Fendler Judit az egyetem új kancellárja

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fendler_judit_mtv

Az új kancellár számára nem ismeretlen a Szegedi Tudományegyetem. Augusztus elsejétől nevezték ki, már hétfőn bemutatkozott a rektor és a dékánok előtt.

A SZEGEDma március elején megírta, a Szegedi Tudományegyetem első kancellári pályázata eredménytelen volt, nem sikerült kiválasztani a 17 jelentkező közül a megfelelő személyt. Az előző kancellár, Devecz Miklós tavaly szeptember 28-án lemondott, november végéig kellett ellátnia feladatait.

A második körös pályázat benyújtására valamivel több mint két hét állt rendelkezésre, március 31-én hirdették meg, s április 15-ig lehet jelentkezni. Összesen 15-en nyújtották be jelentkezésüket, a személyes meghallgatások május közepén zajlottak le.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyelőre még nem válaszolt levelünkre, de forrásaink megerősítették a Délmagyarország által megírtakat, azaz azt, hogy Fendler Judit egészségügyi közgazdászt nevezték ki a a Szegedi Tudományegyetem kancellárjának. Irodáját augusztus elsejével foglalja el, a pozíciót 2019-ig töltheti be. Lapunk információi szerint hétfőn már bemutatkozott zárt körben a rektorok és a kari vezetők előtt a dékáni kollégium ülésén.

Az SZTE gazdasági ügyeinek új felelőse Pécsett született, a Budapesti Corvinus Egyetemen (a volt Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen) tanult közgazdásznak, valamint nemzetközi tanulmányok szakon is végzett, később az ELTE-n egészség-gazdaságtanról hallgatott, a Semmelweis-egyetemen egészségügy menedzser diplomát kapott. A magyar mellett angolul, németül és spanyolul beszél.

Tavaly októberig a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának gazdasági igazgatója, ezt megelőzően dolgozott Chicagóban az azóta megszűnt Arthur Anderson könyvvizsgálónál, majd hazatérve vezető pozíciókat töltött be hazai és multinacionális cégeknél. 2011 eleje és 2013 júliusa között a Pécsi Tudományegyetemen projektmenedzser, valamint az új klinikák tervezése körüli pénzügyi kontrollért felelős munkacsoport tagja volt a Szegedi Tudományegyetemen.

Előző sztori

Újraindult a vonatközlekedés Algyő és Hódmezővásárhely között

Következő sztori

Támogatja a közös európai határ- és parti őrség létrehozását az EP