Bulvár

Konyhakéssel gyilkolt meg egy magyar nőt élettársa Spanyolországban

Konyhakéssel gyilkolt meg egy magyar nőt élettársa Spanyolországban

2016. július 20., szerda
Konyhakéssel gyilkolt meg egy magyar nőt élettársa Spanyolországban

Konyhakéssel gyilkolt meg egy magyar nőt spanyol élettársa a kelet-spanyolországban Benicássim településen szerdán, és megsebesítette közös gyerekeiket is - közölték a spanyol hatóságok.

A 13 éves kisfiú állapota súlyos, a 11 éves kislány könnyebben sérült meg, mindkettőjüket a közeli Castellón kórházában ápolják - részletezte Juan Carlos Moragues, valenciai kormánymegbízott, aki az ügyről tájékoztatást adott a sajtónak, hozzátéve, hogy már keresik a gyerekek rokonait. Mint mondta, a 40 éves feltételezett elkövető maga értesítette a hatóságokat, felhívta a 112-es segélyhívószámot és bejelentette a bűncselekményt, amelyet a kiérkező csendőröknek is bevallott. A pár szomszédait megdöbbentették a történtek, azt mondták: sosem hallottak veszekedést a lakásból. Ugyanakkor ennek ellentmond az egyik közeli kávézójában dolgozó nő nyilatkozata, aki szerint az áldozat többször is azt mondta egy közös barátnőjüknek, hogy fél. A nyilvánosságra hozott információk szerint a 43 éves áldozatot Krisztinának hívták, és egy idősotthonban dolgozott. A magyar nő halála felháborodást keltett egész Spanyolországban, ahol idén ő a 26. halálos áldozata a nők elleni erőszaknak. Mariano Rajoy ügyvezető spanyol miniszterelnök Twitter-üzenetében ítélte el a történteket. "Minden nemi alapú erőszak a társadalom veresége" - fogalmazott. Benicássim településen kétnapos hivatalos gyászt rendeltek el, az önkormányzat épületén a zászlókat félárbócra eresztik, hogy kifejezzék: elítélik a nők elleni erőszakos cselekményeket. Csütörtökön a valenciai kormány épülete előtt tartanak csendes megemlékezést. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI érdeklődésére közölte: a megölt nő lánytestvére a városban tartózkodik, jelenleg ő van a gyerekek mellett, akik magyar-spanyol kettős állampolgárok. Az illetékes konzulátus felvette a kapcsolatot a gyerekek helyszínen lévő nagynénjével, folyamatos kapcsolatban állnak vele, és minden segítséget megadnak neki - tudatta a tárca.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.