/

Fokozott ellenőrzés Csongrádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A következő hónapban megyeszerte a kerékpárosok ellenőrzésére kell számítani – írja a police.hu.

A bicikli minden korosztály számára elérhető, ugyanakkor a jármű használata nincs tanfolyamhoz vagy vizsgához kötve. Egy bekövetkező baleset során a kerékpárosok esetében nagyobb sérülés veszélye áll fenn.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a biciklis balesetek megelőzése érdekében, a megye valamennyi településén fokozott ellenőrzést tart.

Az akció első ütemében július 26-án, 14 és 18 óra között a felfedett jogsértések esetén, amennyiben a hatályos jogszabályok lehetővé teszik, a rendőrök elsősorban figyelmeztetést alkalmaznak. A fokozott ellenőrzés második fázisában, augusztus 9-én 14 és 18 óra között, a korábbinál súlyosabb szankcióra, akár helyszíni bírság kiszabására is számítani kell.

Az ellenőrzés kiterjed a kötelező tartozékok meglétére, az utasszállítás és a járdán közlekedés feltételeire, az úttesten áthaladás szabályaira. A rendőrség felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására!

Előző sztori

A háztartások fogyasztása lehet a gazdasági növekedés motorja

Következő sztori

Jelentősen nőtt a szervdonorok száma Magyarországon