Bulvár

Gyűrűt kapnak a sándorfalvi webkamera-sztárok

Gyűrűt kapnak a sándorfalvi webkamera-sztárok

2016. július 13., szerda
Gyűrűt kapnak a sándorfalvi webkamera-sztárok
szalakotafioka_gyuruzese_mj-021 (1)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület „A szalakóta védelme a Kárpát-medencében” című LIFE+ projekt keretében nyilvános szalakótagyűrűzést szervez Magyarország egyetlen bekamerázott szalakóta odújánál. A sándorfalvi látogatóközpont szalakótafiókáit eddig 40 ezren tekintették meg.

A dél-alföldi Sándorfalva határában elhelyezkedő Fehér-tavi Madárvárta szomszédságában költő szalakótapár életét a Filmdzsungel Stúdió jóvoltából ez év júniusától bárki nyomon követheti az interneten egy mesterséges odúba helyezett

fészekkamera segítségével

. Az odú egzotikus színezetű lakóival július 16-án személyesen is megismerkedhetnek az érdeklődők. A szalakótafiókák gyűrűzése előtt, kora reggeltől énekesmadár gyűrűzésre is sor kerül, így a látogatók egy igazán különleges élménnyel gazdagodhatnak. A várható nagy melegre való tekintettel a szalakótagyűrűzési-programra is a kora délelőtti időpontban, 9.15-kor kerül sor. A programhoz 5.00 és 9.15 között bármikor lehet csatlakozni. A sándorfalvi Fehér-tavi Madárvárta megközelíthető az alábbi címen:

http://fotringing.hu/Default.aspx

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.