Hencz Péter: A Kasszandra-jóslat

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hencz_Peter

A terhesség megszakításának súlyos következményeire hívja fel a figyelmet portálunkhoz eljuttatott írásában Hencz Péter orvos. Gondolatait az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Hazánk népesedési katasztrófa küszöbén áll. A témának különös aktualitást ad az a tény is, hogy a Magyar Püspök Kar alig 60 éve drámai levélben fordult az ország lakosságához abból az alkalomból, hogy bevezetésre került az abortusz törvény. Sorai időszerűbbek, mint valaha.

„Áldottak legyenek szüleink, akik jelentkezésünket e világra, áldozatos lélekkel fogadták! Áldott legyen édesanyánk, aki gondosan óvakodott minden olyan lépéstől, amely nekünk ott a szíve alatt ártalmunkra lehetett volna; és édesapánk is, aki vigyázott anyánkra miattunk! Örömmel vártak, előre találgatták nemünket, tanácskozták meg nevünket, készítették számunkra a bölcsőt, ruhákat. Mi megköszönjük nekik, hogy életben tartottak…

A terhesség megszakításának súlyos következményei vannak, nemcsak lelki szempontból, hanem az anyák egészsége szempontjából is, továbbá erkölcsi és szociális szempontból egyaránt… Isten az ember természetébe oltotta a szülői szeretetet… A válások szaporodni fognak, a vallásos érzés meggyengül, sőt megsemmisül… Nagy emberek egész sora sokgyermekes családból származott. Mozart a hetedik, Bach a nyolcadik, Franklin Benjamin a tizenhatodik gyermeke volt szüleiknek… Hiányozni fognak a munkáskezek is, ha nem lesz gyermek a családban; kevés lesz a fiatal és sok lesz az öreg, és az öregek eltartása súlyosan fog nehezedni a fiatal nemzedékre.”

A kasszandrai sorok mára beteljesedni látszanak. Nyugdíjrendszerünk alapjaiban rendült meg, a szociális ellátás ki sem épült, esetleges. Hiányoznak a dolgos kezek! Hét millió gyermek nem született meg. Nagyobb a veszteségünk, mint az 1100 éves történelmünk során az összes háborúkban. Önkéntes Trianon. A veszteség a hetvenes években érte el a csúcsot 200 000-rel évente, jóval meghaladva a születések számát. Évente egy Don-kanyar. Titkos KGB dokumentumok szerint egy nép tönkretételének egyik biztos módja az abortusz engedélyezése. Állítólag Hruscsov mondta azt, hogy a magyaroknak engedélyezni kell az abortuszt, és nem lesz több 56. Vajon hány Ady, Munkácsy, Bartók, Szent-Györgyi, Puskás Öcsi, Nobel díjas, olimpikon veszett oda? József Attilát és testvéreit mélyszegénységben vállalták szüleik.

Bár az abortusz az elmúlt 20 év alatt jelentősen csökkent örvendetes módon, de még így is a e legmagasabbak egyike Európában: 90 000 élve születésre 50 000 megszakítás jut. A népességfogyás nálunk a legnagyobb: az elmúlt 30 évben mintegy félmillió.

A helyzet azonban még nem teljesen reménytelen, hisz fiataljaink gyermek utáni vágya még mindig a legerősebb a kontinensen: 20 pár 46 gyermeket szeretne, ebből 26 születik meg. Mindent el kell követnünk, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek. Ehhez mindannyiunk összefogására van szükség!

Hencz Péter

Előző sztori

Labdarúgás: kifacsart sztárok, elbizakodott franciák – Bódi Attila szemszögéből az Eb

Következő sztori

Bakondi: 10 ezren vesznek részt a magyar határ őrzésében