Sport

Labdarúgás: egy év után az újonccal tér vissza az NB I-be Völgyi Dániel

Labdarúgás: egy év után az újonccal tér vissza az NB I-be Völgyi Dániel

2016. július 14., csütörtök
Labdarúgás: egy év után az újonccal tér vissza az NB I-be Völgyi Dániel
szeged_2011_gyirmot56_gs

Egy év másodosztályban eltöltött idény után ismét az élvonalban futballozhat a szegedi Völgyi Dániel: a Gyirmót hátvédje szombaton klubja történetének első NB I-es bajnokiján léphet pályára Mezőkövesden. A közelgő rajt kapcsán beszélgettünk a Tisza Volán nevelésével.

Sikerültek

Völgyi Dániel

egy évvel ez előtti tervei: tavaly nyáron kimondottan azzal a céllal szerződött a Gyirmóthoz, hogy visszatérjen az NB I világába a klubbal, ezt pedig maradéktalanul teljesítette is, hiszen a gyirmótiak az előző másodosztályú bajnokságot magabiztosan, végül nyolcpontos előnnyel nyerték meg, így a szombaton rajtoló honi élvonalbeli pontvadászatban már a Gyirmót is részt vesz. „Egy évre terveztem csak az NB II-t, tovább nem. Hál’istennek minden úgy sikerült, ahogy akkor elterveztem, annak pedig különösen örülök, hogy a Gyirmót története során még nem jutott NB I-be, most pedig erre is sor kerül. Ebben nagyon nagy szerepe van a két tulajdonosnak, Horváth Ferencnek és Horváth Ernőnek, hiszen nagyon sok pénzt belefektettek abba, hogy ez a klub a legmagasabb szinten játszhasson. Nekik is nagyon sokat köszönhetünk, miképp a kitartó szurkolóinknak is, és reméljük, hogy minél többen biztatnak minket majd idén is. Természetesen a bennmaradás az elsődleges cél, minden meccsen nyerni szeretnénk, hiába játszunk mondjuk a Fradi vagy a Debrecen ellen. Valószínűleg nem mi fogunk dominálni a meccseinken, de mindegyikre a legjobban próbálunk felkészülni, és majd meglátjuk, hogy ez a végén mire lesz elég” – fogalmazott az elmúlt idényről a szombaton rajtoló szezon várakozásairól Völgyi Dániel, aki a gyirmóti csapatban a 2015/16-os szezonban 24 bajnokin lépett pályára, összesen 2079 percet töltött a pályán, ami alatt két góllal és öt gólpasszal segítette csapatát.

szeged_2011_gyirmot21_gs

A magyar élvonal mezőnye tavaly lecsökkent, így az idei szezonban is 12 csapattal rajtol el az NB I. A szegedi születésű labdarúgó ezzel kapcsolatban kifejtette, véleménye szerint erősödött az NB I színvonala attól, hogy 12 csapatos lett, így sűrűbben vannak a meccsek, kiélezettebbek a csaták, minden pontnak jelentősége van, egyúttal viszont nagyon sajnálja, hogy egy ekkora városban, mint Szeged, évek óta nincs NB I-es csapat. A gyirmóti klub története első élvonalbeli meccsére készülhet szombaton, 18 órától a tavalyi nagy rivális Mezőkövesd otthonában kezdi meg az NB I-es idényt a Gyirmót FC – a kövesdiekkel szemben tavaly mindkét meccsét meg tudta nyerni a csapat, a tavaszi találkozón pedig Völgyi Dániel góllal járult hozzá csapata 2-1-s győzelméhez. „Minden csapat abban reménykedik, hogy jól tud rajtolni. Ahogy említettem, nagyon fontos lesz akár egy pontot is elcsenni más csapatok ellen. Amikor ellenük játszottunk a tavalyi szezonban, az majdnem egy NB I-es meccsnek volt mondható iramában és helyzetek számában is. Felkészültünk belőlük, náluk talán több az új játékos, míg nálunk inkább megmaradt a mag, bíznak a játékosokban, és csak 1-2 újonc lesz a csapatunkban.

Bene Ferenc

vezetőedző helyére

Urbányi István

érkezett, neki más a filozófiája a futballról, bízunk benne, hogy meg tudjuk azt is valósítani, amit ő kér majd tőlünk” – tért ki a csapatnál történt edzőváltásra Völgyi Dániel. A másodosztály bajnokának nem volt sok ideje a két szezon közötti pihenésre, hiszen június ötödikén játszotta utolsó bajnokiját az NB II-ben a Gyirmót, míg július 17-én már az élvonal nyitófordulójában lép pályára a csapat. „Két hét volt a szünet, a többi NB I-es csapatnak viszont egy hónap is. Soknak nem volt sok, de ennek viszont én örülök, mert szeretem a tétmeccseket, örülök, hogy nincs egy hosszú alapozás. Valahol lehetett volna talán több is ez az idő az új edző miatt, annak érdekében, hogy az ő elképzeléseit a pályára tudjuk vinni, de örülök, hogy kezdődnek a tétmeccsek is” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a szegedi labdarúgó. Völgyi Dániel nevelőklubja, a SZEOL SC, korábbi nevén Tisza Volán SC is osztályváltás előtt áll, hiszen az NB III Közép csoportjában elért második helyet követően július végén a másodosztályban kezdhetik meg a következő idényt

Tóth Ákos

tanítványai. „Egy-két barátom játszik a csapatban, illetve az edzőt is ismerem. Örültem annak is, hogy el tudták intézni, hogy szegedi stadionban játszhassanak, ahogy látom, hogy ők próbálnak mindent megtenni azért, hogy legalább egy NB II-es csapat legyen a városban. Igaz, már 12 éve jöttem el Szegedről, de tudom, hogy ott mennyire szeretik az emberek a focit, nézők is lennének a meccsen, sajnálom, hogy egy kisebb stadiont sem tudtak építeni, bár évek óta mondják ezt. A polgármester sem nagyon kedveli a futballt, hanem inkább a kézilabdát és a vízilabdát támogatja, ezt sajnáljuk mi, szegedi labdarúgók, akik onnan elkerültünk. Látjuk, hogy akik Szegeden a futballban tevékenykednek, próbálnak azért harcolni, hogy minél hamarabb NB I-es csapat legyen a városban” – zárta Völgyi Dániel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.