepetést mégsem vár a riválistól. "Kicsi ez a magyar futballtársadalom, mind a játékosok, mind a szakmai vezetők, azaz lényegében mindenki ismer mindenkit. Ahogy mi feltérképeztük őket, minden bizonnyal ők is ugyanúgy felkészültek belőlünk. Meglepni egymást tehát valószínűleg nem fogjuk, azt gondolom, inkább valami más fogja eldönteni ezt a mérkőzést" - mutatott rá a 2011 elmúlt három idényének házi gólkirálya.

szeged_2011_balmazujvaros43_gs

"Amikor mi feljutottunk 2014-ben, jól kaptuk el a rajtot a másodosztályban. A feljutás lendülete még benne volt a csapatban, ahogy ezt mondani szokás. Ez akár igaz lehet a SZEOL-ra is, de közben azt sem szabad elfelejteni, hogy ez azért mégiscsak az első NB II-es szezonjuk, és nyilván nincsenek még hozzászokva ehhez a légkörhöz. Azt gondolom ettől függetlenül, hogy felkészülten érkeznek majd hozzánk, tehát nem lesz azért olyan nagy a probléma náluk. Nekünk viszont be kell bizonyítanunk, hogy nem véletlenül vagyunk az NB II-es mezőnyben évek óta. Meglátjuk, mi sül ki ebből!" - mondta el a Klausz-legénység csékája, aki bár számszerű tippelést nem szeretett volna bevállalni a végeredményre vonatkozóan, kérdésünkre annyit azonban elárult, mindenképpen hazai győzelmet vár a vasárnap esti derbitől. A Szeged-Grosics keretében jelentős változások mentek végbe a nyáron, heten is távoztak az előző évi csapatból, akik helyett négy új játékos érkezett, így a kapus

Molnár Péter

, a védő

Jagodics Bence

és az egyaránt középpályásként szereplő

Farkas Aurél

és

Horváth Attila

. Dabasi kölcsönjátéka után visszatért az együtteshez

Geiger Norbert

, a 17 esztendős

Balogh Gusztáv

pedig a Grosics Akadémiáról került fel a felnőttek közé. "Hogy erősödtünk, vagy gyengültünk-e, majd az idő fogja eldönteni. Azt gondolom viszont, hogy nem tett rosszat a vérfrissítés. Ilyesmi egyébként minden csapat életében előfordul. Talán az átlagnál kicsit többen távoztak most tőlünk, de szerintem szépen összeálltunk, az edzőmeccseken is jó nevű ellenfelek ellen álltunk remekül helyt. Abszolút bizakodó vagyok tehát a startot illetően. Jó úton járunk afelé, hogy összekovácsolódjon ez a brigád" - vélekedett az átigazolási időszak történéseiről Germán Tamás.

szeged2011_gyirmot47_gs

Érdekesség, hogy az eredetileg befejező csatárként játszó csapatkapitány tavasszal kissé hátrébb, az ék mögött kapott szerepet

Klausz László

vezetőedzőtől, a nyári felkészülési találkozókon pedig már egyenesen a középpályára vezényelte őt nem egy esetben a mester. "Az edzőmeccseken valóban egy sorral hátrébb számított rám a szakmai vezetés, de elképzelhető, hogy most vasárnap már nem ott fog. Legyen ez egy meglepetés a hétvégével kapcsolatban!" - fogalmazott sejtelmesen a gólerős játékos, hozzátéve, reméli, hogy azért a

ketchupos üveg

sem száradt még be számára.

Egy döntetlen sokat jelenthet a SZEOL számára

Első NB II-es meccsére készül a SZEOL SC: az NB III Közép csoportjának ezüstérmese rögvest a városi rivális Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen nyitja a másodosztályú szezont, így az első fordulóban máris egy némileg felfokozottabb hangulatú mérkőzésen léphet pályára. „Most minden meccs különleges egy ideig ebben az osztályban, nem érzem, hogy annyira nagy rivalizálás lenne, hiszen nem játszunk egy városban. Attól függetlenül nyerni szeretnénk, talán egy kicsit jobban, mint egy másik csapat ellen” – mondta el a SZEOL SC csapatkapitánya, Puskás Csaba, aki hozzátette, személy szerint motiválja őt, hogy egykori csapata ellen léphet pályára, hiszen a 2011/12-es idényben fél évet a Szeged 2011-nél töltött.

hfc_szeol_edzomerkozes14_gs

A szegediek jelenlegi keretéből keveseknek van másodosztályú tapasztalata: az újonc együttesnél a cséká mellett Buzási Péter, Fülöp Tibor, a Szeged 2011-nél szintén megfordult Kéri Tamás, valamint Ondrejó Tamás az, aki futballozott pályafutása korábbi szakaszában az NB II-ben. „Az én szerepem a parázs meccseken, vagy azokon a meccseken, ahol több néző lesz, ott jöhet ki, mert ha nincs ilyen téren nagy tapasztalatom, de mindig olyan voltam, hogy nem féltem ezektől a dolgoktól. Inkább doppingolnak az ilyen körülmények, amikor megyeegyben elkezdtük, akkor kevesen jártak a meccseinkre, de remélem, most az NB II-ben sokan kijönnek majd. Olyan nagy elvárásai szerintem nincsenek velünk szemben a nézőknek, tudják, hogy nem vagyunk a leggazdagabb csapat, nem is a legjobb körülmények között készülünk, de ha hajtunk, és egységesen tesszük a dolgunkat, az elég lehet. Emlékszem, amikor a 2011-ben is öt meccset játszottunk idegenben, amiből csak egy pontot szereztünk, ennek ellenére az első hazai mérkőzésen 2500 néző volt kint. Türelmesek voltak velünk szemben, nem egyből a csodát várták, ebben bízom most is” – nyilatkozta portálunk érdeklődésére Puskás Csaba. Nem volt sok ideje a SZEOL-nak az NB II-re való „átállásra”, hiszen június ötödikén még a harmadosztályban játszott bajnoki mérkőzést a gárda, a következő hónap végén azonban már a másodosztályban kell bizonyítani. A SZEOL felkészülését összegezve Puskás Csaba elmondta, nem volt rossz ez az időszak számukra, de nem tudja megmondani, hogy mire lehetnek képesek a bajnokságban. „A barátságos meccsek alapján meg lehet csinálni, de azok csak edzőmeccsek: jobb csapatokkal játszottunk viszonylag szoros meccseket, ahol lehetett volna több szerencsénk is. Ez egy nagyon hosszú bajnokság lesz, ha egy-két sikert elér az ember, akkor sem történik semmi. Az fog dönteni, hogy ki fogja tudni végig koncentrálva, nem elszállva és nem összezuhanva lehozni ezt a 38 meccset, ez egy nagyon-nagy feladat. Valószínű, hogy nem a legerősebbek leszünk, de ha egységesek leszünk, és nem szaladunk bele nagy zakóba, akkor képesek lehetünk egy jó eredményre” – latolgatott Puskás Csaba.

szeol_monor13_gs

A 38 bajnoki mellett az is megterhelő lehet a csapatok számára, hogy a bajnokság során több hétközi meccset is rendeznek: ezzel kapcsolatban Puskás Csaba kifejtette, ő korábban is szerette a hétközi mérkőzéseket, hiszen a leghosszabb időszak a hétfőtől-péntekig tartó idő egy-egy bajnoki után. „Persze, hosszú pad is kell ehhez, hogy végigcsinálja az ember. Egy vereség után egy hetet végigdolgozni rossz szájízzel, az nagyon hosszú idő. Tetszik az elképzelés, az viszont már kevésbé, hogy még decemberben is játszanunk kell, hiszen lesz olyan hónap, amikor csak három meccsünk lesz, de lesz, amikor hét vagy nyolc. Jó ez, hogy sok meccs van, de nem így kellett volna elosztani” – véleményezte a bajnokság rendszerének kialakítását Puskás Csaba. A SZEOL kapitánya nem vár sokgólos mérkőzést vasárnap, egy 0-0-s döntetlent, vagy egy 1-0-s sikerrel elégedettek lehetnének az első találkozót követően. „Nagyon fontos lenne, hogy jó eredményt érjünk el vasárnap, el kell kerülnünk a vereséget, az egy pont is lökést adhat nekünk a Cegléd elleni hazai meccs előtt.

Vajgely Pál, Szuda Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.