Egyház

Hencz Péter: A Kasszandra-jóslat

Hencz Péter: A Kasszandra-jóslat

2016. július 12., kedd
Hencz Péter: A Kasszandra-jóslat
Hencz_Peter

A terhesség megszakításának súlyos következményeire hívja fel a figyelmet portálunkhoz eljuttatott írásában Hencz Péter orvos. Gondolatait az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Hazánk népesedési katasztrófa küszöbén áll. A témának különös aktualitást ad az a tény is, hogy a Magyar Püspök Kar alig 60 éve drámai levélben fordult az ország lakosságához abból az alkalomból, hogy bevezetésre került az abortusz törvény. Sorai időszerűbbek, mint valaha. „Áldottak legyenek szüleink, akik jelentkezésünket e világra, áldozatos lélekkel fogadták! Áldott legyen édesanyánk, aki gondosan óvakodott minden olyan lépéstől, amely nekünk ott a szíve alatt ártalmunkra lehetett volna; és édesapánk is, aki vigyázott anyánkra miattunk! Örömmel vártak, előre találgatták nemünket, tanácskozták meg nevünket, készítették számunkra a bölcsőt, ruhákat. Mi megköszönjük nekik, hogy életben tartottak… A terhesség megszakításának súlyos következményei vannak, nemcsak lelki szempontból, hanem az anyák egészsége szempontjából is, továbbá erkölcsi és szociális szempontból egyaránt… Isten az ember természetébe oltotta a szülői szeretetet… A válások szaporodni fognak, a vallásos érzés meggyengül, sőt megsemmisül… Nagy emberek egész sora sokgyermekes családból származott.

Mozart

a hetedik,

Bach

a nyolcadik,

Franklin Benjamin

a tizenhatodik gyermeke volt szüleiknek… Hiányozni fognak a munkáskezek is, ha nem lesz gyermek a családban; kevés lesz a fiatal és sok lesz az öreg, és az öregek eltartása súlyosan fog nehezedni a fiatal nemzedékre.” A kasszandrai sorok mára beteljesedni látszanak. Nyugdíjrendszerünk alapjaiban rendült meg, a szociális ellátás ki sem épült, esetleges. Hiányoznak a dolgos kezek! Hét millió gyermek nem született meg. Nagyobb a veszteségünk, mint az 1100 éves történelmünk során az összes háborúkban. Önkéntes Trianon. A veszteség a hetvenes években érte el a csúcsot 200 000-rel évente, jóval meghaladva a születések számát. Évente egy Don-kanyar. Titkos KGB dokumentumok szerint egy nép tönkretételének egyik biztos módja az abortusz engedélyezése. Állítólag

Hruscsov

mondta azt, hogy a magyaroknak engedélyezni kell az abortuszt, és nem lesz több 56. Vajon hány Ady, Munkácsy, Bartók, Szent-Györgyi, Puskás Öcsi, Nobel díjas, olimpikon veszett oda?

József Attilát

és testvéreit mélyszegénységben vállalták szüleik. Bár az abortusz az elmúlt 20 év alatt jelentősen csökkent örvendetes módon, de még így is a e legmagasabbak egyike Európában: 90 000 élve születésre 50 000 megszakítás jut. A népességfogyás nálunk a legnagyobb: az elmúlt 30 évben mintegy félmillió. A helyzet azonban még nem teljesen reménytelen, hisz fiataljaink gyermek utáni vágya még mindig a legerősebb a kontinensen: 20 pár 46 gyermeket szeretne, ebből 26 születik meg. Mindent el kell követnünk, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek. Ehhez mindannyiunk összefogására van szükség!

Hencz Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.