Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Jubilál az ÁGOTA: ezer fő részvételével indul a 20. nyári tábor

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

agota_tabor_szanazud59_gs

Július 21. és 31. között rendezik meg a XX. Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozóját Doboz-Szanazugon, közel 700 családból kiemelt gyermek és fiatal, 250 önkéntes, 50 segítő, összesen mintegy ezer fő részvételével. A jubileumi táborról a SZEGEDma.hu nap mint nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik majd!

Az ÁGOTA® (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért) Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója Módszertani Intézményének közös szervezésében valósul meg az idei, immáron huszadik jubileumi állami gondozottak országos találkozója. Ez a maga nemében, valamint európai régiónkban is egyedülálló találkozó 10 napig tart, és az önkéntes segítőkkel együtt mintegy 1000 fő részvételével valósul meg.

Mint a szervezők sajtóközleményükben fogalmaznak, kiemelkedően fontos országos táboruk az idei, mivel egyrészt huszadik éve tartják meg, így részben jubileumi rendezvény, másrészt csaknem minden megyéből, család nélkül élő gyermekek százai vehetnek részt a tíznapos eseményen.

Az országos tábori találkozón komoly színvonalú élményprogramokkal és az ilyen programokba ágyazott szakmai, számos esetben terapeutikus foglalkozással teremtenek lehetőséget fiataljaik számára, egymás mélyebb megismerésére, saját értékeik tudatosítására. A tábori programstruktúra részét képezik azok a témakiértékelő beszélgetések is, melyek a gyermekek saját életének aktuális problémáit és az ezekre adható válaszokat tematizálják. A bizalom jelentőségéről, kapcsolataikról, értékrendjükről, a saját jövőjük fontosságáról és az oly gyakran elhallgatott szeretetreméltóságuk jelentőségéről gondolkodtatják el őket, segítve ezzel is a társadalomba való hazatalálásukat.

Az alapítvány segítői alapköre több száz programmal készült a tíznapos találkozóra. A legnagyobbak között van a Roma est, az ÁGOTA Bál, a Toldi verseny, a Ki Mit Tud, a Szépségverseny, de lesznek játékos és sportvetélkedők, futball-, asztalitenisz-, csocsóbajnokság, valamint kézműves- és készségfejlesztő foglalkozások, koncertek és strand, kommandósbemutató és lovasprogramok, tűzijáték és rendőrautón érkező nyári mikulás – hogy csak párat említsünk a színes kínálatból. A cél minden esetben ugyanaz: megtapasztaltatni a fiatalokkal, hogy a korábbi életük során tapasztalt nehézségeik ellenére, érdemeiktől függetlenül, elfogadható és szeretetreméltó emberek.

A tíz nap során olyan önmegtapasztaláshoz segítik őket, ami saját önbecsülésük újraértékelését hozhatja, és mindez egy reménytelibb jövőt kínálhat számukra. “Reményt ébresztünk” – vallják a szervezők.

Az alapítvány egyébként Magyarország összes megyéjében támogat gyermekotthonokat, árva és családból kiemelt gyermekeket, veszélyeztetett fiatalokat, csaknem 10 ezer főt. Az ÁGOTA® alapítója és az országos találkozó vezetője Kothencz János, aki maga is állami gondoskodásban nőtt fel. Az ö munkásságán felbuzdulva napjainkban már több száz karitatív önkéntese van az alapítványnak, akik az idei rendezvényen is tíz napon keresztül önkéntesként segítenek és vigyáznak a gyermekekre.

„Reményt ébreszteni, jövőt mutatni… A bizalom sebeit gyógyítani ott, ahol a kiszolgáltatottság az úr” – Kothencz János ezen mottójának jegyében várják a résztvevőket a táborba.

A jubileumi táborról a SZEGEDma.hu nap mint nap helyszíni beszámolóval, fotógalériával jelentkezik majd!

Közélet

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholos kézfertőtlenítők

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ha a kézfertőtlenítő-folyadék párologni kezd, elég egy szikra is ahhoz, hogy begyulladjon a gőz.

Tovább olvasom

Közélet

Egy fővel nőtt a fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Magyarországon az elmúlt 24 órában senki nem halt bele a fertőzésbe.

Tovább olvasom

Hírzóna

Víz alá került az algyői szabadstrand is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nem érdemes meglátogatni a tiszai strandokat.

Tovább olvasom

Aktuál